Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το καυτό ειδύλλιο του Πελέ που παραλίγο να καταλήξει σε γάμο -Η αποβολή και ο χωρισμός

Όταν ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο θρήνησαν τον άνθρωπο που ήταν γνωστός απλά ως «O Rei», που σημαίνει ο βασιλιάς.

Οι εξωφρενικές ικανότητές του στο γήπεδο, η ιστορία της ζωής του που από κουρέλια βρέθηκε σε πλούτη και το ρεκόρ των τριών τίτλων Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία σημαίνουν ότι ο Edson Arantes do Nascimento θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά για τη βραζιλιάνικης καταγωγής φωτογράφο διασημοτήτων και συγγραφέα Selma Fonseca, 56 ετών, ο πόνος του θανάτου του Πελέ σε ηλικία 82 ετών ήταν πολύ πιο προσωπικός από αυτό.

Η Σέλμα είδε μια άλλη πλευρά του Πελέ όταν έβγαιναν μαζί τη δεκαετία του 1990 – τον Δον Ζουάν που παντρεύτηκε τρεις φορές και που κέρδισε τη φήμη ότι ράγιζε τις καρδιές των γυναικών.

Μιλώντας για πρώτη φορά για την ιστορία της σε αποκλειστική συνέντευξη στην αμερικανική Sun, θυμήθηκε το ρομάντζο τους, που ήταν γεμάτο τρελά σκαμπανεβάσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς γνωρίστηκε με τον Πελέ

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 23 ετών, ζούσε στη Νέα Υόρκη ως παράνομη μετανάστρια, συντετριμμένη από έναν χωρισμό και είχε ανάγκη να βρει ένα νέο μέρος για να ζήσει.

Η ίδια εξήγησε: «Η καλύτερή μου φίλη ήταν μια Βραζιλιάνα που δούλευε ως γραμματέας του Πελέ και ο πατέρας της ήταν συνεργάτης του στην ποδοσφαιρική ομάδα Cosmos στις ΗΠΑ. Έψαχνε επίσης να βρει στέγη επειδή δεν της άρεσε η μεγάλη διαδρομή που έπρεπε να κάνει από τα προάστια κάθε μέρα», συνέχισε η Fonseca.

Ο Πελέ και η φωτογράφος Σέλμα Φονσέκα έβγαιναν ραντεβού τη δεκαετία του 1990
Ο Πελέ και η φωτογράφος Σέλμα Φονσέκα έβγαιναν ραντεβού τη δεκαετία του 1990 / Φωτογραφία: Selma Fonseca

«Έτσι ζήτησε από τον Πελέ αν θα μπορούσαμε να μείνουμε και οι δύο στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, το οποίο ήταν άδειο, καθώς ζούσε κυρίως στη Βραζιλία και ταξίδευε πολύ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκείνος συμφώνησε και ήταν υπέροχα, ήταν αρκετά ευγενικός ώστε να μην χρεώσει ενοίκιο και ζούσαμε σε μια πολυτελή πολυκατοικία δίπλα στα Bloomingdales».

«Φυσικά, υπήρχαν κάποιοι κανόνες. Μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε όλο το διαμέρισμα, αλλά δεν έπρεπε ποτέ να μπαίνουμε στο υπνοδωμάτιό του – ένας κανόνας που αργότερα θα αποδεικνυόταν ενδιαφέρων. Μείναμε εκεί για τέσσερις μήνες και θυμάμαι μια φορά που έβλεπα τηλεόραση στο σαλόνι και πάνω από τον καναπέ υπήρχε ένας αυθεντικός πίνακας-πορτρέτο του Άντι Γουόρχολ με τον Πελέ με μια μπάλα στο κεφάλι του. Γέμιζε ολόκληρο τον τοίχο και πρέπει να άξιζε εκατομμύρια δολάρια. Είχα πάντα την αίσθηση ότι ο πίνακας με παρακολουθούσε, σαν να ήταν ο ίδιος ο Πελέ στο δωμάτιο μαζί μου».

Όταν το είδωλο του ποδοσφαίρου, τότε 49 ετών, ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στη Νέα Υόρκη και χρειαζόταν πίσω το διαμέρισμά του, η Σέλμα βρήκε ένα στούντιο προς ενοικίαση στο East Side της πόλης και μετακόμισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά την ημέρα που ο Πελέ επέστρεψε, η Σέλμα ήταν στο γραφείο του επισκεπτόμενη τη φίλη της. «Στεκόμουν δίπλα στο γραφείο της όταν βγήκε και της ζήτησε να του κλείσει ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο», είπε η Σέλμα. «Καθώς με κοίταζε με εκείνα τα διαπεραστικά μάτια, προσπάθησα να το παίξω άνετη, αλλά μέσα μου ήμουν γεμάτη ένταση».

Το πορτρέτο του Πελέ από τον Άντι Γουόρχολ
Το πορτρέτο του Πελέ από τον Άντι Γουόρχολ / Φωτογραφία από Twitter

«Ο Πελέ θεωρούνταν ζωντανός θεός για εμάς τους Βραζιλιάνους, οπότε ήμουν συγκλονισμένη. Αφού μου συστήθηκε, τον βρήκα πολύ χαρισματικό και γοητευτικό και σίγουρα δεν ντρεπόταν να φλερτάρει. Ένιωσα ότι είχαμε αμέσως μια σύνδεση. Παρά την ιδιότητά του, δεν ήταν καθόλου επιτηδευμένος και με έκανε να νιώσω πολύ άνετα λέγοντας αστεία».

Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας η Selma περνούσε από το γραφείο του Pele για να δει τη φίλη της, αλλά κάθε μέρα που περνούσε, παρατηρούσε ότι τη φλέρταρε όλο και περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε, εντελώς ξαφνικά, ο Pele την προσκάλεσε να έρθει μαζί του και με μια μικρή ομάδα φίλων στο πάρτι γενεθλίων του σε ένα εστιατόριο της πόλης.

Περιγράφοντας το σκηνικό, εξήγησε: «Κάθισε στην κεφαλή του τραπεζιού και μου ζήτησε να καθίσω κοντά του. Μπορούσα να νιώσω τη σεξουαλική ένταση που δημιουργούνταν μεταξύ μας μόνο και μόνο από τον τρόπο που μου χάιδευε το χέρι ή μου έδινε ένα φιλί στο μάγουλο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχέση της με τον Πελέ

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Pele προσκάλεσε τη Selma να δειπνήσει ξανά μαζί του, αυτή τη φορά στο hot spot των διασημοτήτων, το Mr. Chow.

Όταν έφτασε για το ραντεβού, έκπληκτη διαπίστωσε ότι είχε φέρει την κόρη του Kely και τον γιο του, Edinho. Ενώ διασκέδαζαν μαζί, η Selma έμεινε και πάλι άναυδη όταν ο αείμνηστος ηθοποιός και κωμική ιδιοφυΐα Robin Williams πλησίασε το τραπέζι και συστήθηκε στον Pele.

Η ίδια είπε: «Ο Pele με σύστησε στον Robin λέγοντας ‘Αυτή είναι η φίλη μου Selma’. Με έπιασε εντελώς απροετοίμαστη και για μια στιγμή νόμιζα ότι αστειεύεται”. Μετά θυμήθηκα όλα τα γλυκά πράγματα που μου έλεγε όταν ήμασταν μαζί, τον τρόπο που με τραβούσε σιγά σιγά και κατάλαβα ότι ήταν γνήσιο. Ήθελε πραγματικά να γίνω η κοπέλα του».

Ο Πελέ κάνει το σήμα της νίκης με τα χέρια του
Πελέ / Φωτογραφία: AP Photo/Ira Schwarz

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι πήγε μαζί στο νυχτερινό κέντρο Regine’s στην Park Avenue, όπου ήπιαν σαμπάνια και ο Πελέ έδειξε τα θρυλικά του βήματα στην πίστα. Καθώς η νύχτα τελείωνε, τους παρέλαβε ο σοφέρ του Πελέ και τους πήγε πίσω στο διαμέρισμά του.

«Καθώς προχωρούσε μέσα στο λόμπι, παρατήρησα ότι ο φύλακας στη ρεσεψιόν με αναγνώρισε από τους μήνες που έζησα εκεί και μου χαμογέλασε. Όταν ανεβήκαμε στο διαμέρισμα, με οδήγησε κατευθείαν στην απαγορευμένη μέχρι πρότινος κρεβατοκάμαρά του και επιτέλους κατάφερα να δω τι υπήρχε μέσα. Ένα κρεβάτι με νερό βρισκόταν στη μέση πάνω σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα και έπρεπε να ανέβω τέσσερα σκαλοπάτια για να το φτάσω. Κάναμε σεξ για ώρες, δεν θυμάμαι καν να με πήρε ο ύπνος. Ήταν σαν όνειρο», είπε η Σέλμα.

Γιατί δεν παντρεύτηκαν

Την επόμενη μέρα ο Pele έκανε έκπληξη στη Selma, επισκεπτόμενος το στούντιό της με λουλούδια, ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα μπουκάλι κρασί, και της είπε ότι ήθελε να ταξιδέψει τον κόσμο μαζί του.

Αλλά καθώς ζούσε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα σήμαινε ότι θα εγκατέλειπε όλα όσα είχε χτίσει και ένιωθε ότι βρίσκονταν σε πολύ διαφορετικά σημεία στη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Selma λέει ότι ανησυχούσε επίσης για τις φυλετικές προκαταλήψεις που αντιμετώπιζαν εκείνη και ο Pele.

Ο Πελέ σε γήπεδο ποδοσφαίρου
«Ο βασιλιάς» Πελέ / Φωτογραφία: ΑΡ

Στη συνέχεια, τα πράγματα πήραν ακόμη πιο βαριά τροπή όταν, έξι μήνες μετά την έναρξη της σχέσης τους, η Selma ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, αλλά με τραγικό τρόπο έχασε το μωρό σε αποβολή.

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα The U.S. Sun: «Υπήρξαν πολλές αρνητικές αντιδράσεις επειδή ήταν μαύρος, μερικοί άνθρωποι ήταν πολύ ρατσιστές γι’ αυτό. Γι’ αυτό δεν το είπα σε κανέναν, ούτε καν στην οικογένειά μου όταν έμεινα έγκυος. Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι’ αυτό μέχρι τώρα, δεν το έχω πει ποτέ στην οικογένειά μου. Τώρα που δεν είναι εδώ νιώθω ότι μπορώ επιτέλους να πω την αλήθεια. Όταν είπα στον Pele ότι είμαι έγκυος ήταν πολύ χαρούμενος, σούπερ ενθουσιασμένος και έκανε σχέδια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήθελε να παντρευτούμε και να πάω μαζί του στην Ευρώπη και τη Βραζιλία, αλλά δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα επειδή ήμουν εδώ παράνομα και δεν ήθελα να μετακομίσω πίσω στη Βραζιλία. Δεν ήθελα πραγματικά να παντρευτώ επειδή ήταν πολύ μεγαλύτερος από μένα και λόγω του ρατσισμού, που σε κάνει να σκέφτεσαι και αυτά τα πράγματα. Όταν έχασα το μωρό έλειπε και μου είπε ότι θα τα βρούμε όταν επιστρέψει, αλλά εγώ το είδα ως σημάδι ότι ο Θεός μου έστελνε να μην τον παντρευτώ. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τη δεύτερη γυναίκα του, οπότε σαφώς ήθελε να παντρευτεί».

Selma Fonseca
Selma Fonseca / Φωτογραφία: Getty Images

Αφού χώρισαν, η Σέλμα παρέμεινε σε επαφή με τον Πελέ και μάλιστα τον είδε ξανά όταν τελικά μπόρεσε να ταξιδέψει στη Βραζιλία αφού παντρεύτηκε έναν Αμερικανό και απέκτησε πράσινη κάρτα.

Λέει ότι προσπάθησε να τον επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά την εμπόδισε η τρίτη σύζυγός του Marcia Aoki, η οποία, όπως λέει, ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ άρρωστος για να δέχεται επισκέπτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν συντετριμμένη όταν έμαθα ότι είχε φύγει, αλλά είχε μια τόσο όμορφη ζωή», εξηγεί. «Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος που είχε χρόνο για όποιον του ζητούσε μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Μου είπε ότι ποτέ δεν ξέχασε από πού ήρθε. Μεγάλωσε τόσο φτωχός όσο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά ποτέ δεν ξέχασε να είναι γενναιόδωρος και καλός».

Από την πλευρά της, η Selma έγινε φωτογράφος, φωτογραφίζοντας πάρτι διασημοτήτων στη Νέα Υόρκη, το Χόλιγουντ, την Κυανή Ακτή και την Καραϊβική.

Τον Ιανουάριο θα εκδώσει ένα coffee table book με τίτλο Partying With Selma: Hollywood’s Brightest Night με τις φωτογραφίες της από διασημότητες στο πάρτι για τα Όσκαρ του Vanity Fair όλα αυτά τα χρόνια.


Πηγή