Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Χαμός στο Μιζούρι με σορό καλόγριας που ξέθαψαν 4 χρόνια μετά την ταφή της -Τι συνέβη

Η μικρή αγροτική πόλη Γκάουερ του Μιζούρι έχει γίνει απροσδόκητος προορισμός προσκυνήματος μετά την εκταφή του σώματος μιας καλόγριας που δεν δείχνει ορατά σημάδια αποσύνθεσης, τέσσερα χρόνια μετά την ταφή της.

Εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν στην πόλη η οποία απέχει 65 χιλιόμετρα βόρεια του Κάνσας Σίτι για να θαυμάσουν και να προσκυνήσουν το καλοδιατηρημένο σώμα της αδερφής Βιλελμίνα Λάνκαστερ, με πολλούς να το αποκαλούν «θαύμα του Μιζούρι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σορός της καλόγριας παραμένει άθικτη, 4 χρόνια μετά το θάνατό της/Φωτογραφία: AP
Η σορός της καλόγριας παραμένει άθικτη, 4 χρόνια μετά το θάνατό της/Φωτογραφία: AP

Η Λάνκαστερ, όταν ήταν 70 ετών, ίδρυσε τις Βενεδικτίνες Αδελφές της Μαρίας. Πέθανε τον Μάιο του 2019 σε ηλικία 95 ετών, σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πώς ανακάλυψαν την άθικτη σορό της καλόγριας

Την περασμένη Πέμπτη, οι μοναχές Βενεδικτίνες ξέθαψαν το φέρετρο της ιδρύτριάς τους για να το μεταφέρουν κάτω από την Αγία Τράπεζα στο παρεκκλήσι του μοναστηριού, όπως συνηθίζεται. «Το προσωπικό του νεκροταφείου μας είπε να περιμένουμε μόνο οστά, καθώς η αδερφή Βιλελμίνα θάφτηκε χωρίς ταρίχευση και σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο» δήλωσε μία καλόγρια στο Newsweek.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά όταν η ηγουμένη Σεσίλια Σνελ κοίταξε μέσα από μαι ρωγμή στο φέρετρο, είπε ότι είδε «ένα εντελώς άθικτο πόδι με την κάλτσα, που έμοιαζε ακριβώς όπως όταν τη θάψαμε».

«Η βρωμιά και η σκόνη που είχε πέσει μέσα στο φέρετρο από πολύ νωρίς αλλοίωσε κάπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ειδικά το δεξί μάτι, οπότε τοποθετήσαμε μια μάσκα από κερί πάνω του» αποκάλυψε η μοναχή. «Αλλά οι βλεφαρίδες, τα μαλλιά, τα φρύδια, η μύτη και τα χείλη της ήταν όλα εκεί, ενώ το στόμα της ήταν έτοιμο να χαμογελάσει». Στη συνέχεια, οι καλόγριες έβγαλαν το σώμα της Λάνκαστερ από το φέρετρο, ανέφερε το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού απομάκρυναν το στρώμα μούχλας από το σώμα της, διαπίστωσαν πως η στολή της και το μπουκέτο λουλουδιών με το οποίο θάφτηκε, ήταν όλα ανέπαφα.

«Θέλω να πω, υπήρχε απλά η αίσθηση πως ο Κύριος το έκανε αυτό» δήλωσε η Σνελ. «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ελπίδα. Την χρειαζόμαστε. Ο Κύριός μας το ξέρει αυτό. Και ήταν μια τέτοια απόδειξη ελπίδας. Και πίστης».

Εκατοντάδες σπεύδουν να προσκυνήσουν τη σορό της καλόγριας

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, εκατοντάδες καθολικοί έσπευσαν στο Γκάουερ για να δουν από κοντά το άφθαρτο σώμα της αδερφής Βιλελμίνας. «Ήταν πανέμορφο» δήλωσε η Μαίρη Λου Έννα, μια προσκυνήτρια που πήγε με τον γιο της και τη σύζυγό του από το Κάνσας Σίτι. «Στην αρχή ήταν λίγο εξωπραγματικό. Αλλά στη συνέχεια, καθώς την κοιτούσα, άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου και ήξερα ότι ήταν αληθινό και πολύ, πολύ σημαντικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του επισκόπου σχετικά με το ανεξήγητο αυτό γεγονός

Ο επίσκοπος Τζέιμς Τζόνστον της επισκοπής Kansas City- St. Joseph, εξέδωσε δήλωσε σχετικά με τα ανεξήγητα γεγονότα στο Γκάουερ.

«Η κατάσταση των λειψάνων της αδερφής Βιλελμίνας Λάνκαστερ έχει δικαιολογημένα προκαλέσει ευρύ ενδιαφέρον και έχει εγείρει σημαντικά ερωτήματα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προστατευθεί η ακεραιότητα των θνητών λειψάνων της αδελφής Βιλελμίνας, ώστε να καταστεί δυνατή μια ενδελεχής έρευνα» δήλωσε.

Η σορός της Λάνκαστερ θα παραμείνει εκτεθειμένη στο παρεκκλήσι του Γκάουερ μέχρι τις 29 Μαΐου, και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε γυάλινη θήκη για προστασία.


Πηγή