Σάββατο , 11 Μάρτιος 2023

Balenciaga: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ζήτησε συγγνώμη για την καμπάνια με τα παιδιά, μετά τον σάλο

Ο Ντέμνα, καλλιτεχνικός διευθυντής και σχεδιαστής του οίκου Balenciaga, μίλησε για τον σάλο που ξέσπασε γύρω από πρόσφατες καμπάνιες της.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής ανάρτησε μια δήλωση στο Instagram, ζητώντας συγγνώμη για τις αποφάσεις που έλαβε ο οίκος Balenciaga.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά», έγραψε ο Ντέμνα.

Τι είπε ο creative director της Balenciaga για την καμπάνια με τα παιδιά

Ο σχεδιαστής συνέχισε: «Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του, ο Ντέμνα είπε: «Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τις εικόνες και η Balenciaga έχει εγγυηθεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα όχι μόνο για την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον αλλά και για την ανάληψη ευθύνης για την προστασία της παιδικής ευημερίας με κάθε τρόπο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σάλος ξέσπασε μετά τη διαφημιστική καμπάνια της Balenciaga που δείχνει δύο μικρά κορίτσια να ποζάρουν με λούτρινα αρκουδάκια με αξεσουάρ του οίκου, τα οποία όμως παραπέμπουν σε BDSM.


Πηγή