Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Laura Wasser: Πόσα χρεώνει την ώρα η δικηγόρος διαζυγίων της Τζολί, του Ντεπ και άλλων σταρ του Χόλιγουντ

Η Laura Wasser είναι η δικηγόρος διαζυγίων που έχει εκπροσωπήσει πλήθος διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων τον Τζόνι Ντεπ, την Κιμ Καρντάσιαν και την Αντζελίνα Τζολί.

Χρεώνει 1.000 δολάρια την ώρα, και αν τη ρωτήσει κανείς για την επιλογή της καριέρας της, θα ανασηκώσει τους ώμους και θα πει ότι είναι ένας ρόλος για τον οποίο γεννήθηκε. Πλέον, είναι μία από τις πιο γνωστές δικηγόρους διαζυγίων διασημοτήτων στο Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι η Laura Allison Wasser, οπότε τα αρχικά μου είναι LAW. Και οι δύο γονείς μου είναι δικηγόροι», δήλωσε στο Business Insider. «Αλλά όταν με ρώτησαν “θα γίνεις δικηγόρος;” είπα “ποτέ”. Αλλά πήγα να δουλέψω στον μπαμπά μου για το καλοκαίρι, επειδή χρειαζόμουν τα χρήματα, και ειλικρινά το ερωτεύτηκα» εξήγησε.

Από εκείνο το μοιραίο πέρασμα μετά το κολέγιο, η Wasser, 54 ετών σήμερα, έχει προσληφθεί από ένα πλήθος διασημοτήτων για να χειριστεί τους χωρισμούς τους μέσω της εταιρείας της στο Century City, Wasser, Cooperman & Mandles.

Οι διάσημοι πελάτες της

Μεσολάβησε για το επίμαχο διαζύγιο της Kelly Clarkson και συνεργάστηκε με την Angelina Jolie -για λίγο καιρό τουλάχιστον- και τον Johnny Depp, σε υποθέσεις εναντίον του Brad Pitt και της Amber Heard, αντίστοιχα. Η Wasser βοήθησε επίσης την Kim Kardashian να κόψει συζυγικούς δεσμούς όχι μία αλλά δύο φορές: πρώτα με τον Kris Humphries και στη συνέχεια με τον Ye – πρώην Kanye West.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι προηγούμενοι πελάτες της είναι οι Christina Aguilera, Patricia Arquette, Maria Shriver και Dr. Dre. Είπε ότι το πελατολόγιό της ήταν περίπου 50% άνδρες και 50% γυναίκες, αλλά ότι συνήθως αντιπροσώπευε την οικονομική μηχανή κάθε διαζυγίου – δεν είναι περίεργο που το TMZ την ονόμασε «βασίλισσα των διαζυγίων» για την επιδέξια διάλυση γάμων που έκαναν θραύση στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η ωριαία αμοιβή της είναι 1.000 δολάρια. Πολλοί πάροχοι που σχετίζονται με διασημότητες θα προσφέρουν εκπτώσεις σε μεγάλα ονόματα για να τους προσελκύσουν, αλλά όχι η Wasser.

«Το καταλαβαίνω. Αλλά δεν βοηθάει πραγματικά το εμπορικό σήμα μου να έχω εκπροσωπήσει μια διασημότητα», δήλωσε.

Τζόνι Ντεπ
Τζόνι Ντεπ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζει ακόμη στο Λος Άντζελες, όπου μεγάλωσε, με τους δύο γιους της – από διαφορετικούς πρώην άνδρες, κανέναν από τους οποίους δεν παντρεύτηκε. Ωστόσο, ήταν παντρεμένη μια φορά.

«Για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όταν ήμουν 25 ετών, στο δεύτερο έτος της Νομικής Σχολής», είπε. «Διατηρώ επαφή περισσότερο με την οικογένειά του παρά με εκείνον. Κράτησε περίπου 14 μήνες, και όταν χωρίσαμε δεν είχαμε τίποτα άλλο εκτός από χρέη και ένα πιτ μπουλ που το έλεγαν Raul».

Η ίδια μοιράστηκε στο Business Insider πώς ξεκίνησε και πώς είναι να δουλεύεις για δυστυχισμένους διάσημους πρώτης κατηγορίας.

«Ήταν η ιδανική δικηγόρος διαζυγίου, ακόμη κι αν δεν το ήξερε στην αρχή»

Η Wasser μεγάλωσε στο Beverly Hills της Καλιφόρνια, όπου αποφοίτησε από το σχολείο που αποτέλεσε έμπνευση για το West Beverly Hills High School στο «90210». Τα διαζύγια μεταξύ των γονέων των ελίτ συνομηλίκων της ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, όπως λέει, και ο πατέρας της, ο Dennis, τα χειριζόταν συχνά. Οι γονείς της ίδιας της Wasser χώρισαν φιλικά όταν εκείνη ήταν 16. Η μητέρα της πέθανε το 2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πήγαινες στο bar mitzvah κάποιου και έλεγες ότι είσαι η κόρη του Dennis Wasser και σου έλεγαν “Είσαι σε αυτό το τραπέζι” ανάλογα με το αν ο μπαμπάς μου είχε εκπροσωπήσει τη μαμά ή τον μπαμπά», είπε.

Για το λύκειο και το κολέγιο γύρισε όλο τον κόσμο -ένα διάστημα σε οικοτροφείο στην Ελβετία, έναν χρόνο στην Αυστραλία- πριν επιστρέψει στην πατρίδα της για να εργαστεί ως υπάλληλος με τον πατέρα της. Είχε ειδικευτεί στη ρητορική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ, και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτό που αγαπούσε περισσότερο σε αυτές τις σπουδές ήταν ζωτικής σημασίας σε υποθέσεις διαζυγίων, όπως ήταν και η ηλικία και το φύλο της.

«Έχει να κάνει με το να ακούς τα προβλήματα των ανθρώπων και να βρίσκεις την αφήγηση για την επίλυσή τους», είπε. «Και ήμουν 25 ετών, όταν δεν υπήρχαν πολλοί νεότεροι άνθρωποι που ασχολούνταν με αυτό το είδος δικαίου. Ήταν μόνο ηλικιωμένοι άνδρες, οπότε μπήκα σε αυτό εκπροσωπώντας νέους ανθρώπους που ήταν σε θέση να συσχετιστούν με μια νεότερη γυναίκα, όχι με κάποιον γέρο με κοστούμι. Έχω ένα τατουάζ. Δεν πρόκειται να τους κρίνω αν πουν: “Ήμουν έξω και κάπνιζα την πίπα μου και με έπιασε η νταντά”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι η ιδιοσυγκρασία της ήταν κατάλληλη για επεισοδιακές νομικές εργασίες και όχι για συνεχείς υποθέσεις.

«Έχω μια μικρή ΔΕΠΥ, οπότε ασχολούμαι με πελάτες για 6 έως 18 μήνες, και μετά λέμε “αντίο”» είπε. «Υποθέτω ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνω αυτό. Ένας από τους πρώην μου, είναι δικηγόρος ψυχαγωγίας και έχει προμήθεια, διαπραγματεύεται πόσα αεροπορικά εισιτήρια περιλαμβάνονται σε ένα συμβόλαιο. Απλώς ακούγεται απαίσιο. Μπαίνω, βγαίνω και προχωράω στη γνωριμία με νέους ανθρώπους».

Η συνεχής ενημέρωση για τους διάσημους σφυρηλάτησε τη φήμη της

Ήταν δύο σχεδόν ταυτόχρονες υποθέσεις που ανέδειξαν την Wasser σε δικηγόρο της πρώτης κατηγορίας: μια υπόθεση διατροφής που αφορούσε τον πελάτη της Stevie Wonder, καθώς και το διαζύγιο του Kevin Federline με την Britney Spears, το οποίο κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2006. Ο τότε δικηγόρος ψυχαγωγίας τής Britney συνέδεσε τη Wasser με την πελάτισσά του πριν από τον γάμο.

«Είπε: “Χρειαζόμαστε κάποιον να πάει και να της μιλήσει σχεδόν σαν μεγάλη αδελφή, επειδή πιστεύει ότι δεν χρειάζεται προγαμιαίο συμβόλαιο επειδή είναι ερωτευμένη”», είπε η ίδια. «Ήταν, ‘Είσαι νέα. Μπορείς να ταυτιστείς. Μπορείς να της μιλήσεις;”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, όταν ο γάμος διαλύθηκε, ήταν η Wasser στην οποία στράφηκε η Spears και η ομάδα της – αν και η τραγουδίστρια επέλεξε αργότερα να συνεργαστεί με διαφορετικό δικηγόρο διαζυγίου, ανέφερε το TMZ.

Το άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ
Το άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ

Αυτές οι δύο περιπτώσεις συνέπεσαν, είπε ο Wasser, με την άνοδο του 24ωρου κύκλου ειδήσεων για διασημότητες. Οικογενειακές υποθέσεις όπως αυτές αποτέλεσαν θρεπτικό υλικό για τις ιστοσελίδες που κυνηγούσαν την επισκεψιμότητα και η φήμη της Wasser αυξήθηκε στα απόνερα των πελατών της. Εν μέσω αυτού του χείμαρρου ενδιαφέροντος, η πολιτική της να μη συζητά ποτέ τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε υπόθεσης βοήθησε να ενισχύσει τη φήμη της με γνωστούς υποψήφιους πελάτες.

«Για την ιστορία, εμείς στο γραφείο έχουμε την πολιτική ότι δεν συζητάμε υποθέσεις ούτε δίνουμε αποσπάσματα – ακόμη και αν μας το ζητήσουν οι πελάτες», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα δίσταζε να παρατήσει ακόμη και έναν celebrity αν προσπαθούσε να την εμπλέξει στη μάχη των μέσων ενημέρωσης γύρω από τον χωρισμό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Wasser απορρίπτει επίσης πελάτες που δεν ακούνε τις συμβουλές της, μια νέα εμπειρία για πολλές πλούσιες διασημότητες.

«Έχουν συνηθίσει να τους λένε: “Ναι – ναι, θα το κάνουμε να συμβεί”», δήλωσε. «Αυτό συμβαίνει επειδή ταΐζουν πολλά στόματα: Ο ατζέντης τους παίρνει το 10%, ο μάνατζέρ τους το 15%, οι δικηγόροι τους το 5% των εσόδων τους. Εγώ χρεώνω με την ώρα, οπότε είμαι ευτυχής να πω όχι αν νιώθω ότι δεν ακούνε την πραγματικότητα της κατάστασής τους». Μια τέτοια ευθεία και σκληρή αγάπη είναι αναζωογονητική σε αμφισβητούμενες μάχες, πρόσθεσε.

Η επιχείρησή της έχει ελαφρώς διαφορετικό ρυθμό από αυτόν πολλών δικηγόρων διαζυγίων, των οποίων η περίοδος αιχμής είναι συνήθως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, συχνά αποτέλεσμα δυστυχισμένων περιόδων διακοπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν πλησιάζει η εποχή των Όσκαρ, μπορεί να έχουμε πελάτες ή τους αντιπροσώπους τους να λένε: “Ας το κρατήσουμε αυτό μέχρι να περπατήσουμε στο κόκκινο χαλί”», είπε.

Οι τακτικές με τις κατηγορίες για ναρκωτικά και κακοποίηση

Η Wasser δήλωσε ότι οι διασημότητες μπορούν να αποφύγουν τη δημοσιότητα γύρω από τους χωρισμούς τους, αν το επιλέξουν. Υπάρχει μια διακριτική είσοδος στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, για παράδειγμα, όπου μπορούν να αποφύγουν τους παπαράτσι – ένα πρόβλημα, είπε, «κάθε φορά που υπάρχει μια Καρντάσιαν». Η πρακτική της εποχής COVID-19 για εξ αποστάσεως ακροάσεις έχει επίσης βοηθήσει, αφού οι διασημότητες δεν χρειάζεται να εμφανίζονται αυτοπροσώπως.

Η Wasser είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τις υποθέσεις χωρισμού που χειρίστηκε και οι οποίες έγιναν γνωστές μόνο όταν ολοκληρώθηκαν. Είναι ευκολότερο να είναι κανείς διακριτικός, είπε, αν τα μέρη είναι πραγματικά φιλικά ή αν έχουν έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει βάσεις πέρα από τα όρια της Καλιφόρνιας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές φορές μια υπόθεση μπορεί να επιλυθεί μόνο στο δικαστήριο, και εναπόκειται στην Wasser να προετοιμάσει τους καλλιτέχνες για την ώρα τους στο εδώλιο. Ίσως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν είναι οι ηθοποιοί που ξεχωρίζουν σε αυτό το φόρουμ.

«Μερικοί από τους καλύτερους πελάτες μου είναι οι αθλητές επειδή δέχονται την καθοδήγηση καλύτερα – λένε, “Εντάξει, προπονητή”, και κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν», είπε. «Και οι πιο συναισθηματικοί και παντού; Αυτοί είναι οι μουσικοί, ειδικά οι άνδρες, οι οποίοι πάντα θα είναι δακρυσμένοι στις κερκίδες. Αυτός ο τύπος του ροκ εν ρολ που θα ξεσπάσει σε ένα δεκάλεπτο κιθαριστικό riff, στην εξέδρα, θα χρησιμοποιήσει ένα ολόκληρο κουτί χαρτομάντιλα».

Τα ναρκωτικά ήταν κάποτε η πυρηνική επιλογή που χρησιμοποιούσε ένας δυσαρεστημένος σύζυγος εναντίον ενός γνωστού προσώπου – μια απειλή ότι θα αποκαλύψει φωτογραφίες ή ιστορίες που τους αφορούν.

«Τώρα, αν είναι νόμιμο, όπως η μαριχουάνα, και αυτός ή αυτή καπνίζει και τα παιδιά δεν είναι μαζί τους, οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί δεν ενδιαφέρονται πραγματικά», είπε. «Μια φωτογραφία ενός στριφτού τσιγαριλικίου; Είναι εντάξει, ό,τι πεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, οι ισχυρισμοί για κακοποίηση έχουν γίνει η πιο τοξική τακτική όσον αφορά την καταστροφή της φήμης.

«Αυτή είναι μια τεράστια πηγή εκβιασμού», είπε. «Αν εκπροσωπείς το διάσημο, ή το πιο διάσημο, πρόσωπο και ο άλλος σε κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία, πρέπει να το ξεπεράσεις αυτό στο δικαστήριο της κοινής γνώμης. Θα σε δικάσουν πολύ πριν το κάνει ποτέ ένας δικαστικός λειτουργός».

«Ήταν ακριβώς γύρω στο 2016, η πρώτη διάσημη τέτοια περίπτωση. Τώρα έχετε πολλές άλλες αντιγραφές» πρόσθεσε η Wasser. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jolie κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Pitt εκείνη τη χρονιά, και οι ισχυρισμοί της περιλάμβαναν καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους του).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Wasser χαίρεται που παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρά τη φήμη της

Το πελατολόγιο της Wasser έχει μετατρέψει την ίδια σε μια μικρή διασημότητα. Είναι εκπρόσωπος του Divorce.com, του ιστότοπου για το διαζύγιο do-it-yourself, ως επικεφαλής της εξέλιξης των διαζυγίων και έχει φιλοξενήσει διάφορα podcasts, όπως το “All’s Fair with Laura Wasser” και το “Divorce Sucks! With Laura Wasser”, όπου μία καλεσμένη ήταν η μαμά και μητριάρχης των Kardashian, Kris Jenner.

Φήμες λένε ότι η Wasser αποτέλεσε επίσης την πραγματική έμπνευση για τον χαρακτήρα της Laura Dern στην ταινία του Netflix «Marriage Story» του 2019, ενώ το στεγανό «προγαμιαίο συμβόλαιο Massey» στο «Intolerable Cruelty», την ρομαντική κωμωδία των αδελφών Coen το 2003, προφανώς βασίστηκε σε ένα που συνέταξε η Wasser για λογαριασμό πελατών της, ανέφερε το New Yorker.

Αλλά χαίρεται που το προφίλ της είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο πολλών από τους ανθρώπους που εκπροσωπεί. «Δεν συναναστρέφομαι με τους περισσότερους πελάτες μου. Είμαι μαζί τους μπαίνοντας και βγαίνοντας από το δικαστήριο», δήλωσε. «Δεν τρελαίνομαι για τις διασημότητες επειδή μεγάλωσα εδώ στο Λος Άντζελες. Αν ήθελα να γίνω διάσημη, θα είχα πάρει διαφορετικό δρόμο».


Πηγή