Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

8χρονος γράφει και εικονογραφεί το δικό του βιβλίο για να συγκεντρώσει χρήματα για νέο αναπηρικό αμαξίδιο

Ο 8χρονος Alfie Dormand, άρχισε να γράφει το βιβλίο του «The Monkey That Stole A Bus» κατά τη διάρκεια του lockdown, αφού εμπνεύστηκε από μια μέρα στον ζωολογικό κήπο του Paignton.

Μάλιστα εικονογράφησε ο ίδιος το βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να δημιουργήσει πολύχρωμα σχέδια που θα συνόδευαν τη φανταστική του ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω των πωλήσεων του παραμυθιού του στο Amazon και των δωρεών μέσω της σελίδας Just Giving, ο Alfie συγκέντρωσε πάνω από 1.000 λίρες για το κόστος του νέου ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου αξίας 3.000 λιρών, το οποίο θα του δώσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το σημερινό χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο 8χρονος Alfie Dormand κρατά το βιβλίο του «The Monkey That Stole A Bus»
Ο 8χρονος Alfie Dormand κρατά το βιβλίο του «The Monkey That Stole A Bus» / Φωτογραφία: Michelle Dormand / Facebook

Το αγοράκι από την Αγγλία, έχει μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο L1 και μια συναφή πάθηση γνωστή ως Υδροκέφαλος, οι οποίες επηρεάζουν την κινητικότητά του.

Η μητέρα του Michelle Dortmund δήλωσε: «Νοικιάσαμε ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο πριν από τρία χρόνια όταν πήγαμε στον ζωολογικό κήπο του Paignton και του άρεσε πολύ. Ερωτεύτηκε τα φλαμίνγκο και όταν είδε πόσο θρασείς ήταν οι πίθηκοι του έδωσαν ιδέες για ιστορίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γύρισε μόνος του τον ζωολογικό κήπο και τα κατάφερε πολύ καλά. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις το χαμόγελο στο πρόσωπό του επειδή το έκανε μόνος του. Ήταν ωραίο για μένα να τον βλέπω να είναι ένα μικρό αγόρι και να φεύγει με τα αδέρφια του αντί να είμαι πίσω του και να τον σπρώχνω».

Ο Alfie στο αναπηρικό αμαξίδιό του
Το αγοράκι έχει μια σπάνια γενετική διαταραχή / Φωτογραφία: justgiving

Οι δάσκαλοι διάβασαν το βιβλίο στους συμμαθητές του Alfie στο σχολείο του, το δημοτικό σχολείο St Mewan στο St Austell.

Οι γονείς έχουν αγοράσει το βιβλίο για να στηρίξουν τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων του εκκολαπτόμενου συγγραφέα – με τον Alfie να υπογράφει ακόμη και βιβλία σαν επαγγελματίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νικητής του διαγωνισμού World’s Strongest Man, Eddie Hall, εμφανίζεται επίσης στο βιβλίο. Ο δυνατός άνδρας αγόρασε ένα αντίτυπο και έστειλε στον Alfie ένα βίντεο για να τον ευχαριστήσει.

Ο μαθητής είχε αποτολμήσει στο παρελθόν τον κόσμο της συγγραφής όταν έγραψε το “The Crocodile’s Day Trip” σε ηλικία μόλις έξι ετών.

«Του αρέσει να φτιάχνει μικρές ιστορίες – κάνει όλα τα σχέδια στον υπολογιστή μόνος του, καθώς θεωρεί δύσκολη τη χρήση στυλό και χρησιμοποιεί αντ’ αυτού το Microsoft Paint στον υπολογιστή», δήλωσε η Michelle.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έκανε μεγάλη διαφορά να έχει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο – αυτή τη στιγμή μπορεί να κινεί λίγο το χειροκίνητο αμαξίδιο του, αλλά δεν είναι πολύ καλός στο να το οδηγεί, επειδή έχει πρόβλημα με τα χέρια του. Αν υπάρχει έστω και μια μικρή ανηφόρα δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, οπότε πρέπει να τον σπρώχνω παντού – είναι οκτώ ετών τώρα και μεγαλώνει και θέλει να τα κάνει όλα μόνος του».


Πηγή