Σάββατο , 18 Μάιος 2024

Τόση είναι η τέλεια διάρκεια μιας ταινίας σύμφωνα με έρευνα -Χωρίς διάλειμμα για τουαλέτα ή φαγητό

Την ιδανική διάρκεια μιας ταινίας για το αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο, αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Απαντώντας στη διαδικτυακή έρευνα της Talker Research, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί οι ερωτηθέντες επέλεξαν πόσα λεπτά είναι η τέλεια διάρκεια ταινίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ταινίες άνω των 120 λεπτών (δύο ώρες) είναι αποδεκτές, ενώ μόνο το 2% είναι ευχαριστημένο με κινηματογραφικό έργο διάρκειας πάνω από 150 λεπτά (2,5 ώρες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ πρώτης όψεως, το συμπέρασμα έρχεται σε σύγκρουση με την εμπορική πραγματικότητα, με 9 από τις 10 ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών να ξεπερνούν τις δύο ώρες και με τρεις (Avengers: Endgame, Avatar: Way of Water και Τιτανικός) να διαρκούν πάνω από τρεις ώρες.

Μόνο το ριμέικ του 2019 του «The Lion King», είναι στο όριο των δύο ωρών και συγκεκριμένα στα 118 λεπτά.

Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα αφού σε ορισμένους κινηματογράφους διακόπηκαν οι προβολές της ταινίας 206 λεπτών του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» για ένα διάλειμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνή από την ταινία «Killers of the Flower Moon»
Σκηνή από την ταινία «Killers of the Flower Moon»

Ο Σκορσέζε είχε προηγουμένως υπερασπιστεί τη διάρκεια της ταινίας του, λέγοντας: «Μπορείς να καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση και να δεις κάτι για πέντε ώρες… υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν θέατρο για 3,5 ώρες… δείξτε λίγο σεβασμό στον κινηματογράφο».

Τα 92 λεπτά είναι η «ιδανική» διάρκεια ταινίας

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 92 λεπτά είναι η «ιδανική» διάρκεια ταινίας για το αμερικανικό κοινό.

Είναι ενδιαφέρον ότι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του περασμένου έτους, η ταινία «The Super Mario Bros», είχε την «ιδανική» διάρκεια με βάση την έρευνα της Talker Research, 92 λεπτά ακριβώς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο η μεγαλύτερη επιτυχία του 2024 μέχρι τώρα, η ταινία «Dune: Part Two» έχει διάρκεια τρεις ώρες.

«Ο θανατοποινίτης με το σημάδι» του Charles Laughton διαρκεί 92 λεπτά. Το ίδιο και η «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ingmar Bergman, το «Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου» του Howard Hawks, «Σκαθαροζούμης» του Tim Burton, το «Winchester ’73» του Anthony Mann, το «Monsters Inc» του Pete Docter και το «»Clerks» του Kevin Smith, αναφέρει ο Guardian.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή