Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Η άγρια σεξοβόμβα Μπριγκίτε Νίλσεν

Η άγρια σεξοβόμβα Μπριγκίτε Νίλσεν

Η δανή Αμαζόνα που είχε τους χολιγουντιανούς αστέρες στο τσεπάκι της!

Με σλόγκαν «έχεις μόνο μια ζωή», το καυτό και δίμετρο μοντέλο από τη Δανία έβαλε σκοπό να ρουφήξει τη ζωή ως το μεδούλι, μετρώντας επιτυχίες, έρωτες και ειδύλλια που ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου της λάμψης.

Στο παλμαρέ της περιλαμβάνονται ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε φυσικά, αλλά και η «ξεπέτα» με τον Σον Πεν, την εποχή που ήταν στο πλευρό της Μαντόνα!

Οι σχέσεις της απαθανατίστηκαν στον σκανδαλοθηρικό Τύπο και σύντομα το μοντέλο από τη Δανία ήταν η αγαπημένη του Χόλιγουντ, καθώς τόσο οι εκρηκτικές της αναλογίες όσο και ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής της έκαναν τα εισιτήρια να κόβονται βροχή.

Η σέξι πλευρά της Μπριγκίτε, της απόλυτης κάποτε σεξοβόμβας, έχει αποκρυσταλλωθεί σε πέντε γάμους και μερικούς ακόμα σταθερούς συντρόφους, αν και ο πολυτάραχος ερωτικός της βίος εκπτώσεις δεν έκανε ποτέ σε όρους σαγήνης και εφήμερης απόλαυσης.

Το πανέμορφο κορίτσι από τη Δανία είχε όνειρα να κατακτήσει τις ΗΠΑ και ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να πετύχει. Και το πέτυχε!

Αφού έπαιξε δίπλα στον Σβαρτσενέγκερ στο «Red Sonja» το 1984, τόσο εντός όσο και εκτός πλατό, σειρά είχε μετά ο Σταλόνε και το «Ρόκι 4» του 1985, με την Μπριγκίτε να επαναλαμβάνει τον άθλο του ερωτικού παρτενέρ τόσο μέσα στην ταινία όσο και στην πραγματική ζωή. Τον Σταλόνε τον παντρεύτηκε φυσικά, αν και ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι δεν θυμόταν και πολλά από την κοινή συζυγική τους ζωή!

Η Νίλσεν πορεύτηκε έτσι χωρίς αυτόν και συνέχιζε να παίζει σε ταινίες δεύτερης διαλογής, πριν μετατραπεί σε παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και τηλεπερσόνα γενικώς. Αν και στις καρδιές του αντρικού κοινού θα είναι πάντα η δίμετρη καλλονή από τη Δανία με τη βαριά προφορά και τις χυμώδεις καμπύλες που έκοβαν την ανάσα…

Πρώτα χρόνια

Η Γκίτε Νίλσεν γεννιέται στις 15 Ιουλίου 1963 σε προάστιο της Κοπεγχάγης ως ένα από τα δύο παιδιά ενός μηχανικού αυτοκινήτων και μιας βιβλιοθηκάριου. Η μικρή βγήκε στη βιοπάλη ήδη από τα 10 της χρόνια για να συμβάλει στο οικογενειακό εισόδημα: ξυπνούσε αξημέρωτα για να ξεκινήσει τις παραδόσεις ψωμιού από τον φούρνο της γειτονιάς που δούλευε πριν πάει στο σχολείο.

Πανέμορφη από μικρή, η Νίλσεν ήταν δεινή κολυμβήτρια στα σχολικά της χρόνια. Το καλλίγραμμο σώμα της και το ύψος της δεν πέρασαν φυσικά απαρατήρητα από την εγχώρια σκηνή του modeling κι έτσι στα 16 της χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της, η έφηβη εγκαταλείπει το σχολείο για να αφιερωθεί ολόψυχα στην πασαρέλα.

Σύντομα ήταν όνομα στα διεθνή ντεφιλέ και επιδείκνυε τώρα ρούχα των Τζόρτζιο Αρμάνι, Τζιανφράνκο Φερέ και Τζιάνι Βερσάτσε, καθώς όλοι λάτρευαν τη μούσα με τον χαρακτηριστικό σωματότυπο, την αθλητική κορμοστασιά και τη βορειοευρωπαϊκή εμφάνιση. Σύντομα άρχισαν να την αποκαλούν «Μεγάλη Δανή»!

Σε ηλικία 20 ετών, παντρεύτηκε τον πρώτο της άντρα, τον δανό μουσικό Kasper Winding (1983) και την επόμενη χρονιά ήρθε στη ζωή ο πρώτος της γιος. Το μοντέλο εγκατέλειψε ωστόσο άντρα και πατρίδα για να βρεθεί στο Λος Άντζελες και να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής καριέρας…

Καριέρα στο Χόλιγουντ

Ο πρώτος της ρόλος σε αμερικανικό έδαφος ήρθε με το που αποβιβάστηκε σχεδόν η σεξοβόμβα στις ΗΠΑ! Με το ανεπανάληπτο παρουσιαστικό της μάγεψε τους παραγωγούς του «Red Sonja», οι οποίοι την επιστράτευσαν στο πλευρό του μποντιμπιλντερά Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Το παθιασμένο ειδύλλιο με τον κατοπινό κυβερνήτη της Καλιφόρνια έγινε βέβαια γνωστό πολύ αργότερα, όταν η Μπριγκίτε το απαθανάτισε στην αυτοβιογραφία της και ο Άρνι έσπευσε ιπποτικά να το επιβεβαιώσει αργότερα στη δική του αυτοβιογραφία. «Και οι δυο μας ξέραμε ότι με το που θα τελείωνε το φιλμ, θα τελειώναμε κι εμείς», έγραψε η σεξοβόμβα για να συνεχίσει: «Ο χρόνος ήταν περιορισμένος οπότε δεν κρατηθήκαμε. Εκμεταλλευτήκαμε το πράγμα όσο περισσότερο μπορούσαμε. Πριν καλά καλά σβήσουν τα φώτα του γυρίσματος, εμείς εξαφανιζόμασταν για να κάνουμε τα δικά μας. Θέλαμε χρόνο για μας και θέλαμε να δοκιμάσουμε τα πάντα. Και μόλις μέναμε μόνοι μας, αυτό ακριβώς κάναμε».

Η 21χρονη τότε Μπριγκίτε παρέμενε παντρεμένη με τον σύζυγό της και είχε και ένα παιδί να μεγαλώσει, αν και γνώριζε ότι ο γάμος της έπνεε τα λοίσθια. Μετά τη σχέση με τον Σβαρτσενέγκερ, ήξερε ότι δεν υπήρχε πια γυρισμός. Η ξανθιά καλλονή έγινε σταθερή στα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου με αφορμή τον ρόλο της στην ταινία, αν και ήταν η ομορφιά της αυτή που την έκανε διασημότητα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Την επόμενη χρονιά, το 1985, έπαιξε δίπλα στον Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Ρόκι 4», με τον οποίο διατηρούσε ωστόσο ήδη δεσμό, έπειτα από πρωτοβουλία της ίδιας…

Το ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα σε μερικούς μήνες και έκανε άλλη μια ταινία μαζί, την «Cobra», πριν χωρίσουν μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 1987. Στην αυτοβιογραφία της, η Νίλσεν περιγράφει λεπτομερώς την τολμηρή προσέγγισή της στον ηθοποιό, τον οποίο σπεύδει να χαρακτηρίσει «τον πιο σέξι, τον πιο απολαυστικό άντρα που είχα δει ποτέ μου».

Η Μπριγκίτε έστειλε λοιπόν ένα σημείωμα στον σταρ του «Ρόκι», συνοδευόμενο από φωτογραφία της, στο ξενοδοχείο που διέμενε στη Νέα Υόρκη. Αφού του συστήθηκε, λέγοντας ότι είναι ανερχόμενη ηθοποιός, του είπε διάφορα ακόμα που την έκαναν να μοιάζει με «τρελαμένη θαυμάστρια», όπως παραδέχτηκε, αν και ο Σταλόνε τσίμπησε το δόλωμα.

Λίγες μέρες αργότερα, την κάλεσε να περάσει λίγο χρόνο στο σπίτι του στο Μαλιμπού: «Όταν έφτασα», γράφει η Νίλσεν, «περάσαμε ένα χαλαρό απόγευμα και εκείνη τη νύχτα γίναμε για πρώτη φορά ζευγάρι».

«Το κάναμε σε μια καρέκλα», αποκαλύπτει πιπεράτα η Νίλσεν, «σε μια μεγάλη αμερικανική καρέκλα. Η κύρια ανάμνησή μου από κείνη τη νύχτα είναι ότι επιτέλους είχε συμβεί. Αρχίσαμε έτσι να βγαίνουμε σταθερά και μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Σταλόνε μου πρότεινε ρόλο στο ‘‘Ρόκι 4’’ και μετά μου ζήτησε να τον παντρευτώ»…

Την ίδια εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές του 1990 δηλαδή, η Μπριγκίτε κυνήγησε και το δεύτερο όνειρό της, μια καριέρα στο μουσικό στερέωμα. Αφού έκανε το μουσικό της ντεμπούτο το 1987 με το άλμπουμ «Every Body Tells a Story», το οποίο έγινε επιτυχία στην Ευρώπη, κυκλοφόρησε μια σειρά ακόμα από χορευτικούς δίσκους, οι οποίοι βρήκαν μεγάλη απήχηση τόσο στη γενέτειρά της όσο και άλλες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, σκαρφαλώνοντας μέχρι και τις πρώτες θέσεις των ευρωπαϊκών charts!

Το 1989 εμφανίστηκε στο βιντεοκλίπ του «Liberian Girl» του Μάικλ Τζάκσον, έχοντας ήδη παίξει στο πλευρό του Έντι Μέρφι στον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς 2» (1987).

Αφού πρωταγωνίστησε σε σειρά βιντεοκλίπ, η Νίλσεν έπαιξε σε πάμπολλα b-movies στα επόμενα χρόνια, επιστρέφοντας συχνά-πυκνά στην πάντα αγαπημένη της πασαρέλα. Αν και ήταν πάλι οι ερωτικές της περιπέτειες που την κρατούσαν μονίμως στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Όπως η παθιασμένη νύχτα που πέρασε με τον Σον Πεν στις Κάνες αμέσως μετά το διαζύγιό της από τον Σταλόνε, κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ, την οποία και περιέγραψε ως «εξωφρενική»: «Ήταν θανάσιμα σεξουαλικός. Έπρεπε να κάνω κάτι για κείνον. Από το κλαμπ καταλήξαμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το πρωί μας ξύπνησαν οι φωνές μιας γυναίκας. Ίσως ήταν η Μαντόνα!»…

Αλλά και αργότερα βρέθηκε στην ίδια μπανιέρα με τον τραγουδιστή των Simply Red, Mick Hucknall…

Τελευταία χρόνια

Η Μπριγκίτε Νίλσεν δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο. Εμφανίστηκε σε σωρεία αμερικανικών ταινιών δεύτερης διαλογής, αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά φιλμ, πριν γίνει η αγαπημένη της παγκόσμιας τηλεόρασης. Η τηλεοπτική δουλειά της εκτείνεται από την Αμερική και τη γενέτειρά της τη Δανία μέχρι και τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ιταλία και το Μεξικό!

Το 2009 εξασφάλισε παχυλότατη συμφωνία για την αυτοβιογραφία της «Γκίτε Νίλσεν: Έχεις μόνο μια ζωή», η οποία έγινε μπεστ-σέλερ στη Δανία αλλά και αλλού. Στις πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνεται ο ρόλος της στην ταινία τρόμου «Eldorado» (2012), αλλά και δουλειές σε τηλεόραση και συναυλιακούς χώρους ανά την οικουμένη…

Ο εθισμός της με το αλκοόλ την έχει φέρει συχνά σε κέντρα αποτοξίνωσης, αλλά και στα τηλεοπτικά πλατό του αμερικανικού ριάλιτι «Celebrity Rehab with Dr. Drew». Το 2012 κυκλοφόρησαν και οι επίμαχες φωτογραφίες της που την έδειχναν «σκνίπα» σε πάρκο του Λος Άντζελες, που έκαναν πολλούς να σπεύσουν να προσυπογράψουν το ζοφερό της τέλος.

Αν και η ίδια παραείναι σκληρή για να καταθέσει τα όπλα! Όσο για την ερωτική της ζωή που συνεχίζει να απασχολεί Τύπο και κοινό περισσότερο λες από την καλλιτεχνική δουλειά της, η ίδια μας συμβουλεύει ότι έχουμε εντελώς λάθος εντύπωση για κείνη: «Παρά τα λεγόμενα, δεν έκανα πολλές ξεπέτες της μιας βραδιάς. Είμαι κυρίως των μακροχρόνιων σχέσεων, παρά τη νύχτα εκείνη με τον Σον και τον τρόπο που με παρουσιάζουν ως επιπόλαια και ελευθέρων ηθών»…

Προσωπική ζωή

Η Νίλσεν έχει πέντε γάμους και τέσσερις γιους στο βιογραφικό της. Μετά τον Kasper Winding και τον Σιλβέστερ Σταλόνε, παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και φωτογράφο Sebastian Copeland (χώρισαν το 1992) και αργότερα τον Raoul Meyer (διαζύγιο το 1995).

Πλέον είναι παντρεμένη με τον νεότερό της Mattia Dessi, αν και η τροπαιοθήκη της περιλαμβάνει από τον σκηνοθέτη Τόνι Σκοτ μέχρι και μια σειρά από ράπερ, αθλητές και μουσικούς…

Πηγή: newsbeast.gr