Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
«Είμαι πάμφτωχος»

«Είμαι πάμφτωχος»

Έλληνας σκηνοθέτης δεν έχει ούτε αυτοκίνητο και θέλει υπουργό Πολιτισμού τον Λαζόπουλο

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλάει για τη ζωή του, τις οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και τις εκλογές ο καταξιωμένος έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Ο γνωστός σκηνοθέτης τονίζει ότι δεν φοβάται το ρίσκο που παίρνει με τις ταινίες τους και παραδέχεται με συνέντευξή του στο «Secret» των Παραπολιτικών, ότι η ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» άφησε πίσω του πολλές οικονομικές υποχρεώσεις καιότι η επίθεση που έγινε στην ταινία είχε ως αποτέλεσμα να κάνει λιγότερα εισιτήρια.

«Είμαι πάμφτωχος. Δεν έχω αυτοκίνητο. Το σπίτι μου και το γραφείο μου είναι κοντά και πηγαίνω με τα πόδια. Δεν είναι τα υλικά πράγματα στη ζωή μου που έχουν σημασία».

Όσο για το αν θα δεχόταν οικονομική βοήθεια από φίλους, ο Γιάννης Σμαραγδής λέει στην ίδια συνέντευξη: «Όχι, δεν θα δεχθώ. Αυτό που διεκδικώ εγώ και η γυναίκα μου είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να γίνει η ταινία “Νίκος Καζαντζάκης”».

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης μιλάει και για τις βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος θεωρεί πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση στην Ελλάδα καθώς στην παρούσα φάση η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να υπάρχουν κόμματα με διαφορές μεταξύ τους.
Όσο για το ποιο θεωρεί το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού λέει:

«Είναι ο Λάκης Λαζόπουλος γιατί έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο συνεχιστής του έργου της Μελίνας. Είναι ένας άνθρωπος με τεράστια οργανωτικότητα, με όραμα, με μαγικές ικανότητες και θια δώσει κύρος στη χώρα. Όποια κυβέρνηση και να βγει θα πρέπει να πέσει στα πόδια του για να δεχτεί και να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr