Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τροχαίο τον άφησε παράλυτο για τρία ολόκληρα χρόνια και έγινε διάσημος τραγουδιστής

Πολλές φορές τα παιχνίδια της μοίρας είναι τέτοια που δημιουργούν τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες. Είναι αυτό που λέει ένα παλιό λαϊκό τραγούδι «για άλλου εγώ ξεκίνησα, κι άλλου η ζωή με πάει». Στο περίπου δηλαδή, γιατί ο συγκεκριμένος στίχος είναι για την ζωή που πήρε άσχημη τροπή.

Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από την ιστορία του ήρωα του θέματος που διαβάζετε. Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και να παίξει στην αγαπημένη του ομάδα. Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί κάτι τέτοιο όταν ήταν πιτσιρικάς; Αυτός το κατάφερε. Η μοίρα, ωστόσο, είχε πολλά και διαφορετικά σχέδια για εκείνον.

Ένα τροχαίο ατύχημα που είχε τον άφησε παράλυτο για περίπου τρία χρόνια. Όταν συνήλθε δεν μπορούσε πλέον να παίξει μπάλα. Άλλους ανθρώπους (ίσως τους περισσότερους) αυτή η περιπέτεια θα τους είχε στιγματίσει και θα τους είχε κάνει να εγκαταλείψουν.

Όχι, όμως, και τον Χούλιο Ιγκλέσιας. Αυτός, αφού είδε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, να διαλύεται μέσα σε μια στιγμή, έκανε το δράμα… ευκαιρία, έπιασε το μικρόφωνο, πούλησε εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον πλανήτη, σαγήνευσε τις γυναίκες και απέκτησε το παρατσούκλι «λατίνος εραστής».

Το ομορφόπαιδο με το ποδοσφαιρικό ταλέντο

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1943 γεννιέται στη Μαδρίτη ένα πολύ όμορφο αγοράκι από Γαλιθιάνο πατέρα και μητέρα από την Ανδαλουσία και με εβραϊκή καταγωγή. Γιατρός ο πατέρας, κόρη δημοσιογράφων η μαμά. Η οικογένειά του δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έτσι ο μικρός Χούλιο μεγαλώνει μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον που του παρέχει όλα όσα ζητάει.

Ο Χούλιο πάει σχολείο στην Ισπανική πρωτεύουσα και όταν μεγαλώνει αποφασίζει πως θέλει να σπουδάσει νομική. Έχει, ωστόσο, ένα κρυφό πάθος. Το ποδόσφαιρο. Αγαπούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήθελε να παίξει σε αυτή.

Το προσπάθησε τόσο πολύ που τελικά τα κατάφερε. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί χρόνια αργότερα πως δεν ήταν κάποιο σπουδαίο ταλέντο, ωστόσο, είχε πειθαρχία και διάθεση και αυτά τα δύο σε συνδυασμό με το ότι το… κάτεχε το τόπι, του άνοιξαν τις πόρτες για την ακαδημία της «βασίλισσας»!

Έφτασε μέχρι την β’ ομάδα της Ρεάλ. Ήταν τερματοφύλακας. Ένας πραγματικός «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Έπαιξε μπάλα με κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του και ετοιμαζόταν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Η μοίρα, ωστόσο, είχε διαφορετικά σχέδια για εκείνον…

Ένα τροχαίο που τον άφησε παράλυτο για τρία χρόνια

Ο Χούλιο, ζούσε το όνειρό του. Έπαιζε στην αγαπημένη του ομάδα, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε και νομική. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως είχε όλα όσα ονειρεύεται ένας έφηβος.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1963, ωστόσο, όλα άλλαξαν. Παραμονή των 20ων γενεθλίων του έχει βγει έξω με τους φίλους του για να διασκεδάσει. Μετά από μια χαρούμενη νύχτα και ένα ωραίο πάρτι, ο Χούλιο μπαίνει στο αυτοκίνητό του μαζί με τρεις φίλους του για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Στο δρόμο της επιστροφής, σε μια στροφή, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγεί, αυτό βγαίνει από το δρόμο και ανατρέπεται! Λίγο αργότερα μέσα από το στραπατσαρισμένο όχημα τα τέσσερα νεαρά άτομα βγαίνουν τραυματισμένα.

Σοβαρότερα απ’ όλους, ο Χούλιο ο οποίος έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη. Αμέσως μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί ο Χούλιο Ιγκλέσιας, δέχεται ένα από τα πιο δυνατά «χαστούκια» που έχει φάει στη ζωή του.

Όταν οι γιατροί εξασφαλίζουν πως η ζωή του δεν κινδυνεύει, του ανακοινώνουν τα δυσάρεστα μαντάτα. Ένα νεύρο στη σπονδυλική στήλη είχε υποστεί τρομερή πίεση, τραυματίζοντας σοβαρά το νωτιαίο μυελό και αυτό ήταν η αιτία που θα έμενε παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Ο κόσμος του νεαρού Χούλιο Ιγκλέσιας, μέσα σε μια στιγμή γκρεμίζεται. Όχι απλά είχε χαθεί το όνειρό της συμμετοχής στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά εδώ πλέον ήταν αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη καθώς δεν θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει.

Και κάπου εκεί η μοίρα του Χούλιο άρχισε να του παίζει παιχνίδια. Όντας καθηλωμένος στο κρεβάτι γνωρίζει μια νοσοκόμα, την Ελάντιο Μαγκνταλένο. Κάνουν παρέα και εκείνη προσπαθεί να τον «αποτραβήξει» από τον προθάλαμο της κατάθλιψης στον οποίο βρισκόταν ο νεαρός, βλέποντας τα πόδια που κάποτε τον οδηγούσαν στο όνειρο, να αδυνατίζουν και να αποδυναμώνονται.

Του κάνει δώρο μια κιθάρα αφενός για να του δώσει κάτι με το οποίο θα έχει να απασχολείται και αφετέρου να έχει να εξασκεί τα δάχτυλα και τα χέρια του. Αυτό που δεν ήξερε η νοσοκόμα, είναι πως μαζί με την κιθάρα έδινε στο νεαρό Χούλιο και την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή.

Η τεράστια μουσική καριέρα του «λατίνου εραστή»

Οι γιατροί έλεγαν στον Χούλιο Ιγκλέσιας πως δεν πρόκειται να περπατήσει ποτέ ξανά. Ο ίδιος, ωστόσο, μετά από σχεδόν τρία χρόνια στο κρεβάτι ή την αναπηρική καρέκλα είχε ξαναβρεί -μέσα από τη μουσική- την θέληση για ζωή και τους διέψευσε πανηγυρικά.

Μπροστά του πλέον είχε μια νέα καριέρα. Μπορεί αυτή του τερματοφύλακα να είχε διακοπεί τόσο απότομα και τόσο βίαια αλλά, εκείνη του μουσικού ανοιγόταν μπροστά του.

Με πολύ κόπο, μπόρεσε να σταθεί και πάλι στα πόδια του και αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές του. Φεύγει για την Αγγλία ενώ παράλληλα, γράφει ποιήματα και τραγούδια. Κάποια σαββατοκύριακα παίζει μουσική σε διάφορα μπαρ, μεταξύ των οποίων και το διάσημο «Airport Pub» όπου εκτός από τα δικά του τραγούδια ερμηνεύει Tom Jones, Engelbert Humperdinck και Beatles!

Οι φίλοι του τον παροτρύνουν να δει τη μουσική με πιο… σοβαρό μάτι, ωστόσο, εκείνος αρνείται να πιστέψει πως μπορεί να γίνει τραγουδιστής. Κάποια στιγμή, όμως, του αλλάζουν γνώμη και τον πείθουν να πάει κάποια από τα demo του σε μια δισκογραφική εταιρεία.

Εκεί οι υπεύθυνοι ενθουσιάζονται και τον στέλνουν με ένα δικό του τραγούδι, το βιογραφικό «La vida sigue igual» που σημαίνει «η ζωή συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο», στον φημισμένο μουσικό φεστιβάλ Benidorm το οποίο και κερδίζει! Τον Ιούλιο του 1968, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το τροχαίο που του στέρησε τη δυνατότητα να γίνει τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χούλιο Ιγκλέσιας υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο στην Columbia και όλα τα υπόλοιπα είναι… ιστορία!

Ακολουθεί μια ξέφρενη πορεία προς την κορυφή. Συμμετέχει σε φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του πλανήτη, γεμίζει στάδια και πουλάει εκατομμύρια δίσκους, ενώ λατρεύεται από τις γυναίκες. Συμμετέχει στη Eurovision, αποκτά το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Χολιγουντ.

Κυκλοφόρησε πάνω από 80 δίσκους, σε 14 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 300.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, κάτι που τον κατατάσσει ανάμεσα στους εμπορικότερους καλλιτέχνες της ιστορίας!  Έχει στην κατοχή του περισσότερους από 2.600 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, ενώ ακόμα και σήμερα κάθε 31 δευτερόλεπτα κάποιο τραγούδι του ακούγεται σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό σε κάποια γωνία του πλανήτη!

Σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή είναι και αυτή εξίσου… θρυλική! Το παρατσούκλι «Latin Lover» ( Λατίνος Εραστής) προέκυψε από τη φήμη πως έχει κοιμηθεί με περισσότερες από 3.000 γυναίκες, αν και ο ίδιος το διαψεύδει! Παντρεύτηκε δυο φορές. Με την πρώτη του γυναίκα απέκτησε τρία παιδία ( μεταξύ αυτών και ο διάσημος τραγουδιστής Ενρίκε), ενώ με τη δεύτερη γυναίκα απέκτησε πέντε ακόμα!


Πηγή