Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Eurovision 2021: Η κίνηση-ματ της EBU για να μη «χαθεί» ξανά ο διαγωνισμός λόγω κορονοϊού

Eurovision 2021: Η κίνηση-ματ της EBU για να μη «χαθεί» ξανά ο διαγωνισμός λόγω κορονοϊού

Με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να απέχει μόλις 6 μήνες μακριά, η EBU επιθυμεί να εξασφαλίσει πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα μπορέσουν να συμμετέχουν. Γι’ αυτόν το λόγο, σήμερα, προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις γύρω από τη διεξαγωγή της Eurovision 2021.

Με το στρέμμα των υπευθύνων να είναι στραμμένο στην πρόσφατη ακύρωση του διαγωνισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η EBU ανέλαβε δράση και προχώρησε σε μια σειρά αποφάσεων προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά ο επόμενος διαγωνισμός στο Ρότερνταμ.

Αρχικά, για να διασφαλιστεί η παρουσία όλων των χωρών στο διαγωνισμό, η κάθε μια από τις 41 χώρες που συμμετέχουν θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να φτιάξουν μια «live-on-tape» βιντεοσκόπηση της συμμετοχής τους πριν τη διεξαγωγή της Eurovision.

Ο λόγος που η EBU ζητά κάτι τέτοιο από τους συμμετέχοντες είναι να μπορέσει αυτή η βιντεοσκόπηση να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάποιος συμμετεχών δεν μπορέσει να ταξιδέψει Ρότερνταμ λόγω κλειστών συνόρων εξαιτίας της πανδημίας ή στην ακόμα χειρότερη περίπτωση που ο καλλιτέχνης έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Στόχος της EBU είναι όλοι ή οι περισσότεροι καλλιτέχνες να μπορέσουν να ταξιδέψουν τον Μάιο στο Ρότερνταμ, όμως με την κατάσταση λόγω της πανδημίας να είναι «ρευστή» η μαγνητοσκοπημένη εγγραφή θα διασφαλίσει ότι οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν την «εμφάνιση» τους, έστω και έτσι, μπροστά σε εκατομμύρια θεατές.

Τι είναι το «live-on-tape»

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της εκάστοτε χώρας που συμμετέχει στη Eurovision πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να βιντεοσκοπήσουν μια «ζωντανή μετάδοση» του τραγουδιού που εκπροσωπεί τη χώρα. Αυτή η βιντεοσκόπηση θα παραδοθεί πριν από τη διεξαγωγή της Eurovision και θα πραγματοποιηθεί σε ένα στούντιο. Η βιντεοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο (όπως θα ήταν στον Διαγωνισμό) χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις στα φωνητικά ή σε οποιοδήποτε μέρος του show που συνοδεύει το τραγούδι, μετά το τέλος της βιντεοσκόπησης.

Προκειμένου να διασφαλιστεί όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι δίκαιη για όλους τους συμμετέχοντες η EBU έχει προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων.

Πριν από την βιντεοσκόπηση, κάθε χώρα θα έρθει σε επαφή με έναν συντονιστή από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας. Στόχος είναι να «λυθούν» τυχόν τεχνικά θέματα. Η όλη διαδικασία θα έχει διάρκεια 60 λεπτών. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν τρεις εμφανίσεις και θα επιλεγεί η καλύτερη για να σταλεί στην EBU.


Πηγή