Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η γκαρνταρόμπα του Γιάννη Βαρουφάκη

Η γκαρνταρόμπα του Γιάννη Βαρουφάκη

Cool και άνετος στα σαλόνια της Ευρώπης

Το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, ο γιακάς σηκωμένος, χωρίς γραβάτα, τα χέρια στις τσέπες, άνετος, με μία διάθεση ελεύθερη που ταυτόχρονα αποπνέει αυτοπεποίθηση. Ο Γιάννης Βαρουφάκης αν μη τι άλλο παρουσιάζει έντονο στιλιστικό ενδιαφέρον.

«Φωτιές» ανάβει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο με τα λόγια του και τις προτάσεις του για την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους αλλά και με το ντύσιμό του.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον ενδυματολογικό του κώδικα. «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, δείχνει αφόρητα κομψός στις πρώτες επαφές του στην Ιταλία» σημειώνει ο «Guardian» ενώ το «Business Insider» σχολιάζει πως με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και χωρίς γραβάτα στέλνει το μήνυμα “Δεν παίζω με τους κανόνες σας”.

«Ποπ σταρ των ελλήνων οικονομολόγων» τον χαρακτήρισε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του τρέντυ υπουργού δεν θα μπορούσαν να περάσουν στα… ψιλά.

«Ο άνθρωπος, ο οποίος σύντομα θα καθίσει απέναντι από το γερμανό συνάδελφό του, Σόιμπλε, τιμά το ίματζ επαναστάτη από την πρώτη του μέρα στα καθήκοντά του». «Να ο νέος ισχυρός άνδρας της Αθήνας που κρατά εφεξής τα βιβλία του κράτους. Ένας υπουργός που συγκρούεται με το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα. Με το κεφάλι ξυρισμένο και το πουκάμισο χαλαρό λέει ότι έγινε οικονομολόγος “κατά λάθος”», ανέφερε η γαλλική τηλεόραση.

Από τη μια μέρα στην άλλη, ο Γιάννης Βαρουφάκης κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο και να χαρακτηριστεί στα social media ακόμα και ως sex symbol.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κατάφερε να ξεχωρίσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με ένα σακίδιο στον ώμο και με ροζ σημειωματάριο δεν θα μπορούσε να μην συγκεντρώσει τα φλας.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να πάει στο Μέγαρο Μαξίμου. Έκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν είδαν έναν άνδρα πάνω σε μια naked Yamaha μεγάλου κυβισμού να περνά την είσοδο του κτιρίου. Μόλις έβγαλε το κράνος κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον «easy rider» Γιάννη Βαρουφάκη.

Όσο για τη συνάντησή του με το βρετανό ομόλογό του, Τζόρτζ Όσμπορν, πολλοί ήταν αυτοί που έσταξαν χολή. Τη διαφορά έκανε ο «Guardian» που έδωσε εύσημα στον έλληνα τσάρο της οικονομίας για την ενδυματολογική του επιλογή.

Ο Όσμπορν έδωσε το χέρι του σε έναν άντρα που φορούσε «ένα έντονο μπλε πουκάμισο και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών του Madchester (σσ. βρετανική μουσική σκηνή), των αρχών του ’90!» σημειώνει. Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι δεν επικρίνει την εμφάνιση του Βαρουφάκη, αντίθετα το γεγονός ότι η ιδιαίτερη εμφάνισή του δεν πλησιάζει καν ένα συντηρητικό ράφτη πρέπει να διαβαστεί τουλάχιστον σαν ένα σημάδι αυτοπεποίθησης.

Μία φωτογραφία του που ανέβηκε στη σελίδα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Λονδίνου στο Facebook δείχνει τον έλληνα υπουργό Οικονομικών με κοστούμι και παπιγιόν κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν τους γελούν τα μάτια τους. Ο Γιάννης Βαρουφάκης φαίνεται πως κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε συμβιβαστεί με το επίσημο dress code.

Ακολουθούν μερικές από τις εμφανίσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών που έκαναν τόνους μελάνια να χυθούν…


Ο Γιάννης Βαρουφάκης στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου


Με μοβ πουκάμισο έξω από το παντελόνι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης


Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε


Ο Γιάννης Βαρουφάκης συναντάται με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ


Χαλαρός και άνετος στη συνάντηση με τον βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, στο Λονδίνο


Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών


Στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα


Ομιλία Γιάννη Βαρουφάκη στη Βουλή


Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην ορκωμοσία της κυβέρνησης. Με τα χέρια μόνιμα στις τσέπες ο νέος υπουργός Οικονομικών


Ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη στη Βουλή


Παρουσίαση βιβλίου «Μία μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ»


Με μαύρο μπλουζάκι στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Γιάννης Βαρουφάκης επέλεξε πιο έντονα χρώματα στην ετήσια ημερίδα του Παρατηρητηρίου Φτώχειας, Εισοδημάτων, Ανισοτήτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ


Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο. Με παπιγιόν και κοστούμι. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Λονδίνου


Βουτιές στα νερά της Αίγινας πέρυσι το καλοκαίρι

Πηγή: newsbeast.gr