Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Eurovision 2022: Ποιοι είναι οι Mahmood & Blanco, το δίδυμο που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ιταλία

Ποιοι είναι οι Mahmood και Blanco, το δίδυμο που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ιταλία στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η Ιταλία έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision το 1956 και από τότε έχει κερδίσει τρεις φορές στο μουσικό διαγωνισμό με τους Gigliola Cinquetti «Non ho l’età» (1964), Toto Cutugno «Insieme: 1992» (1990) και φυσικά πέρυσι με τους Maneskin και το «Zitti E Buoni».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεσολάβησε ένα διάλειμμα από το 1997 με την Ιταλία να επιστρέφει στη μεγάλη οικογένεια της Eurovision το 2010, ύστερα από 13 χρόνια. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΒΒC, το κόστος της συμμετοχής και το περιορισμένο ενδιαφέρον του ιταλικού κοινού ήταν οι δύο κύριες αιτίες της παρατεταμένης αποχής.  Από τότε που επέστρεψε, πάντως, η Ιταλία έχει εδραιωθεί ως σταθερά σοβαρός διεκδικητής της Eurovision.

Φέτος τη γειτονική χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί εντός έδρας και συγκεκριμένα στην πόλη του Τορίνο στις 14 Μάϊου, θα εκπροσωπήσουν οι Mahmood & Blanco που κέρδισαν στο SanRemo Festival.

Eurovision 2022: Ποιοι είναι οι Mahmood & Blanco, που θα εκπροσωπήσουν την Ιταλία στο μουσικό διαγωνισμό

Ο Mahmood και ο Blanco σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τo τραγούδι «Brividi», που θα διεκδικήσει ξανά την πρώτη θέση στη Eurovision 2022. Πρόκειται για ένα πολύ συναισθηματικό τραγούδι που αποτελεί μάλιστα το πρώτο τραγούδι στην ιστορία του Spotify της Ιταλίας με τα περισσότερα streams μέσα σε 24 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Brividi» μιλά για το τέλος μιας ιστορίας αγάπης, την ευπάθεια και τη δύναμη να επικοινωνεί κανείς ανοιχτά με τον σύντροφό του/της. Γράφτηκε από τους Mahmood, Blanco και τον παραγωγό Michelangelo. Μεταφράζεται σε «Ρίγη» και υποδηλώνει το συναίσθημα που περιβάλλει τις σχέσεις. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγγραφής του τραγουδιού και οι δύο καλλιτέχνες μοιράστηκαν τις προηγούμενες σχέσεις τους και «έχτισαν» την αφήγηση από τις εμπειρίες τους.

Και οι δύο τραγουδιστές μιλούν για τη σημασία της ελευθερίας, της στάσης ενάντια στην ομοφοβία και τις διακρίσεις – αν και σε συνεντεύξεις δηλώνουν ότι αυτός δεν είναι ο κύριος στόχος του «Brividi», αλλά η θετική ανταπόκριση του κοινού είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.

Στην Ιταλία το τραγούδι έχει ήδη τιμηθεί αφού έχει γίνει τρεις φορές πλατινένιο. Το «Brividi» ακούγεται, επίσης, πολύ στην Ελβετία, τη Λιθουανία, το Ισραήλ, το Λουξεμβούργο, την Κροατία και την Ολλανδία.

Οσο για τους καλλιτέχνες, ο Mahmood δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον θυμόμαστε από το 2019, όταν τερμάτισε δεύτερος στη Eurovision με το πιασάρικο «Soldi». Ο 29χρονος καλλιτέχνης R&B, ποπ και χιπ χοπ κατάγεται από το Μιλάνο με ιταλική και αιγυπτιακή καταγωγή. Το καλλιτεχνικό του όνομα «Mahmood» είναι ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις του επωνύμου του Mahmoud και της αγγλικής έκφρασης my mood (η διάθεσή μου, ο τρόπος μου).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Mahmood έγινε γνωστός στην Ιταλία συμμετέχοντας στον έκτο κύκλο του ιταλικού X-Factor και στο Sanremo Music Festival το 2016, τερματίζοντας τέταρτος με το κομμάτι «Dimentica». Ακολούθησε η διάκριση στο Summer Festival 2017 με το τραγούδι «Pesos» ενώ την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους Ιταλούς καλλιτέχνες όπως οι Michele Bravi, Elodie, Gué Pequeno, Marco Mengoni και Fabri Fibra.

O Mahmood, ο τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ιταλία στη Eurovision.
O Mahmood θα εκπροσωπήσει φέτος ξανά την Ιταλία στη Eurovision

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2018, όταν ο Mahmood κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, «Gioventù Bruciata». Το ομότιτλο τραγούδι πήρε την πρώτη θέση στο Sanremo Giovani 2018, με τον Mahmood να κερδίζει το εισιτήριο για φημισμένο Φεστιβάλ του Sanremo στο οποίο εμφανίστηκε μαζί με άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Φεβρουάριο του 2019 ο Mahmood κέρδισε το Φεστιβάλ του Sanremo με το τραγούδι «Soldi» και έτσι αναδείχθηκε εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision 2019. Μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision, ο Mahmood έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ και single τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των charts.

Από την άλλη ο Blanco είναι ένα σχετικά νέο πρόσωπο στην ιταλική μουσική βιομηχανία – έκανε το ντεμπούτο του στο SoundCloud το 2020 με τον προσωπικό δίσκο «Quarantine Paranoid». Μόλις 19 ετών, ο Blanco κατάγεται από την Μπρέσια της Λομβαρδίας. Σταμάτησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και τις σπουδές του στην κομμωτική για να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει τραγουδιστής. Το πραγματικό του όνομα είναι Riccardo Fabbriconi, αλλά το καλλιτεχνικό Blanco το σκέφτηκε ένας φίλος του που θεώρησε ότι ακούγεται «cool». Ο ίδιος το εξηγεί ως «μια ακραία εκδοχή» του εαυτού του που «γελάει πολύ και δημιουργεί το χάος», όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο ιταλικό «Vanity Fair».

O Blanco, ο τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ιταλία στη Eurovision.
Blanco

Ο Blanco σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» περιέγραψε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το «Brividi» αλλά και το πως γνωρίστηκε με τον Mahmood. «Γνωριστήκαμε αυτό το καλοκαίρι τυχαία στο στούντιο του Michelangelo (παραγωγός του “Brividi”) στο Vescovato, στην επαρχία της Κρεμόνα. Το ρεφρέν γεννήθηκε από μια λάθος συγχορδία στο πιάνο. Μετά ο καθένας μας δούλεψε τους στίχους μόνος του καταθέτοντας την προσωπική μας άποψη όχι μόνο για την αγάπη, αλλά για τα συναισθήματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς επιλέχθηκαν για τη Eurovision 2022

Ο Mahmood και ο Blanco εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για το Τορίνο κερδίζοντας την 72η διοργάνωση του παγκοσμίου φήμης Μουσικού Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Το δίδυμο ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού και κέρδισε με μεγάλη διαφορά την Elisa με το «O forse sei tu», που ήρθε στη δεύτερη θέση.

Oι τραγουδιστές που θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ιταλία στη Eurovision.
Ο Mahmood και ο Blanco

Eurovision 2022: H πρόσφατη φωτογράφιση των Mahmood και Blanco που λογοκρίθηκε στο Instragram

Οι δυο τους πρόσφατα πόζαραν γυμνοί στο εξώφυλλο Μαρτίου της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού Vanity Fair. Όταν η εικόνα δημοσιεύτηκε στο Instagram λογοκρίθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Mahmood στο παρελθόν έχει μιλήσει για την απροθυμία του να χαρακτηρίσει τη σεξουαλικότητά του, λέγοντας στο Vanity Fair το 2019: «Gay, straight…Νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον τέτοιες διακρίσεις».

Όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι η επισήμανση της σεξουαλικότητας κάποιου μπορεί «να είναι χρήσιμη», απάντησε αφοπλιστικά: «Αλλά αν συνεχίσουμε με αυτές τις διακρίσεις, η ομοφυλοφιλία δεν θα γίνει ποτέ αντιληπτή ως φυσιολογική, όπως είναι».


Πηγή