Σάββατο , 5 Δεκέμβριος 2020
Lana Del Rey: Αξιολύπητο να λένε ότι πηγαίνω τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω

Lana Del Rey: Αξιολύπητο να λένε ότι πηγαίνω τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω

Με ένα μακροσκελές μήνυμα, η Lana Del Rey ξέσπασε κατά των επικριτών της μέσω το επίσημου λογαριασμού της στο Instagram.

«Έχω βαρεθεί με τις γυναίκες δημιουργούς και εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση» αναφέρει μεταξύ άλλων η Lana Del Rey στο μήνυμά της.

Η τραγουδίστρια μέσω της δημοσίευσης της ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, ενώ παράλληλα πέταξε τα βέλη της σε όσους την κατηγορούν πως «πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω».

Η τραγουδίστρια ξεκαθαρίζει ότι είναι δικαίωμά της οι στίχοι των τραγουδιών της να αναφέρονται σε γυναίκες που έχουν «μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους» στις σχέσεις τους.

«Έχω κουραστεί με τις γυναίκες δημιουργούς και εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση όταν στην πραγματικότητα είμαι απλώς ένα λαμπερό άτομο που τραγουδά για τις αλήθειες αυτού που όλοι βλέπουμε, ότι είναι πολύ διαδεδομένες οι συναισθηματικά καταχρηστικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο» αναφέρει.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Το είδος της γυναίκας που λέει όχι, αλλά οι άντρες ακούνε ναι, το είδος των γυναικών που έχουν κατακεραυνωθεί ανελέητα επειδή είναι αυθεντικές, οι ευαίσθητοι εαυτοί τους, το είδος των γυναικών που οι ιστορίες και οι φωνές τους αφαιρούνται από ισχυρότερες γυναίκες ή από άνδρες που μισούν τις γυναίκες».

«Θέλω λοιπόν να πω ότι έχουν περάσει 10 χρόνια ανόητων κριτικών και έχω μάθει πολλά από αυτές, αλλά επίσης αισθάνομαι ότι έδειξε πραγματικά το δρόμο στις άλλες γυναίκες να σταματήσουν να “φορούν ένα χαρούμενο πρόσωπο” και να μπορούν να πουν ό,τι θέλουν στη μουσική τους, σε αντίθεση με την εμπειρία μου, όπου ακόμα κι αν εξέφρασα μια νότα θλίψης στους δύο πρώτους δίσκους μου, θεωρήθηκα κυριολεκτικά υστερική σαν να ήμασταν στη δεκαετία του 1920».

Τέλος τόνισε: «Με όλα τα θέματα που επιτρέπεται επιτέλους να εξερευνήσουν οι γυναίκες, θέλω απλώς να πω ότι τα τελευταία 10 χρόνια, νομίζω πως είναι αξιολύπητο ότι η μικρή στιχουργική εξερεύνησή μου που περιγράφει λεπτομερώς τους μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους μου στις σχέσεις μου, κάνει συχνά τον κόσμο να λέει ότι έχω πάει τις γυναίκες εκατοντάδες χρόνια πίσω».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on
Πηγή