Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

«Τους είπα μην την πειράξετε, μου είπαν μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για τα λεφτά»

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε μέσα στο ξενοδοχείο του Παρισιού Hôtel de Pourtalès όπου η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας περιγράφει στη Daily Mail ο ρεσεψιονίστ που ουσιαστικά βρέθηκε ανάμεσα στους θύτες και το θύμα καθώς ήταν εκείνος που τους επέτρεψε την είσοδο στο πολυτελές διαμέρισμα της τηλεπερσόνας και μάλιστα έκανε και τον διερμηνέα.

«Ανέβηκα στο διαμέρισμα μαζί με τους ληστές, μου είχαν περάσει χειροπέδες. Ήμουν μέσα στο δωμάτιο με την Κιμ Καρντάσιαν, ένας επιτέθηκε σε εκείνη κι ο δεύτερος ήταν μαζί μου, είδα να τραβούν την Κιμ από το κρεβάτι», περιγράφει στη συνέντευξή του.

Ο 39χρονος Αλγερινός φοιτητής, που εργάζεται με μερική απασχόληση στο ξενοδοχείο για να ανταπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών του, εξηγεί πως προσπάθησε να διώξει τους ληστές υποκρινόμενος πως δεν γνώριζε ποια ήταν η Καρντάσιαν αλλά εκείνοι τον άρπαξαν από το λαιμό, τον οδήγησαν στο δωμάτιό της και τον ανάγκασαν να ανοίξει την πόρτα με το δικό του κλειδί.

«Του είπα σε παρακαλώ μην την πειράξεις, το επανέλαβα. Μου είπε μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για τα λεφτά. Ξαναείπα σε παρακαλώ μην την πειράξεις. Μου είπε μείνε ήρεμος και όλα θα πάνε καλά. Μην κινείσαι και μην κάνεις κανένα θόρυβο», είναι η στιχομυθία με έναν από τους ληστές που περιγράφει ο άνδρας.

«Ένας άλλος μου έλεγε συνέχεια να το βουλώσω. Έβαλα το χέρι μου στον ώμο της και της είπα να μείνει ήρεμη. Της είπα πρέπει να είσαι σιωπηλή, ξέρεις. Κάθισε στο κρεβάτι και με ρώτησε αν θα πεθάνουμε. Της είπα δεν ξέρω, πώς μπορώ να ξέρω;», συνεχίζει, «μου είπε έχω οικογένεια, μικρά παιδιά. Της είπα κι εγώ το ίδιο. Έχω έναν γιο. Και τότε εκείνη άρχισε πάλι να ουρλιάζει. Γι’ αυτό της έκλεισαν το στόμα με ταινία, ένα μεγάλο κομμάτι γύρω γύρω σε όλο το κεφάλι της». Μετά της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και την έριξαν στο πάτωμα του μπάνιου.

Περιγράφοντας τη στιγμή της ληστείας ο Abdulrahman- δεν έδωσε το επώνυμό του στη Daily Mail, ωστόσο φωτογραφήθηκε- αφηγείται: «Πήγαμε στο υπνοδωμάτιό της και ανοίξαμε την πόρτα. Ήταν στο κρεβάτι. Πριν ανοίξουμε την πόρτα άκουσε το θόρυβο, πιστεύω πως νόμιζε πως ήταν η αδελφή της. Ο τόνος της φωνής της που ρωτούσε ποιος είναι άλλαξε μόλις δεν πήρε απάντηση, ένιωσα πως ανησύχησε. Τότε ένας από τους ληστές άνοιξε την πόρτα ενώ ο άλλος με κρατούσε. Της επιτέθηκε βάζοντας το όπλο στο πρόσωπό της. Εκείνη έκλαιγε και ούρλιαζε, του έλεγε μη με σκοτώσεις, έχω μικρά παιδιά, μη με σκοτώσεις σε παρακαλώ, είμαι μαμά, πάρε ό,τι θέλεις. Έδειχνε τρομοκρατημένη. Φορούσε μιας λευκή ρόμπα και είχε τα μαλλιά της πιασμένα».

Η 35χρονη τηλεπερσόνα είχε βρεθεί στις 3 Οκτωβρίου δεμένη και φιμωμένη στο πάτωμα του μπάνιου της στο πολυτελές παρισινό ξενοδοχείο όπου διέμενε ενώ ο σωματοφύλακάς της προστάτευε τις αδελφές της που είχαν βγει έξω. Η λεία των ληστών φτάνει τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ μεταξύ άλλων της πήραν και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της αξίας σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ.

Η ταυτότητα του «ρεσεψιονίστ» είχε κρατηθεί μέχρι πρόσφατα μυστική αλλά σύμφωνα με τη Daily Mail ο ρεσεψιονιστ ήταν απλώς ο νυχτοφύλακας που είχε μείνει μόνος στην υποδοχή.

«Τους άνοιξα γιατί φορούσαν στολές αστυνομικών. Μόλις ξεκλείδωσα με άρπαξαν και μου πέρασαν χειροπέδες, οι δύο φορούσαν κουκούλες, ο τρίτος είχε σηκώσει το κολάρο του. Ο ένας μου είπε να μην τον ξανακοιτάξω γιατί θα με σκοτώσει, είδα πως οι δύο κρατούσαν όπλα. Ήταν πολύ βίαιοι, με έριξαν κάτω, ήταν πολύ τρομακτικό», περιέγραψε.

Ένας από τους ληστές του ζήτησε να τους πει πού είναι η «γυναίκα του ράπερ», «προσπάθησα να τους μπερδέψω επειδή κι ένας φίλος μυ που δουλεύει νυχτερινή βάρδια είναι ράπερ, τους ρώτησαν αν εννοούν τον μαύρο και τους έδωσα το όνομά του, ο ληστής μου είπε όχι, εννοώ τη γυναίκα του ράπερ. Μου είπε πως θα με σκοτώσει αν δεν του πω κι εγώ είπα μόνο να μην την αγγίξουν, να μην της κάνουν κακό. Μου είπε πως ήταν εκεί για τα λεφτά κι ένιωσα πως δεν επρόκειτο για δολοφόνους».

kaskdamdi2

Όταν οι ληστές ανακάλυψαν πως η Καρντάσιαν δεν είχε πολλά μετρητά στο διαμέρισμα αναζήτησαν κοσμήματα. Όπως περιγράφει ο 39χρονος, εκνευρίζονταν που η τηλεπερσόνα δεν μιλούσε γαλλικά κι έτσι εκείνος έκανε τον διερμηνέα.

Η στιγμή που η ληστεία έλαβε τέλος ήταν όταν ο σωματοφύλακας της Καρντάσιαν Pascal Duvier τηλεφώνησε στο κινητό της και οι ληστές είπαν στον ρεσεψιονιστ να το κλείσει. «Είδα το όνομά του στην οθόνη και τους είπα είναι ο σωματοφύλακάς της, αν δεν απαντήσει θα έρθει εδώ με την αστυνομία. Τότε έφυγαν τρέχοντας με το σάκο τους ακόμα ανοιχτό έτσι που κάποια αντικείμενα έπεσαν καθώς έφευγαν».

Όταν η Καρντάσιαν έφυγε αγκάλιασε τον 39χρονο κι εκείνος της είπε πως το πιο σημαντικό είναι που είναι και οι δύο σώοι.

Ο Abdul ρίχνει την ευθύνη για τη ληστεία στη διοίκηση του ξενοδοχείου. «Ήμουν πολύ θυμωμένος, τους είχα πει εδώ και χρόνια πως χρειαζόμασταν περισσότερη ασφάλεια και δεν ασχολήθηκαν. Ο κωδικός στην πόρτα δεν έχει αλλάξει ποτέ και όλοι τον ήξεραν. Μετά τη ληστεία τους είπα δείτε τι κάνατε, τι σας έλεγα εδώ και έξι χρόνια; Κάμερες ασφαλείας είναι απαραίτητες κι αν είχατε ένα καλό σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος της πόρτας το ξενοδοχείο θα ήταν ασφαλές».

Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της Daily Mail δοκίμασαν τον ίδιο κωδικό στην είσοδο του Hotel de Pourtales την Κυριακή κι επιβεβαίωσαν πως ακόμα δεν έχει αλλάξει.


Πηγή