Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το απόλυτο κόλπο για να στεγνώσουν τα βρεγμένα ρούχα σε δύο ώρες, χωρίς στεγνωτήριο | ΖΩΗ

Μια γυναίκα μοιράστηκε μια απλή λύση για το στέγνωμα βρεγμένων ρούχων σε μόλις δύο ώρες, χωρίς στεγνωτήριο.

Η Alix Byrne, η οποία ζει σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο, με τον σύντροφό της Andrew, αγωνιζόταν όπως πολλοί άλλοι να τα βγάλει πέρα με τα άπλυτά της.

Η γυναίκα δεν μπορούσε να βρει χώρο για να κρεμάσει όλα τα ρούχα της για να στεγνώσουν. Ωσπου έκανε μια πατέντα που τη διευκόλυνε και την… έσωσε!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς μπορούν τα βρεγμένα ρούχα να στεγνώσουν σε δυο ώρες

Τι έκανε; Εβαλε την απλώστρα με τα ρούχα δίπλα στο καλοριφέρ και σκέπασε την απλώστρα και το καλοριφέρ με ένα σεντόνι, το οποία ήταν και αυτό βρεγμένο και ήθελε στέγνωμα. Μάλιστα χρησιμοποίησε ένα σεντόνι με λάστιχα που τη διευκόλυνε στο να μείνει σταθερό για να μην αναγκαστεί να βάλει μανταλάκια. Ετσι, δημιουργήθηκε ένας θύλακας θερμού αέρα, ο οποίος στέγνωσε τα ρούχα σε μόλις δύο ώρες.

Η απλώστρα δίπλα στο καλοριφέρ χωρίς την... πατέντα
Η απλώστρα δίπλα στο καλοριφέρ χωρίς την… πατέντα
...και μετά την πατέντα με το σεντόνι
…και μετά την πατέντα με το σεντόνι

«Προσπαθούσα να βρω πού αλλού να κρεμάσω το σεντόνι για να στεγνώσει, πέρα από την πόρτα της κουζίνας που θα κατέληγε να μυρίζει… φαγητό. Συνήθως έχω την απλώστρα για τα ρούχα δίπλα στο καλοριφέρ, ειδικά το χειμώνα, και σκέφτηκα γιατί να μην δοκιμάσω να τυλίξει την απλώστρα και το καλοριφέρ με το σεντόνι, καθώς έτσι ο ζεστός αέρας από το καλοριφέρ θα μπορούσε να στεγνώσει τα ρούχα μου μέσα σε λίγες ώρες». Και όπως αποδείχτηκε η ιδέα της δούλεψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε στεγνωτήριο αλλά για να είμαι ειλικρινής, κοστίζει πάρα πολύ και δεν αφήνει τα ρούχα με ωραία μυρωδιά. Νομίζω ότι αυτό το hack θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων από το στεγνωτήριο. Πιθανότατα έχετε τη θέρμανση ανοιχτή ούτως ή άλλως, καθώς είναι Ιανουάριος.

Viral το βίντεο με το κόλπο για το στέγνωμα των ρούχων

Η Alix μοιράστηκε το κόλπο της στο Facebook, όπου η ανάρτησή της συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 likes.

Χιλιάδες χρήστες μπήκαν στην ενότητα των σχολίων για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και συμβουλές.

«Το κάνω εδώ και χρόνια είναι πραγματικά φανταστικό, όλα μου τα ρούχα στεγνώνουν τόσο γρήγορα!», έγραψε μια χρήστης και μια άλλη πρόσθεσε: «Σίγουρα θα το δοκιμάσω, μου παίρνει περίπου τρεις μέρες για να στεγνώσω ένα πλυντήριο με ρούχα».

Η Alix μοιράστηκε επίσης μερικές κορυφαίες συμβουλές για να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κόσμος ρωτάει αν δημιουργείται υγρασία. Χρησιμοποιώ ένα διπλό σεντόνι και όχι ακόμη μεγαλύτερο, ώστε να μην καλύπτεται εντελώς ολη η απλώστρα και να υπάρχουν ακόμα κενά για να διαφεύγει ο αέρας και να θερμαίνεται το δωμάτιο – win win! Αν ανησυχείτε για την υγρασία, ανοίξτε ελαφρά ένα παράθυρο ή έχετε κοντά σας έναν αφυγραντήρα.

«Με ρωτούν ακόμη αν από αυτό μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, αλλά δεν νομίζω ότι ένα καλοριφέρ είναι αρκετά ζεστό, αν ανησυχείτε τόσο πολύ, απλά χαμηλώστε τη θερμοκρασία και έχετε το νου σας.

Έχω διαπιστώσει ότι σε μια μεσαία-υψηλή ρύθμιση του καλοριφέρ, στεγνώνουν μέσα σε 2-3 ώρες και σε 4-6 αν το έχετε ρυθμίσει σε χαμηλότερη θερμοκρασία.


Πηγή