Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Eddie Van Hallen: Η μάχη με τον καρκίνο και πώς σχετίζεται με τις πένες της κιθάρας

Eddie Van Hallen: Η μάχη με τον καρκίνο και πώς σχετίζεται με τις πένες της κιθάρας

Ο βετεράνος χαρντ ρόκερ και βιρτουόζος κιθαρίστας Eddie Van Hallen δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και κάποια χρόνια χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει επίσημα.

Όπως αναφέρει το TMZ, o βετεράνος μουσικός του διάσημου συγκροτήματος Van Hallen έμεινε 5 χρόνια στη Γερμανία ακολουθώντας σχήμα χημειοθεραπείας και η θεραπεία τον βοήθησε να ελέγξει την εξάπλωση της ασθένειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο ίδιος ο μουσικός υποστηρίζει ότι ο καρκίνος οφείλεται στις χορδές της κιθάρας από χαλκό και ορείχαλκο που επί χρόνια η ουσία τους μεταφερόταν στη στοματική του κοιλότητα από τις πένες που έβαζε στο στόμα του.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 ο μουσικός είχε γράψει: «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι από χαλκό και ορείχαλκο τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανόν».


Πηγή