Παρασκευή , 23 Απρ 2021
Έτοιμη να ξαναβάλει τα ρούχα της «Μαύρης Χήρας» η Γιόχανσον

Έτοιμη να ξαναβάλει τα ρούχα της «Μαύρης Χήρας» η Γιόχανσον

«Ένα prequel είναι μία πιθανότητα»

Δύσκολο να φανταστείς μία ταινία της Μarvel χωρίς την Σκάρλετ Γιόχανσον. Η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της ως «Μαύρη Χήρα» (Νατάσα Ρομάνοβα) το 2010 στο Iron Man 2, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

«Ήξερα ότι ήθελα να συνεργαστώ με την Marvel και τον Τζον Φαβρό» αναφέρει στο τεύχος «Η δύναμη των γυναικών» του Variety, στο οποίο επίσης φιλοξενούνται η Μάιλι Σάιρους, η Χέλεν Μίρεν, η Λαβέρν Κοξ και η Άβα Ντουβερνάι.

«Πάντα μου άρεσαν οι δουλειές του Τζον Φαβρό. Το θέμα των σούπερ ηρώων δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου, όχι ότι δεν μου αρέσει. Μου άρεσαν όλες οι ταινίες Μπάντμαν του Τιμ Μπάρτον, αλλά δεν μεγάλωσα διαβάζοντας φανατικά βιβλία κόμικς. Αγαπούσα τον Iron Man. Μου έλεγε κάτι. Νομίζω ότι η δουλειά του Ρόμπερτ ήταν πρωτοποριακή. Αιχμαλώτισε την προσοχή μου ως άτομο που δεν είναι οπαδός του είδους» υπογράμμισε.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι το να μπει στον χαρακτήρα αποδείχθηκε πρόκληση. «Το φυσικό μέρος ήταν κάτι στο οποίο ποτέ δεν είχα εμπειρία. Αυτό ήταν κάτι που με έβγαλε έξω από το στοιχείο μου. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να παίξω ένα χαρακτήρα σε συνέχειες και να μεγαλώνω αυτόν τον χαρακτήρα, όσο μεγάλωνα ως ηθοποιός» είπε.

Αλλά η πρόκληση δεν ήταν μόνο σωματική. «Καθώς ο χαρακτήρας γίνεται ισχυρότερος με πολλούς τρόπους, νομίζω ότι γίνεται επίσης πιο ευάλωτη. Η ευαισθησία της είναι και δύναμη» τόνισε η Γιόχανσον αναφερόμενη στη ρωσίδα κατάσκοπο. «Νομίζω ότι το θέμα ευαισθησίας συχνά θεωρείται ως αδυναμία».

Η Γιόχανσον αναφέρει ότι θα εξέταζε ενδεχόμενη απόφαση της Marvel Studios για μία ταινία «παρακλάδι» όπως έχει γίνει με τις ταινίες Black Panther (Chadwick Boseman), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) Iron Man (Downey), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth) και Ant-Man (Paul Rudd).

Είναι σίγουρα ανοιχτή σε ιδέες. «Θα ήθελα αυτό να συμβεί υπό τις σωστές συνθήκες. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης αυτής της ιστορίας» λέει. «Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί να μεταφερθεί η ιστορία, να πάει πίσω στη Ρωσία. Θα μπορούσε να ερευνηθεί το παρελθόν, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της Μαύρης Χήρας, από που κατάγεται και που ανήκει».

Ένα prequel είναι μία πιθανότητα, ανέφερε. «Υπάρχει άφθονη ιστορία πίσω. Ή όχι. Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Που πηγαίνουν οι Avengers; Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Τι συμβαίνει όταν όλα καταρρέουν; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προχωρήσεις, τόνισε προσθέτοντας ότι αν οι φανς το θέλουν πολύ πιθανώς θα γίνει πραγματικότητα. Η Marvel θα ξέρει περισσότερα από μένα», λέει.

Στην πραγματικότητα μιλά συχνά με τη Marvel για την ιδέα. «Έχω επενδύσει στο χαρακτήρα. Η Marvel έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν τον χαρακτήρα» αναφέρει.

Μέχρι σήμερα η Σκάρλετ Γιόχανσον εμφανίστηκε σε πέντε ταινίες της Marvel. Όντας μέρος της σειράς ταινιών Avengers άλλαξε την καριέρα της με τρόπους που δεν είχε ποτέ πριν φανταστεί.