Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Famagusta: Ξεκινούν τον Ιούνιο τα γυρίσματα της νέας σειράς του Mega -Όλες οι πληροφορίες

Λίγο πριν η τηλεοπτική σεζόν ρίξει αυλαία, ο Ανδρέας Γεωργίου και η ομάδα του βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για το μεγάλο στοίχημα της νέας χρονιάς: Τη δραματική σειρά του Mega, Famagusta.

Famagusta σημαίνει «Αμμόχωστος», και, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η νέα σειρά θα διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γυρίσματα της σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου και πρώτος σταθμός θα είναι Κύπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες λήψεις που θα γίνουν αφορούν το σήμερα, τη ζωή των ηρώων 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή. Εκτός από την Κύπρο, οι δημιουργοί της σειράς Famagusta και οι ηθοποιοί θα κάνουν γυρίσματα σε Αθήνα και Λονδίνο.

Famagusta: Μια ιστορία αγάπης σε μια ταραγμένη περίοδο

Με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το «χρυσό» τρίδυμο Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου εμπνέονται από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μια ιστορία αγάπης.

Κεντρικός ήρωας του Famagusta είναι ένας μαχητικός δημοσιογράφος (Χρήστος Λούλης), ο οποίος ταξιδεύει στην Κύπρο για χάρη ενός ντοκιμαντέρ με αφορμή τη «μαύρη επέτειο». Κανείς, όμως, δεν περιμένει ότι το το ταξίδι θα αλλάξει τόσο τη δική του ζωή όσο και αυτή των υπόλοιπων ηρώων.
Σιγά-σιγά, καλά κρυμμένα μυστικά, που έμεναν θαμμένα για χρόνια, θα έρχονται στο φως, ανατρέποντας τα πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά Famagusta θα μεταφέρει τους τηλεθεατές στις λαμπερές παραλίες της Αμμοχώστου, μέχρι τη στιγμή που το ημερολόγιο θα γράψει 14 Αυγούστου 1974. Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν την Αμμόχωστο και οι κάτοικοι την εγκαταλείπουν, ακούγοντας τους βομβαρδισμούς. Από εκείνη τη στιγμή η Αμμόχωστος μετατρέπεται σε «πόλη φάντασμα».

Η μνήμη παραμένει ακόμα ζωντανή στην πολύπαθη Μεγαλόνησο και μέσα από το Famagusta ξετυλίγεται το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή.

Τα τραγικά γεγονότα

14 Αυγούστου του 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους.

Ο Μαύρος Αύγουστος μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη- φάντασμα.

Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους -ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία της Αμμοχώστου, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Πενήντα χρόνια τώρα η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.

Η ιστορία

Αυτές οι αληθινές ιστορίες ενέπνευσαν τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου ώστε να δημιουργήσουν τη σειρά, όπου το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Το σενάριο της σειράς «Famagusta» υπογράφει η Βάνα Δημητρίου, ενώ την ιστορική έρευνα έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τοκαρής, με τη βοήθεια του οποίου θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη οι σπαρακτικές ιστορίες των αγνοουμένων της τραγωδίας της Κύπρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος κ.ά.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία της Κύπρου.


Πηγή