Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Χρήστος Ζαμπούνης: Τους πειράζει που ήρθε η μιγάς Μαρκλ... γιατί χτυπάει στην ταυτότητά τους

Χρήστος Ζαμπούνης: Τους πειράζει που ήρθε η μιγάς Μαρκλ… γιατί χτυπάει στην ταυτότητά τους

Η ξαφνική απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα δεν τάραξε μόνο τη Μ. Βρετανία. Η απόφαση-βόμβα του ζεύγους έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και όλοι μιλούν για το Megxit.

Το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα» είχαν καλεσμένο τον Χρήστο Ζαμπούνη προκειμένου να συζητήσουν τα του Megxit και του παρασκηνίου που κρύβεται πίσω από αυτό. Και ο γνωστός δημοσιογράφος ανέλυσε το θέμα που συζητείται περισσότερο απ’ όλα.

Αρχικά, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ δεν έπρεπε να είχε γίνει εξ’ αρχής, μιας και θα έπρεπε «αυτοί οι άνθρωποι να παντρεύονται όμοιούς τους». Στη συνέχεια, τόνισε πως ο Χάρι ανέκαθεν είχε φυγόκεντρες δυνάμεις, αφού και προ Μαρκλ εποχή έκανε μία άστατη ζωή».

Ο Χρήστος Ζαμπούνης τόνισε πως η «ανεξαρτητοποίηση» του ζευγαριού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο κι ανέλυσε το παρασκήνιο πίσω από την απόφασή τους.

«Έχουν ήδη ρίξει την ευθύνη στη Μέγκαν. Ο πόλεμος, γιατί η κατάσταση με τον Τύπο είναι εδώ και καιρό δύσκολη, δεν την αφήνουν σε ησυχία. Η κοπέλα δεν άντεξε για πολλούς λόγους. Η εγκυμοσύνη, άφησε τη δουλειά της, τη ζωή της, την χώρα της, έπρεπε να ζήσει στο Μπάκιγχαμ….», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να δώσουμε έναν τίτλο σε αυτή την παραίτηση, είναι Έρως ανίκατε μάχαν. Ο Χάρι ερωτεύτηκε σφόδρα έχασε τα μυαλά του – όσα του έχουν απομείνει – τον κάνει ό, τι  θέλει η Μέγκαν».

Και συνέχισε αναφερόμενος στις ιδιοτροπίες της πρώην ηθοποιού, αλλά και πώς επηρέασε τη σχέση του Χάρι με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. «Ο θάνατος της μητέρας τους, τους ένωσε. Η Μεγκαν τους χώρισε», είπε. Και πρόσθεσε: «Όταν άρχισε από νωρίς να εκφράζει τις ιδιοτροπίες της στο παλάτι, να φέρεται σαν κακομαθημένη, απαιτούσε συνεχώς πράγματα ωθώντας πολλούς υπαλλήλους του παλατιού στην παραίτηση. Γι’ αυτό και δεν την συμπαθούν καθόλου στη Βρετανία», τονίζοντας πως η απόφασή τους βάζει νερό στο μύλο της αντίδρασης.

Για τους Βρετανούς και την αντίδρασή τους στα νέα της παραίτησης, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ταυτοτικό το θέμα. Τους πειράζει που ήρθε η μιγάς, η δις διαζευγμένη… Τους πειράζει γιατί χτυπάει στην ταυτότητά τους που είναι η μοναρχία».

Για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ανέφερε: «Είναι σε κατάσταση βρασμού. Έχουν δει τα μάτια της κι έχει λύσει χιλιάδες προβλήματα. Είναι εξασφαλισμένη η διαδοχή και η λειτουργία, αλλά είναι πλήγμα αυτό που γίνεται με τον Χάρι. Ο Χάρι σύμφωνα με τις πληροφορίες μου πήγε να της πει τι σκέφτεται, τα σχέδια του, αλλά του είπε περίμενε. Υποθέτω ότι στην κρεβατομουρμούρα του είπε η Μέγκαν καν’ το τώρα, γιατί με αυτούς δεν θα ξεμπλέξεις ποτέ. Ο Χάρι δεν θα το έκανε ποτέ μόνος του».


Πηγή