Τετάρτη , 15 Μάιος 2024

5 πράγματα που απαγορεύεται να κάνει η βρετανική βασιλική οικογένεια τα Χριστούγεννα

Για πολλούς από εμάς, η ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια δικαιολογία για να ξαπλώσουμε στον καναπέ με τις πιτζάμες μας και να πιούμε κάτι ζεστό, ενώ παρακολουθούμε γιορτινά προγράμματα στην τηλεόραση.

Αλλά η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, είναι γνωστή για τους αυστηρούς κανόνες και την εθιμοτυπία που πρέπει να τηρεί, και η ημέρα των Χριστουγέννων δεν αποτελεί εξαίρεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βρετανική βασιλική οικογένεια συνήθως περνούσε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο Sandringham House, το οποίο ήταν το εξοχικό κτήμα της βασίλισσας στο Norfolk.

Και ενώ η βασιλική εμπειρογνώμονας Τζένι Μποντ, παραδέχεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στις διακοπές από την αείμνηστη βασίλισσα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα αυστηρά «πρέπει» και «δεν πρέπει» που πρέπει να τηρήσουν η Κέιτ Μίντλετον και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Γονείς και παιδιά, τρώνε σε ξεχωριστά δωμάτια

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια εποχή συντροφικότητας, αλλά ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις, τρώνε όχι μόνο τα γεύματά τους σε ξεχωριστά τραπέζια αλλά σε εντελώς ξεχωριστά δωμάτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην βασιλικός σεφ Ντάρεν ΜακΓκρέιντι είπε ότι αυτός ο χωρισμός είναι για οποιοδήποτε επίσημο δείπνο, προσθέτοντας ότι τα παιδιά «δεν επιτρέπεται να κάθονται με τους ενήλικες μέχρι να μάθουν την τέχνη της ευγενικής συνομιλίας».

Απαγορεύεται να παίζουν Monopoly

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, είναι γνωστό ότι αγαπούν τα αθλήματα και τα παιχνίδια, ειδικά η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Αλλά το παιχνίδι Monopoly φέρεται ότι είναι εκτός της λίστας των παιχνιδιών που επιτρέπεται να παίζουν. Ο πρίγκιπας Άντριου αποκάλυψε την απαγόρευση της Monopoly κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα πρόσφατα ανακαινισμένα κεντρικά γραφεία της Albion Street του Leeds Building Society το 2008, όταν του δόθηκε το επιτραπέζιο παιχνίδι ως δώρο. Αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας στους οικοδεσπότες του: «Δεν επιτρέπεται να παίζουμε Monopoly στο σπίτι».

Η οικογένεια λατρεύει να παίζει παιχνίδια και είναι μεγάλοι θαυμαστές ενός παιχνιδιού τράπουλας που ονομάζεται Racing Demon, το οποίο είναι πολύ έντονο και ανταγωνιστικό. Αλλά πρέπει να υπήρχε υπερβολική ένταση με τη Monopoly, καθώς όπως ισχυρίστηκε η Βασίλισσα, τα πράγματα γίνονταν «πολύ μοχθηρά» παίζοντας το παιχνίδι, γι’ αυτό και το απαγόρευσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα παιδιά τους, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Τζορτζ
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας με τα παιδιά τους, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Τζορτζ / Φωτογραφία: Kirsty O’Connor/Pool Photo μέσω AP

Δεν πρέπει να πηγαίνουν για ύπνο πριν από τον Βασιλιά

Ο πρώην ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας, Sir William Heseltine, αποκάλυψε προηγουμένως ότι ήταν κακό να αποσυρθείς για ύπνο πριν από τον μονάρχη σε οποιαδήποτε περίσταση και παραδέχτηκε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα συχνά αγωνιζόταν να μείνει ξύπνια τόσο αργά όσο η βασίλισσα.

Σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα Τζένι Μποντ, αυτή η παράδοση θα δυσκολέψει τους royals, καθώς ο Κάρολος που βρίσκεται τώρα στο θρόνο, είναι γνωστός ότι μένει ξύπνιος μέχρι αργά.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Χάρι είχε αποκαλύψει προηγουμένως για τον πατέρα του: «Είναι ένας άνδρας που δειπνεί γελοία αργά το βράδυ και μετά πηγαίνει στο γραφείο του αργότερα εκείνο το βράδυ θα αποκοιμηθεί στις σημειώσεις του σε σημείο που θα ξυπνήσει με ένα κομμάτι χαρτί κολλημένο στο πρόσωπό του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ'
Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ / Φωτογραφία: Victoria Jones/Pool via AP

Όχι στους τηλεοπτικούς μαραθωνίους

Η οικογένεια φέρεται να συγκεντρώνεται τα Χριστούγεννα για να παρακολουθήσει την ομιλία του μονάρχη, αλλά η Τζένι Μποντ λέει ότι οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση αποδοκιμάζονται και η οικογένεια ενθαρρύνεται να κάνει υπαίθριες δραστηριότητες.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή συντροφικότητας και για τον Κάρολο, φαντάζομαι ότι θα την έβλεπε ως μια σπάνια και υπέροχη μέρα που η οικογένεια μπορεί να είναι όλη μαζί», εξηγεί η Τζένι. «Υπάρχουν πολλά για την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων της εκκλησίας και των επίσημων γευμάτων.

Επιπλέον, στην οικογένεια αρέσει να απολαμβάνουν την ύπαιθρο και να πηγαίνουν βόλτες μαζί. Ο Κάρολος δεν είναι μεγάλος θαυμαστής της τηλεόρασης και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν ανοιχτή. Αν κάποιος απομακρυνόταν από τις γιορτές για να δει κάτι, πιθανόν να θεωρηθεί αγενής. Ειδικά καθώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση και ταινίες ανά πάσα στιγμή στις μέρες μας με υπηρεσίες ροής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαγορεύονται τα ακριβά ή συναισθηματικά δώρα

Η βασιλική οικογένεια δεν βλέπει τα Χριστούγεννα ως μια εποχή για να πλουτίσει ο ένας τον άλλον με ακριβά δώρα και, αντίθετα, προτιμά να διασκεδάζει με πρωτότυπα και αστεία δώρα. Για παράδειγμα, ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να χάρισε στη βασίλισσα ένα σκουφί για το ντους το 2013 που έγραφε: «Ain’t life a b****».

Σύμφωνα με την ειδική στα βασιλικά θέματα, «Είναι μια πολύ ανάλαφρη υπόθεση και όσο πιο ανόητη, τόσο το καλύτερο. Ο Χάρι πήρε κάποτε στη βασίλισσα ένα ψάρι που τραγουδούσε, το οποίο της άρεσε. Η Καμίλα και ο Κάρολος έχουν μια γήινη αίσθηση του χιούμορ και αναμφίβολα θα ενθαρρύνουν αυτή την παράδοση».


Πηγή