Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
«Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον "Έλληνα Τσε Γκεβάρα"»

«Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον “Έλληνα Τσε Γκεβάρα”»

Άρθρο της DailyMail για την σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράφεται ως ο “Έλληνας Τσε Γκεβάρα”, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η Περιστέρα -η σύντροφος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας εδώ και 20 χρόνια- είναι η πραγματική ριζοσπάστης», γράφει η Daily Mail σε αφιέρωμά της στη νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας.

Όπως είναι φυσικό το πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να «γνωρίσουν» καλύτερα τη διακριτική γυναίκα πίσω από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα είναι μητέρα δύο παιδιών, και ήταν εκείνη που ενθάρρυνε τον 40χρονο πολιτικό να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ και μάλιστα ότι έδωσε μαζί του πολλούς αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως γράφει η Daily Mail ήταν συμμαθητές και η «Μπέτυ» ήταν αυτή που τον έπεισε να μπει στη Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος και στη συνέχεια, πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991.

«Έτρωγαν και κοιμόντουσαν μέσα στο σχολείο», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι και οι δύο σπούδασαν και έγιναν μηχανικοί».

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι μπορεί ο νέος έλληνας πρωθυπουργός να κρατάει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η Μπέτυ «ίσως γίνει η πραγματική δύναμη πίσω από τον “θρόνο”».

«Ο κ. Τσίπρας γεννήθηκε σε μια αστική οικογένεια και πριν συναντήσει την κυρία Μπαζιάνα, ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ, παρά για την πολιτική», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ένα χτύπημα στο γόνατό τον κράτησε μακριά από τον αθλητισμό.

Στην συνέχεια η Dailymail, επικαλούμενη φίλους της κυρίας Μπαζιάνα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρει ότι η Μπέτυ «έχει ισχυρή θέληση, είναι μαχητική και δυναμική» και πως μία φορά, σύμφωνα με το Greek Reporter, είχε πάει έναν καθηγητή της στα δικαστήρια, όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη διπλωματική της διατριβή.

Επίσης, η κυρία Μπαζιάνα «απεχθάνεται τα ψώνια» και «δεν της αρέσει να πηγαίνει συχνά στο κομμωτήριο». Το ζευγάρι κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις και η κυρία Μπαζιάνα αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο σπίτι στο οποίο διαμένει ο κ, Τσίπρας με την οικογένειά του, και παραθέτει μια φωτογραφία από την πολυκατοικία στην Κυψέλη, την οποία και χαρακτηρίζει μία «ταπεινή, εργατική περιοχή της Αθήνας».

«Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει έξω τα σκουπίδια, είναι ποδοσφαιρόφιλος και βάζει τους γιους τους, Φοίβο και Ορφέα, για ύπνο. Το μεσαίο όνομα του μικρότερου γιου του είναι Ερνέστο από το είδωλό του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα».

«Αποφεύγοντας τα προνόμια της πολιτικής ζωής, ο Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με μηχανή και δεν φοράει ποτέ γραβάτα» καταλήγει η εφημερίδα.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr