Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

42χρονη μαύρη γυναίκα δέχεται μπούλινγκ λόγω της λεύκης -Της λένε ότι λευκαίνει επίτηδες το δέρμα της [εικόνες]

Μια μαύρη γυναίκα με λεύκη μίλησε ανοιχτά για το μπούλινγκ και τους σκληρούς χλευασμούς που δέχεται στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και από την κοινότητά της που την κατηγορεί ότι «λευκαίνει» το δέρμα της.

Η 42χρονη Iomikoe Johnson από το Τέξας, μπορεί σήμερα να λατρεύει τη «μοναδική» εμφάνισή της, ωστόσο αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Μάλιστα, η γυναίκα που είναι μητέρα 4 παιδιών και ήδη γιαγιά, είχε σκεφτεί την αυτοκτονία όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη πάθηση του δέρματος, σε ηλικία 25 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παρά το γεγονός ότι τώρα τα πηγαίνει περίφημα στη ζωή της, έχοντας κι ευκαιρίες στο μόντελινγκ, η Iomikoe αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να έχει προβλήματα από αγνώστους που έχουν εμμονή μαζί της και να χαρακτηρίζεται ως «σκυλί Δαλματίας ή αγελάδα» από τα διαδικτυακά τρολ.

Παραμένοντας θετική, η επιχειρηματίας, της οποίας το σώμα καλύπτεται κατά 70% με λευκές κηλίδες, ανέφερε πως: «Οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση είναι οι πιο μοναδικοί άνθρωποι σε αυτή της γη. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να μας μοιάζει».

Η Iomikoe Johnson υποστηρίζει ότι δέχεται μπούλινγκ λόγω της λεύκης της
Η Iomikoe Johnson υποστηρίζει ότι δέχεται μπούλινγκ λόγω της λεύκης της / Φωτογραφία: Facebook

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τα χρόνια, έμαθα να αγαπώ και να αγκαλιάζω το δέρμα μου. Αλλά στην αρχή, με έκανε να νιώσω κατάθλιψη και αυτοκτονία, καθώς ζούσα ως μαύρη κυρία για 25 χρόνια και μετά ξαφνικά το χρώμα του δέρματός μου άρχισε να αλλάζει. Σύμφωνα με τον δερματολόγο μου, το 70% του σώματός μου είναι λευκό. Υπάρχουν λευκά μέρη που δεν μπορώ να αποκαλύψω γιατί αυτό θα ήταν ακατάλληλο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έχω αποδεχτεί ότι μια μέρα, το δέρμα μου θα είναι εντελώς λευκό και αυτό είναι εντάξει. Είναι οι υπόλοιποι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με αυτό».

Η Iomikoe παρατήρησε για πρώτη φορά δύο κηλίδες μεγέθους λευκού μπιζελιού στο σώμα της σε ηλικία 25 ετών και φοβήθηκε ότι μπορεί να ήταν καρκίνος. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με λεύκη και της είπαν ότι δεν υπήρχε θεραπεία.

Η γυναίκα πλέον έχει αποδεχθεί την εμφάνισή της και νιώθει μοναδική
Η γυναίκα πλέον έχει αποδεχθεί την εμφάνισή της και νιώθει μοναδική / Φωτογραφία: Facebook

Η γυναίκα θυμάται πώς αντιμετώπισε τις διακρίσεις από ανθρώπους που πιστεύουν ότι «λευκαίνει» το δέρμα της. «Στην αρχή, φοβόμουν να αλλάξω χρώμα. Ήμουν μια μελαχρινή κυρία σε όλη μου τη ζωή και ξαφνικά το δέρμα μου έγινε λευκό. Ήταν τρομακτικό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι λευκός, αλλά δεν είμαι αυτή που είμαι. Κάθε μέρα, κατηγορούμαι στο διαδίκτυο ότι λεύκανα το δέρμα μου και με φωνάζουν με ονόματα όπως αγελάδα ή σκυλί Δαλματίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτά τα σχόλια δεν με πληγώνουν πια, παλιά το έκαναν. Η μαύρη κοινότητα δεν με έχει δεχτεί πραγματικά, καθώς νομίζει ότι λευκαίνω το δέρμα μου. Πονάει τόσο πολύ όταν έρχεται ένα σχόλιο από κάποιον από την κοινότητά μου. Ως μαύροι, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς είναι να υφίστασαι διακρίσεις. Όλες οι φυλές μπορεί να υποφέρουν από λεύκη και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής σας, δεν είναι μόνο οι μαύροι που έχουν λεύκη. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι προσηλώνονται πάνω μου σαν να είμαι ζώο».

Η 42χρονη Iomikoe Johnson που πάσχει από λεύκη
Η 42χρονη Iomikoe Johnson που πάσχει από λεύκη / Φωτογραφία: Facebook

Ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο αρνητικές αντιδράσεις, με την Iomikoe να λαμβάνει επίσης θετικά σχόλια και να έχει ακόμη και ευκαιρίες για μόντελινγκ.

«Η κατάσταση του δέρματός μου έχει επιβραδυνθεί πάρα πολύ από τότε που μου εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Αλλά πρέπει να διανύσει την πλήρη πορεία του, ώστε τελικά να γίνω λευκή. Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο για να το σταματήσει. Οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση είναι οι πιο μοναδικοί άνθρωποι στη γη. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να μας μοιάζει».


Πηγή