Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χρηματοοικονομική σύμβουλος που μπήκε σε λίστα του Forbes μοιράζεται τα μυστικά της για να κόψετε έξοδα το 2023

Μια χρηματοοικονομική σύμβουλος που εμφανίστηκε στον κατάλογο «30 κάτω των 30» του Forbes για το 2021 μοιράστηκε τις συμβουλές της.

Η Victoria Devine είναι η οικοδέσποινα του εξαιρετικά δημοφιλούς podcast She’s On The Money από τη Μελβούρνη και εργάζεται ως σύμβουλος διαχείρισης πλούτου, αφιερωμένη στο να κάνει την οικονομική ορολογία κατανοητή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δύο από τα πιο πρόσφατα βίντεό της στο TikTok, η Victoria μοιράστηκε τη λίστα με τα «να κάνετε» (ins) που περιλαμβάνει τη φροντίδα για τον προϋπολογισμό σας και τα «να μην κάνετε» (outs) που περιλαμβάνει την αγορά ατελείωτων κομματιών που ακολουθούν τις τάσεις.

«Αυτά είναι τα ins και τα outs μου για το 2023. Αυτό θα είναι ταραχώδες, γι’ αυτό καλύτερα να δεθείτε», είπε η Victoria στο πρώτο κλιπ.

Το πρώτο της in είναι το ‘να δειπνείτε σε μέρη φίλων’, το οποίο η Victoria είπε ότι είναι ‘υπέροχο’ και φιλικό προς τον προϋπολογισμό χάρη στο γεγονός ότι δεν τρώτε έξω σε ακριβό εστιατόριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο ‘in’ της οικονομικής συμβούλου είναι το να νοιάζεσαι για τον προϋπολογισμό σου. «Αισθάνομαι ότι το να νοιάζεσαι για τον προϋπολογισμό σου είναι πραγματικά σέξι», δήλωσε η Victoria. «Η ταμειακή ροή είναι κάτι που μπορεί να σας ενδυναμώσει και το θέλουμε αυτό το 2023».

Η Victoria μάλιστα, δήλωσε ότι φέτος σκοπεύει να «ξαναφορέσει τα ρούχα της περισσότερο» και να μιλήσει ανοιχτά για τα χρήματα. «Καταργώ το να μη μιλάτε ανοιχτά για τα χρήματα στις ομάδες φιλίας σας», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να μιλάτε για το τι είναι υπερτιμημένο, τι είναι υποτιμημένο, θέλω να μιλάτε για τους μισθούς σας και πώς διαπραγματευτήκατε την αύξηση του μισθού σας με την κολλητή σας, ώστε να μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα». Και φυσικά να μην ντρέπεστε να πείτε για κάτι «όχι, δεν το αντέχει το πορτοφόλι μου».

Σκοπεύει επίσης να «τηλεφωνεί και όχι να στέλνει μηνύματα», να κάνει κομπλιμέντα σε αγνώστους, να φοράει αντηλιακό κάθε μέρα και να τρώει καλό ψωμί.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, η οικονομική σύμβουλος μοιράστηκε τα “outs” της για το 2023 και γιατί τα εξορίζει για τους επόμενους 12 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο “out” ήταν να ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με μια αισθητική και το δεύτερο ήταν να αγοράζεις «μοντέρνα κομμάτια μόδας».

«Πέρυσι ξόδεψα πάρα πολλά χρήματα σε πράγματα που έδειχναν ωραία σε άλλους ανθρώπους που έβλεπα στο TikTok ή με επηρέασαν να αγοράσω. Δεν τα ξαναφόρεσα ποτέ και ήταν χάσιμο χρημάτων και χώρου στην ντουλάπα μου. Θα επιμείνω σε αυτά που ξέρω ότι μου ταιριάζουν», δήλωσε η Victoria.

Είπε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να το εφαρμόσετε αυτό είναι ότι αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε πέντε διαφορετικές περιστάσεις για να φορέσετε κάτι, τότε δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενο στη λίστα της Victoria είναι το να μην επενδύετε για το μέλλον σας, το οποίο, όπως είπε, είναι το κλειδί για την οικοδόμηση οικονομικού πλούτου. Τόνισε ότι υπάρχουν παντού δωρεάν πόροι όπου μπορείτε να μάθετε για τις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου του δικού της podcast She’s On The Money, το οποίο κυκλοφορεί μία φορά την εβδομάδα.

Σε άλλο σημείο της λίστας, η Victoria δήλωσε ότι απαγορεύει την «κουλτούρα της βιασύνης», το ατελείωτο scrolling και τους μη ρεαλιστικούς στόχους – είτε αυτοί αφορούν τις αποταμιεύσεις σας είτε τις προπονήσεις σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα βάλω χρονοδιακόπτες στο τηλέφωνό μου ώστε να μην μπορώ να κάνω ατελείωτο scroll και επίσης θα διώξω το τηλέφωνό μου από το υπνοδωμάτιό μου και θα ελπίζω ότι αυτό θα μείνει πραγματικά», είπε.

Τέλος, η Victoria είπε ότι απαγορεύει τα άβολα ρούχα, τις αυθόρμητες αγορές, τις «προβληματικές» συνομιλίες στο Zoom και το «να μην έχεις οικονομική επίγνωση».

Συμβουλεύει να βάζετε 24 ώρες μεταξύ του εαυτού σας και κάθε είδους αγοράς για να αποφύγετε τα λάθη στα έξοδα και είπε ότι πρέπει να έχετε οικονομική αυτογνωσία – που σημαίνει να γνωρίζετε τους προϋπολογισμούς των φίλων σας καθώς και τον δικό σας για να ξέρετε τι να προτείνετε και τι μπορείτε να κάνετε μαζί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χιλιάδες άνθρωποι που είδαν τα βίντεο της Victoria είπαν ότι θα κάνουν τα δικά τους ins and outs αντί για τις αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς.


Πηγή