Σάββατο , 14 Μάιος 2022

Eurovision 2022-τελικός: Φόβος για σαμποτάζ από Ρώσους χάκερ

Ο τελικός της Eurovision 2022 είναι το Σάββατο (14/5) και διεξάγεται εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η συμμετοχή της οποίας είναι φαβορί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, Ρώσοι χάκερ σχεδιάζουν να σαμποτάρουν τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022, καθώς η Ουκρανία, βάσει των στοιχημάτων, είναι φαβορί για την πρώτη θέση. Και όλα αυτά την ώρα που η Ρωσία έχει αποκλειστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ξένα δημοσιεύματα αναφέρεται πιο συγκεκριμένα πως η ομάδα χάκερ «Killnet» θα προσπαθήσει να παραλύσει τους διαδικτυακούς διακομιστές ψηφοφορίας για να «σαμποτάρει» τη διαδικασία.

Eurovision 2022: Ανησυχία για τον μεγάλο τελικό

Στο μεταξύ, η υποστήριξη για τους Kalush Orchestra έχει κορυφωθεί σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα αφού πέρασαν στον τελικό. Το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Oleh Psiuk, ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξή του και είπε ότι μία νίκη θα τονώσει την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «για τη χώρα μας είναι τόσο σημαντικό να έχουμε νίκες με όλους τους τρόπους. Η πρώτη θέση θα τόνωνε το ηθικό σε όλη την Ουκρανία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως φιλορώσοι χάκερ στόχευσαν ανεπιτυχώς κυβερνητικούς ιστότοπους στην Ιταλία την Τετάρτη, την ώρα που ιταλικές πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι μια επίθεση στον ιστότοπο της Eurovision απετράπη την προηγούμενη ημέρα χάρη στα προστατευτικά τείχη προστασίας.

Eurovision 2022: Τι απαντά εκπρόσωπος του Μουσικού Διαγωνισμού

Εκπρόσωπος της Eurovision είπε ότι η κατάσταση παρακολουθείται, σημειώνοντας πως «κάθε χρόνο το σύστημα ψηφοφορίας της Eurovision έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας για την προστασία της συμμετοχής του κοινού από εξωτερικές επιρροές. Φέτος δεν είναι κάτι διαφορετικό».

Ωστόσο, η ομάδα χάκερ «Killnet» δημοσίευσε ένα μήνυμα χθες το βράδυ, λέγοντας ότι το σύστημα ψηφοφορίας της Eurovision δεν προστατεύεται, αλλά μια επίθεση «δεν άξιζε τον χρόνο τους», ωστόσο τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι αν η Ουκρανία κερδίσει τη Eurovision, η Σουηδία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή