Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Το Λος Άντζελες γέμισε αφίσες που κατηγορούν τη Μέριλ Στριπ ότι γνώριζε για τον Γουάινστιν

«Ήξερε». Αυτό είναι το μήνυμα που αναγράφεται πάνω στις αφίσες που, από χτες το βράδυ, βρίσκονται τοιχοκολλημένες στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Σε αυτές φαίνεται μια φωτογραφία της Μέριλ Στριπ δίπλα στον παραγωγό ταινιών του Χόλιγουντ ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι παρενοχλούσε και βίαζε γυναίκες, Χάρβεϊ Γουάινστιν και τη φράση «She Knew» («Ήξερε») στο πρόσωπό της.

Η 68χρονη ηθοποιός κατηγορείται ότι ήξερε, πράγμα που κατ’ επέκταση σημαίνει ότι επέτρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης για τα οποία ευθύνεται ο Γουάινστιν.

Οι αφίσες είναι εμπνευσμένες από το έργο της διάσημης καλλιτέχνιδας – κολλάζ Μπάρμπαρα Κρούγκερ, της οποίας το κείμενο σε κόκκινο φόντο έχει προσαρμοστεί σε ανάλογες περιστάσεις και αντιγραφεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, πολλές από αυτές κολλήθηκαν κοντά στο σπίτι της ηθοποιού, και απέναντι από τα στούντιο της 20th Century Fox στο Century City.

Από τότε που έγινε γνωστό το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν η Μέριλ Στριπ ήταν μία από τις φωνές που υποστήριξαν τις γυναίκες θύματά του που αποκάλυψαν τα όσα βίωσαν. Αν και πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν η βραβευμένη ηθοποιός -η οποία έχει συνεργαστεί σε αρκετές παραγωγές με τον Γουάινστιν- γνώριζε για τη συμπεριφορά του, εκείνη το αρνείται κατηγορηματικά.

Στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ένα από τα θύματα του παραγωγού, η Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ανήρτησε στο Twitter σχόλιο με το οποίο κατηγορεί τους αστέρες που αποφάσισαν να φορέσουν μαύρα στην απονομή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, έτσι, για τη σεξουαλική παρενόχληση. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Μέριλ Στριπ.

ghgd

Η Μέριλ Στριπ, απαντώντας στην ηθοποιό Ρόουζ Μακ Γκάουαν αρνείται ότι είχε την παραμικρή ιδέα και ανάμειξη σε όλα αυτά.

«Θα ήθελα να ενημερώσω την Ρόουζ Μακ Γκάουαν ότι δεν γνώριζα τίποτα για τις φρικτές πράξεις του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του ’90 όταν της επιτέθηκε, αλλά ούτε και όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό», ισχυρίζεται η Μέριλ Στριπ με δηλώσεις που έκανε στην αμερικανική Huffington Post.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της καριέρας της, η Στριπ έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές στο πλευρό του Γουάινστιν, ενώ έχει συνεργαστεί μαζί του σε πολλές ταινίες. Από τον Οκτώβριο που ξέσπασε το σκάνδαλο βέβαια, έχει δηλώσει ανοιχτά την αποστροφή της απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

localStorage.clear();


Πηγή