Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χρυσό deal για τον Κλούνεϊ, πούλησε τεκίλα για ένα δισ. δολάρια

Ένα χρυσό deal κατάφερε να πετύχει ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας διδύμων, πούλησε τη φίρμα της τεκίλας που είχε δημιουργήσει μαζί με τους φίλους του Ράντε Γκέρμπερ-σύζυγο της Σίντι Κρόφορντ- και Μάικ Μέλντμαν, έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Diageo, τον κολοσό παγκόσμιας αγοράς ποτών.

Η τεκίλα Casamigos δημιουργήθηκε το 2013, χάρη στον Κλούνεϊ και τους φίλους του, Ράντε Γκέρμπερ -ο πολυεκατομμυριούχος σύζυγος της Σίντι Κρόφορντ- και Μάικ Μέλντμαν.

Παλιότερα, ο ηθοποιός είχε εξηγήσει ότι η Casamigos δημιουργήθηκε μέσα από νύχτες γεμάτες τεκίλα και αρχικά προοριζόταν μόνο για ιδιωτική χρήση. Ωστόσο η βρετανική εταιρεία Diageo, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει σε διεθνές επίπεδο την συγκεκριμένη τεκίλα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Diageo θα καταβάλει στον Κλούνεϊ και τους συνεταίρους του αρχικά 700 εκατ. δολάρια και άλλα 300 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια καθιστώντας τον Κλούνεϊ έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές από τον καλλιτεχνικό χώρο.

localStorage.clear();


Πηγή