Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τιτανικός: Πουλήθηκε σε δημοπρασία η περιβόητη πόρτα που «έσωσε» την «Ρόουζ» αλλά όχι και τον «Τζακ»

Πουλήθηκε σε δημοπρασία η πολυσυζητημένη πόρτα από την ταινία «Τιτανικός», η οποία μπορούσε να σώσει μόνο τη «Ρόουζ» αλλά όχι τον «Τζακ».

Η εν λόγω σκηνή που η Ρόουζ (Κέτι Γουίνσλετ) βρίσκεται μετά το ναυάγιο του Τιτανικού στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού πάνω σε μία πόρτα που επιπλέει, ενώ μπροστά της και παγωμένος βρίσκεται ο Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολυσυζητημένη πόρτα που χρησιμοποιήθηκε ως prop στα γυρίσματα του «Τιτανικού», πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το κομμάτι ξύλου balsa πωλήθηκε σε δημοπρασία για 718.750 δολάρια (567.561 λίρες Αγγλίας) και ήταν στην πραγματικότητα μέρος του πλαισίου της πόρτας πάνω από την είσοδο του σαλονιού της πρώτης θέσης του πλοίου.

Η δικαίωση του Τζέιμς Κάμερον

Ο Τζέιμς Κάμερον, το 2022 διεξήγαγε όπως είπε στην Postmedia, μια «επιστημονική μελέτη για να τελειώσει όλο αυτό το θέμα», που αφορά στον θάνατο του «Τζακ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έκτοτε κάναμε μια ενδελεχή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία, ο οποίος αναπαρήγαγε τη σχεδία από την ταινία. Πήραμε δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια σωματοδομή με την Kate και τον Leo και τοποθετήσαμε αισθητήρες παντού πάνω τους και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό και τους εξετάσαμε για να δούμε αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν με διάφορες μεθόδους και η απάντηση ήταν: δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει».

«Ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνητότητα. Η αγάπη μετριέται με τη θυσία», πρόσθεσε ο τελειομανής σκηνοθέτης.


Πηγή