Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το ξενοδοχείο των «οργίων» στο Χόλιγουντ όπου οι σταρ ζουν στιγμές ακολασίας

Για περισσότερα από 90 χρόνια σε μια πλαγιά, πάνω από τη Sunset Boulevard στέκει επιβλητικό το Chateau Marmont. Ένα ξενοδοχείο που ξεχειλίζει πολυτέλεια υπέροχα συνδυασμένη με τη ρετρό ατμόσφαιρα του παλιού κάστρου, σχεδιασμένο σε γαλλικό τύπο. Αλλά δεν είναι η πολυτέλεια, ούτε η χλιδή μα ούτε και η υπέροχη τοποθεσία που το κάνουν περιζήτητο μέχρι και σήμερα στους κόλπους του Χόλιγουντ και όχι μόνο. Το Chateau Marmont πίσω από τις κλειστές βαριές πόρτες του κρύβει τα μυστικά λαμπερών σταρ και ανθρώπων της βιομηχανίας του θεάματος, της μουσικής, αλλά και άλλων χώρων.

Μυστικά ακολασίας, υπερβολών που οι ίδιοι θα ήθελαν να μείνουν εκεί για πάντα σφραγισμένα και ποτέ ειπωμένα. Αλλά ο θυμόσοφος λαός λέει πως «και οι τοίχοι έχουν αυτιά» και το ακριβό Chateau Marmont δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Για πολλά χρόνια, οι αμαρτωλές ιστορίες των σταρ, που στο ξενοδοχείο αυτό είχαν βρει το καταφύγιο τους για να ζήσουν στιγμές ακολασίας, ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό. Ένα αγαπημένο κουτσομπολιό, που πλέον παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου, το «Κάστρο στο Ηλιοβασίλεμα» (The castle on sunset), όπου ο συγγραφέας Σον Λέβι το περιγράφει ως ένα «καταφύγιο, όπου η συμβατική ηθική κρίση είχε χαθεί, όπου οι τάσεις των επισκεπτών για σεξ ή ποτά ή ναρκωτικά δεν τηρούνταν απλά, αλλά ήταν ευρέως αποδεκτές».

Στο Chateau Marmont έχασε τη ζωή του το 1982 ο Τζιμ Μπελούσι από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ στο πιο πρόσφατο παρελθόν η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο έκαναν αχαλίνωτο σεξ στο μεγάλο του ασανσέρ. Το πρώην κάστρο με την ίδια ευκολία που ανοίγει τις πόρτες του για τους σταρ που θέλουν να ζήσουν τη δική τους αμαρτία, τις κλείνει για τα «κακά» παιδιά, όπως ο Γουόρεν Μπίτι, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Λίντσεϊ Λόχαν που έχουν «φάει» πόρτα.

Αν και αυτό δεν είναι το επίσημο motto του ξενοδοχείου, η φράση του προέδρου της Columbia τη δεκαετία του ’30, «Αν θέλεις να μπλέξεις, πήγαινε στο Chateau»  βρήκε κι εξακολουθεί να βρίσκει εφαρμογή μέχρι και σήμερα. Άλλωστε, οι σελίδες του βιβλίου φιλοξενούν ιστορίες και σκάνδαλα που σε αρκετές περιπτώσεις ο αναγνώστης δε διανοείται καν. Και σύντομα θα δει και επί της οθόνης, αφού το HBO εξασφάλισε τα δικαιώματα. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Οι τραγικοί θάνατοι των Τζον Μπελούσι και Χέλμουτ Νιούτον

Ο Τζον Μπελούτσι βρέθηκε νεκρός

Τον Φεβρουάριο του 1982, ο 33χρονος ηθοποιός Τζον Μπελούσι περνά τις πύλες του εμβληματικού ξενοδοχείου. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά ήταν γνωστός σε όλους και μάταια οι δικοί του άνθρωποι προσπαθούσαν να τον πείσουν να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Εκείνος προτίμησε να αποσυρθεί σε ένα από τα μπανγκαλόου του Chateau Marmont, όπου στις 5 Μαρτίου τον βρήκαν αναίσθητο από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο προσωπικός του γυμναστής και ο σωματοφύλακάς του. Το Chateau Marmont δεν άργησε να γίνει σύντομα γνωστό και ως το «ξενοδοχείο που πέθανε ο Μπελούσι». Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είχαν δει, ήταν οι κολλητοί του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Στο ίδιο μέρος βρήκε τραγικό θάνατο και ο Χέλμουτ Νιούτον, το 2004. Ο διάσημος φωτογράφος έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το γκαράζ του ξενοδοχείου, όταν έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε έναν τοίχο, χάνοντας τη ζωή του. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει ανακοπή.

Ο διάσημος φωτογράφος Χέλμουτ Νιούτον

Ο «Επαναστάτης χωρίς αιτία» γεννήθηκε στο Chateau Marmont

Μία από τις κλασικές ταινίες του Χόλιγουντ, το «Επαναστάτης χωρίς αιτία» γεννήθηκε μέσα στο διάσημο ξενοδοχείο. Ο σκηνοθέτης Νίκολας Ρέι έπιασε τη δεύτερη σύζυγό του στο κρεβάτι με τον 13χρονο γιο του, από τον πρώτο του γάμο. Δεν άντεξε το πλήγμα και αποσύρθηκε στο Chateau Marmont, όπου έμεινε στο μπάνγκαλοου 2 σχεδόν για έξι χρόνια. Εκεί, έγραψε κι έδωσε σάρκα και οστά στην κλασική ταινία, αφού εκτός των άλλων, από το μπανγκαλόου του πέρασαν για κάστινγκ πολλοί ηθοποιοί, με τους Τζέιμς Ντιν, Ντένις Χόπερ και Νάταλι Γουντ να παίρνουν τους ρόλους.

Ο σκηνοθέτης Νίκολας Ρέι

Ωστόσο, από το δωμάτιο του Ρέι περνούσαν και πολλές γυναίκες, αλλά και άγνωστοι νεαροί άνδρες μιας και ο σκηνοθέτης ήταν αμφιφυλόφιλος. Στις διάσημες κατακτήσεις του συγκαταλέγονταν η Μέριλιν Μονρόε, η Τζόαν Κρόφορντ και η Ζα Ζα Γκάμπορ

Όμως την καρδιά του την «έκλεψε» η 16χρονη τότε Γουντ, με την οποία σύντομα έγιναν εραστές. Αλλά εκείνη τον πρόδωσε όταν γνώρισε το νεαρό Ντένις Χόπερ. Μάλιστα, η σχέση τους αποκαλύφθηκε όταν είχαν ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο καθώς έφευγαν από το ξενοδοχείο.

Η Νάταλι Γουντ

Το «άντρο» της απιστίας

Αν είχαν φωνή οι τοίχοι του Chateau Marmont θα είχαν πολλά να πούνε. Και σίγουρα σε αυτά, θα ήταν και οι ιστορίες απιστίας που λάμβαναν χώρα στις πολυτελείς σουίτες του. Πρώτη διδάξασα η εκρηκτική σταρ Τζιν Χάρλοου. Στα 22 της παντρεύτηκε για τρίτη φορά και με το σύζυγό της πέρασαν το μήνα του μέλιτος στο ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα, η νιόπαντρη σταρ είχε μια ξεχωριστή πόρτα στη σουίτα ώστε να μπορεί να βάζει κρυφά τους εραστές της, τους οποίους κράτησε και μετά το γάμο. Ο πιο διάσημος εραστής της ήταν ο Κλαρκ Γκέιμπλ, με τον οποίο έζησαν μεγάλες στιγμές πάθους στο ξενοδοχείο.

Η Τζιν Χάρλοου

Ο Άντονι Πέρκινς, ο σταρ του «Ψυχώ», ο οποίος πέθανε από Έιτζ το 1992, ήταν γνωστό σε πολλούς ότι ήταν αμφιφυλόφιλος. Είχε σχέσεις και με γυναίκες και άνδρες και μετά το γάμο του με τη φωτογράφο Berinthia Berenson συνήθιζε να συναντά τους νεαρούς εραστές του στο ξενοδοχείο.

Νύχτες και ημέρες αχαλίνωτου σεξ

Αυτός ο τίτλος ταιριάζει σίγουρα στην περίπτωση του ξενοδοχείου, που εκτός από τους άπιστους παντρεμένους, φιλοξενούσε στις σουίτες του και πολλούς σταρ, οι οποίοι ήθελαν να ζήσουν τις δικές τους ακόλαστες στιγμές πάθους. Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου «The castle on sunset», η Γκρέις Κέλι πριν γίνει πριγκίπισσα ήταν γνωστή, ειδικά στο προσωπικό του ξενοδοχείου για την ακόρεστη όρεξη της για σεξ. Οι εραστές της ήταν πολλοί, είτε διάσημοι είτε άσημοι. Αν και στη λίστα των κατακτήσεων της φιγουράρει ο Γκάρι Κούπερ, με τον οποίο υπήρξαν παράνομο ζευγάρι, μιας και εκείνος ήταν παντρεμένος.

Η Γκρέις Κέλι

Ο Έρολ Φλιν έζησε στιγμές πάθους και αχαλίνωτου σεξ, όπως αναφέρεται στο βιβλίο και με τις τρεις συζύγους του, ενώ η Μάρλεν Ντίτριχ λέγεται ότι είχε μετατρέψει το ξενοδοχείο σε ερωτικό καταφύγιο με τον 15χρονο εραστή της Μπέβερλι Άαντλαντ. Κι εννοείται πως ο μέγας καρδιοκατακτητής Γουόρεν Μπίτι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα επισκεπτών, όπου λέγεται πως άλλαζε τις κατακτήσεις του τόσο εντυπωσιακά όσο και τους απλήρωτους λογαριασμούς του. Αυτός ήταν και ο λόγος που η διοίκηση τού ζήτησε να φύγει.

Οι νεότεροι σταρ και τα ένοχα μυστικά τους

Αν και τα χρόνια περνάνε, το Marmont δεν δείχνει διάθεση να παραδοθεί στον χρόνο, διατηρώντας την αίγλη του και τη φήμη του. Λαμπεροί σταρ, όπως η Μπιγιονσέ με το σύζυγό της Jay Z δίνουν πάρτι στις ακριβές αίθουσές του, ενώ άλλοι δίνουν τα δικά τους «πάρτι» στις πολυτελείς σουίτες του.

Ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Μος τον καιρό που ήταν ζευγάρι, είχαν κάνει δεύτερο σπίτι τους το ξενοδοχείο. Μάλιστα, σύμφωνα με το συγγραφέα οι δυο τους είχαν κάνει σεξ και στα 63 δωμάτια του, καθώς αποτελούσε επιθυμία τους.

Αμέσως μετά την απονομή των Όσκαρ το 2004, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο έκαναν σεξ σε ένα κρυφό ασανσέρ του ξενοδοχείου, ενώ την περίοδο που πάλευε με τους δαίμονές της, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε καταρρεύσει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο δωμάτιο όπου διέμενε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή