Σάββατο , 18 Μάιος 2024

Business and pleasure: Σε 2μηνη κρουαζιέρα με το βασιλικό γιοτ ο Φρέντερικ και η Μαίρη της Δανίας

Την πρώτη τους διεθνή περιοδεία πραγματοποιούν ο βασιλιάς Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας, με στάσεις σε γειτονικές χώρες όπως η Σουηδία και η Νορβηγία, όπως επιτάσσει η παράδοση.

Ο 55χρονς μονάρχης, και η 52χρονη σύζυγός του, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά την ανακήρυξή τους, επιβιβάστηκαν χθες Πέμπτη στο εντυπωσιακό βασιλικό πλοίο Dannebrog, ένα είδος πλωτού παλατιού, με το οποίο θα πλεύσουν κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής Θάλασσας ενώ θα κάνουν στάσεις και σε διάφορα μέρη της επικράτειάς τους, όπως τα νησιά Φερόε και η Γροιλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελετή υποδοχής, η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, η βασίλισσα Μαίρη επέλεξε για την περίσταση ένα κομψό μπλε φόρεμα με μικροσκοπικά λευκά πουά, στο οποίο πρόσθεσε μια λευκή ζώνη για να τονίσει τη μέση της. Όσο για τα υποδήματα, επέλεξε κομψές ψηλοτάκουνες γόβες Jimmy Choo.

Βασιλική περιοδεία με γιοτ: Μια παράδοση που κρατά από το 1932

Αυτή η περιοδεία με το βασιλικό πλοίο, όπως υπενθυμίζει το Nordic Crown, στο επίσημο προφίλ του, χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, την εποχή του Κρίστιαν Χ και της βασίλισσας Αλεξανδρίνας. Ήταν το πρώτο βασιλικό ζεύγος που ταξίδεψε στις θάλασσες με αυτό το γιγαντιαίο γιοτ, ξεκινώντας το δρομολόγιό του στις 26 Μαϊου 1932.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, το ίδιο έκαναν ο Φρέντερικ ΙΣΤ και η σύζυγός του Ίγκριντ, καθώς και η μέχρι πρότινος βασίλισσα Μαργκρέτε με τον σύζυγό της, τον αείμνηστο πρίγκιπα Χένρικ.

Το πλωτό παλάτι του βασιλιά Φρέντερικ

Τώρα είναι η σειρά του βασιλιά Φρέντερικ και της βασίλισσας Μαίρης, οι οποίοι θα ταξιδέψουν και θα μείνουν σε αυτό το εντυπωσιακό σκάφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατασκευασμένο το 1931 στο Orlogsvaerftet για να αντικαταστήσει το προηγούμενο ατμόπλοιο του 1879, το Dannebrog χρησιμεύει ως η επίσημη και ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στις κρουαζιέρες τους στη χώρα ή όταν πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό. Εκτός από τη χρήση του ως ξενοδοχείο, εκτελεί καθήκοντα όπως η επιτήρηση των θαλασσών, η θαλάσσια διάσωση και η εκπαίδευση μελλοντικών αξιωματικών.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συνοδεύονται από εννέα αξιωματικούς, επτά λοχίες, δύο αστυνομικούς και 36-39 νεοσύλλεκτους, όλοι επιλεγμένοι από το Πολεμικό Ναυτικό. Οι τελευταίοι είναι επιφορτισμένοι με πρακτικά καθήκοντα όπως πηδαλιούχος, παρατηρητής, φύλακας, αλλά και άτομα για τον καθαρισμό και γυάλισμα των μπρούτζινων του πλοίου. Υπάρχουν επίσης μάγειρες, αρτοποιοί και μηχανικοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι περιλαμβάνει η βασιλική περιοδεία

Ο πρώτος σταθμός των κρατικών επισκέψεών τους θα είναι η Σουηδία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 6 και 7 Μαΐου. Στη συνέχεια, μεταξύ 14 και 15 του μήνα, θα φθάσουν στη Νορβηγία ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια.

Και
στις δύο περιπτώσεις, τα ταξίδια αυτά
θα χρησιμεύσουν για να σηματοδοτήσουν
την αλλαγή του δανικού θρόνου και να
αναδείξουν την καλή συνεννόηση με τα
γειτονικά έθνη και τους ηγεμόνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργότερα, μεταξύ 11 και 14 Ιουνίου, ο Φρειδερίκος Χ. και η σύζυγός του θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στα Νησιά Φερόε, ενώ μεταξύ 29 Ιουνίου και 8 Ιουλίου θα επισκεφθούν τη Γροιλανδία. Και τα δύο εδάφη αποτελούν μέρος του Βασιλείου της Δανίας, οπότε θα είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσουν οι πολίτες τους το νέο τους βασιλιά και τη νέα τους βασίλισσα.

Προσπάθεια να τα βρουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα

Η βασιλική αυτή κρουαζιέρα θα είναι ίσως και μια προσπάθεια να έρθουν και πάλι πιο κοντά ο βασιλιάς Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη μετά το σκάνδαλο με την υποτιθέμενη απιστία του μονάρχη με την Μεξικανή socialite.

Τον τελευταίο μάλιστα καιρό, η βασίλισσα Μαίρη έδειχνε όλο και πιο απόμακρη και θλιμμένη, μετά το σκάνδαλο.

Πάντως, στις πρώτες φωτογραφίες που μοιράστηκε το παλάτι της Δανίας, το βασιλικό ζεύγος δείχνει κάποια σημάδια οικειότητας. Άγνωστο εάν γίνονται εσκεμμένα για να καθησυχάσουν τον λαό της Δανίας, ή εάν όντως έχουν αφήσει πίσω τους τα παλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή