Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Eurovision 2022: Αυτές είναι οι θέσεις που θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους δύο ημιτελικούς

Ανακοινώθηκαν οι θέσεις στις οποίες θα εμφανιστούν οι χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, στους ημιτελικούς της Eurovision 2022.

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε η σειρά εκτέλεσης των τραγουδιών στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2022.

Η Αλβανία είναι η χώρα που ανοίγει τον πρώτο ημιτελικό και η Τσεχία η χώρα που κλείνει τον δεύτερο ημιτελικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την Ελλάδα και την Κύπρο, η χώρα μας θα εμφανιστεί στη 15η θέση στον πρώτο ημιτελικό και η Κύπρος στην 9η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

ημιτελικοί Eurovision 2022

Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Twitter:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2022

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2022 με το τραγούδι «Die Together».

Η νεαρή τραγουδίστρια Αμάντα Γεωργιάδη είχε εμφανιστεί και σε εκπομπή στην ΕΡΤ για να μιλήσει για το τραγούδι της, «Die Together», αλλά και για τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Σε ερώτηση για το πώς της φαίνεται ότι θα διαγωνισθεί στη Eurovision σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Αμάντα Γεωργιάδη είχε πει: «Είναι κρίμα, είναι τραγικό, λυπάμαι πάρα πολύ», τονίζοντας ότι «εγώ έγραψα το τραγούδι έναν χρόνο πριν τον πόλεμο και δεν έχει σχέση ούτε με τον πόλεμο ούτε με την πανδημία. Είναι ένα τραγούδι για την αγάπη».

«Ο τίτλος του τραγουδιού είναι μεταφορικός, ο καθένας πρέπει να τον ακούσει με τον τρόπο του. Όταν αγαπάς κάποιον, θες να κάνεις τα πάντα», είχε συμπληρώσει στη συνέχεια η Αμάντα Γεωργιάδη για το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ, η Αμάντα Γεωργιάδη είχε αναφέρει: «Πρώτη φορά πήγα στη Σύμη, εγώ κάθε χρόνο πάω στα Γιάννενα. Έχω πάει και στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα και στη Ρόδο αλλά πρώτη φορά στη Σύμη! Ήταν πάρα πολύ όμορφα, περάσαμε πολύ καλά και θέλω να πάω ξανά. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία, πρώτη φορά κάνω βίντεο κλιπ με τόσο μεγάλη ομάδα».

Επίσης, η Αμάντα Γεωργιάδη είχε τονίσει πως έχει ξεκινήσει πρόβες για τη Eurovision. «Ο στόχος μου στο Τορίνο είναι να σας κάνω περήφανους γιατί στο κάτω κάτω στη βαθμολογία θα ακουστεί η Ελλάδα και όχι η Αμάντα Γεωργιάδη», δήλωσε ενώ μίλησε και για τις σπουδές την Ιατρική. «Είναι δύσκολα, τώρα είμαι στον τελευταίο χρόνο αλλά όταν κάνω πολλή μουσική, κάνω διάλειμμα και διαβάζω, είναι ωραίο», σημείωσε η Αμάντα Γεωργιάδη.

Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας για τη Eurovision 2022

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο λογαριασμός EurovisionERT έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, δημοσιεύοντας την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2022. Απολαύστε το», σημειώνεται στο tweet.

Η συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2022

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη, 9 Μαρτίου, ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από την τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ela».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Eurovision για την Κύπρο και την Ανδρομάχη

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση για την Ανδρομάχη και την Κύπρο έκανε και η Eurovision, με μία ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του διαγωνισμού τραγουδιού στο Twitter.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Eurovision:

«Η τραγουδίστρια, που είναι στην Panik Records, θα ερμηνεύσει το ”Ela”, ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από μια ομάδα παγκοσμίως διακεκριμένων συνθετών με επικεφαλής τον Alex Papaconstantinou και συμμετέχουν: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργος Παπαδόπουλος, Robert. Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στους διεθνούς φήμης καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Κύπρος στη Eurovision

Η Κύπρος συμμετείχε στη Eurovision για πρώτη φορά το 1981. Στην ελληνική μυθολογία, το νησί είναι η γενέτειρα της αρχαίας θεάς του έρωτα, της Αφροδίτης, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την τάση τους για μια παθιασμένη συμμετοχή στη Eurovision.

Από το 2021, η Κύπρος κατέχει το αξιοζήλευτο ρεκόρ για τις περισσότερες φορές που συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χωρίς νίκη. Η καλύτερη συμμετοχή για τη χώρα ήταν το 2018, όταν η Ελένη Φουρέιρα τερμάτισε δεύτερη με το εμβληματικό ”Fuego”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή