Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Το φημολογούμενο ειδύλλιο Κωνσταντίνου και Αλίκης Βουγιουκλάκη: H πρώτη γνωριμία, τα ραντεβού στον Υμηττό [βίντεο]

Εκείνη ήταν τότε μια αναδυόμενη σταρ του σινεμά, εκείνος ένας νεαρός γαλαζοαίματος. Ο λόγος για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που οι εφημερίδες στις αρχές των ’60s τούς ήθελαν να ζουν ένα ρομάντζο.

Οι δυο τους, σύμφωνα με τον αστικό θρύλο, είχαν γνωριστεί στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη στα τέλη του ’59, όταν ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τόπο στα νιάτα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Οι φήμες έλεγαν ότι ο διάδοχος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την νεαρή Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία συναντούσε σχεδόν καθημερινά, δεν έχανε παράστασή της και έδινε το «παρών» και στα γυρίσματα που έκανε για τις ταινίες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης Βουγιουκλάκης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήγε στην Ιταλία με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονταν στη Ρώμη και εκεί συνάντησε τον Κωνσταντίνο και έζησαν στιγμές πάθους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του περιοδικού «Garbo» και «Oggi» η Φρειδερίκη δεν την ενέκρινε αλλά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συναντούσε κρυφά την αγαπημένη του.

Εξώφυλλο του περιοδικού Garbo
Εξώφυλλο του περιοδικού Garbo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό» μάλιστα, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες (συμμετείχε στην ελληνική ομάδα ιστιοπλοΐας και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ντράγκον») η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Οι φήμες, δε, για ερωτικά γράμματα και ραντεβού του τέως βασιλιά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, έδιναν κι έπαιρναν παρά το άγρυπνο βλέμμα της Φρειδερίκης. Μάλιστα, το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, σύμφωνα με τα τότε σενάρια, αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Φυσικά, την ίδια περίοδο υπήρχε ο αστικός μύθος και για το περιβόητο τούνελ … που συνέδεε τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου, όπου έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η μοναδική φορά που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ. «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός και άνθρωπος. Την είχα δει με τις αδερφές μου στο θέατρο. Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα Ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;», είπε χαρακτηριστικά ο Γλίξμπουργκ ενώ παραδέχθηκε ότι είχε πάει στο στούντιο της Φίνος Φιλμ. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν ένας νεανικός έρωτας, γέλασε αμήχανα και είπε «δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη από την πλευρά της, σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, είχε θυμηθεί: «Έχει μαζευτεί κόσμος να τον δει, τότε η Φρειδερίκη μας είχε χωρίσει και φτάνει ο θίασος και ανεβαίνω στο ξενοδοχείο που ήταν στην πλατεία και σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι, χαμογέλασα, χαιρέτησα και του έκανα χαλάστρα. Όλοι έφυγαν, ήρθαν σε εμένα και έμεινε μόνος του ο Κωνσταντίνος».

Δείτε το στο 60′

Οταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη αγνόησε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό», ο Γιάννης Παπαμιχαήλ καταγράφει ένα περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, στην πρεμιέρα της παράστασης «Οδός Ονείρων», στο θέατρο Μετροπόλιταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αναφέρει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, παρόντες στην πλατεία ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα. Όταν έκανε την είσοδό του ο -τότε πρίγκιπας- Κωνσταντίνος, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Όλοι, εκτός από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παρέμεινε στη θέση της και πρότεινε, μάλιστα, επιδεικτικά το χέρι της για να της κάνει χειροφίλημα. «Θυμάμαι», έλεγε η ίδια, «είχε γράψει η Ελένη Βλάχου: “αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;” Του είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα».


Πηγή