Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το εξώφυλλο της Kendall Jenner που προκάλεσε αντιδράσεις

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εμφάνιση της Kendall Jenner σε διαφήμιση της Pepsi που προκάλεσε σάλο με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει στην απόσυρσή της και να ζητήσει συγγνώμη στους καταναλωτές, το νεαρό μοντέλο είναι και πάλι στο επίκεντρο διαμάχης.

Το περιοδικό Vogue India επικρίθηκε online για την απόφασή του να παρουσιάσει την Jenner, μία λευκή Αμερικανίδα, αντί για μοντέλο από την Ινδία στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του. Πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι είναι ακόμη ένα παράδειγμα μιας χαμένης ευκαιρίας να τιμηθούν έγχρωμες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της Vogue αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαμάχη ενώ εκπρόσωποι της Kendall Jenner, δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζήτησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Σε ανάρτηση του περιοδικού ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο εξώφυλλο προκάλεσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια και έντονη δυσαρέσκεια επειδή οι υπεύθυνοι του περιοδικού δεν επέλεξαν μοντέλο από την Ινδία για τη φωτογράφιση.

«Ναι, είναι όμορφο, αλλά δεν υμνούμε τα λευκά/Ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς… προσπαθούμε να τιμάμε γυναίκες από την Ινδία» έγραψε στο Instagram η 17χρονη Sabrina Martinez προσθέτοντας ότι ως έγχρωμη γυναίκα βλέποντας τη φωτογραφία πληγώθηκε.

«Λέει ότι αυτό είναι το πρότυπο ομορφιάς, λέει ότι δεν μπορείς να είσαι η επιτομή της ομορφιάς αν δεν είσαι λευκή» δήλωσε στο CNN. «Ακόμη και αυτό το περιοδικό, το οποίο υποτίθεται ότι γιορτάζει έναν άλλο πολιτισμό, έναν άλλο τύπο ομορφιάς δεν αναγνωρίζει αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να στηρίζει».

Φωτογράφος του εξώφυλλου είναι ο Mario Testino.


Πηγή