Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το πραγματικό επίθετο του Νίκου Γαλανού και η σταρ που τον ανακάλυψε

Το πραγματικό επίθετο του Νίκου Γαλανού και η σταρ που τον ανακάλυψε

Ήταν ένας από τους ζεν πρεμιέ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, κάνοντας τις κοριτσίστικες καρδιές να σκιρτίζουν με το παρουσιαστικό του. Ο λόγος για το Νίκο Γαλανό, ο οποίος παραμένει γοητευτικός μέχρι και σήμερα. Και ιδιαίτερα διακριτικός, αφού αποφεύγει να απασχολεί με την προσωπική του ζωή.

Και ας ήταν από τους σταρ της εποχής που ήθελαν τότε να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής του. Μία από αυτές, όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό είναι πως το Γαλανός δεν είναι το πραγματικό του επίθετο. Λέγεται Νίκος Σουπιωνάς και το άλλαξε όταν ξεκίνησε την καριέρα του.

Το θεατρικό του ντεμπούτο έγινε το 1967 στον θίασο της Τζένης Καρέζη. Μάλιστα, η αξέχαστη ηθοποιός ήταν εκείνη η οποία τον ανακάλυψε, όταν ο Γαλανός παρακολουθούσε μια πρόβα στο θέατρό της και του ζήτησε το τηλέφωνό του.

Του τηλεφώνησε την άλλη κιόλας ημέρα, λέγοντάς του πως τον θέλει στη δουλειά. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η επαγγελματική του διαδρομή που του έφερε πολλές επιτυχίες.

Και το 1971 τον έφερε στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι». Η συνεργασία τους ήταν πετυχημένη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες πολλές τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στο θέατρο. Ο Νίκος Γαλανός ήταν και ο τελευταίος συμπρωταγωνιστής της Αλίκης στο θέατρο στη «Μελωδία της Ευτυχίας» και ίσως για το λόγο αυτό, πολλοί πιστεύουν πως η Αλίκη ήταν εκείνη που τον ανακάλυψε.


Πηγή