Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κέρινη κούκλα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Κέρινη κούκλα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η «βασίλισσα της νύχτας» στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Καβάλας

Η Σωζώ Σαπουντζάκη έγινε κέρινο ομοίωμα όχι όμως για το περίφημο μουσείο της Madame Tussauds. Η μεγάλη ντίβα της πίστας πήρε τη θέση της στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη.

Η «βασίλισσα της νύχτας», τον προηγούμενο χειμώνα, πόζαρε στον δημιουργό, προκειμένου να φιλοτεχνήσει το κέρινο ομοίωμα της, σύμφωνα με την «Espresso».

Μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Μελίνα Μερκούρη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και ακόμη δεκαέξι διασημότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ήρθε η σειρά της «βασίλισσας της πίστας και της νύχτας» να προστεθεί στη σπουδαία συλλογή που βρίσκεται στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Καβάλας, το οποίο με μεράκι και αγάπη έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης.

Ο Θ. Κοκκινίδης, είπε πως όλους αυτούς τους μήνες που δημιουργούσε το κέρινο ομοίωμα και την αντίκριζε, σκεφτόταν πως μέσα από το ταπεραμέντο και τη λάμψη της, όχι μόνο κατάφερε να σαγηνεύσει το κοινό, όχι μόνο κατάφερε να σαγηνεύσει τις καρδιές των ανδρών, αλλά σαγήνευσε ακόμα και τον ίδιο τον χρόνο και τον έκανε να υποκλιθεί και να γονατίσει μπροστά της.

Πηγή: newsbeast.gr