Τετάρτη , 31 Μάιος 2023
Μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες

Μακιγιάζ για ώριμες επιδερμίδες

Μυστικά ομορφιάς για κάθε ηλικία

Τι και αν έχετε ρυτίδες στο πρόσωπο, άσπρα μαλλιά και δέρμα θαμπό με κάποια χαλάρωση; Δεν έχετε ακούσει ότι η γοητεία δεν έχει ηλικία;

Γι’ αυτό, υιοθετήστε με τόλμη κάποια «μαγικά» τεχνάσματα και προσαρμόστε τα στο μακιγιάζ σας.

Η αλλαγή θα φανεί αμέσως και θα σας ενθουσιάσει.

Φωτεινή επιδερμίδα
Μπορείτε να αποκτήσετε ωραίο χρώμα στο πρόσωπό σας χωρίς να τονίζονται οι ρυτίδες, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε ένα καλό προϊόν. Χρησιμοποιείτε μια κρέμα με χρώμα ή ένα ενυδατικό φον ντε τεν. Αποφεύγετε τα φον ντε τεν που κάνουν ματ την επιδερμίδα και τονίζουν τις ρυτίδες.

Το σωστό χρώμα για σας είναι μια χρυσαφιά απόχρωση ή κάποια που να ταιριάζει στη φυσική σας απόχρωση. Μην ξεχνάτε να απλώνετε την κρέμα και στο λαιμό.

Αστραφτερά μάτια
Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε σκιές στα μάτια σας, προσέξτε να μην έχουν κρεμώδη υφή, γιατί υπάρχει κίνδυνος μετά από κάποιες ώρες να μαζευτούν στη ρυτίδα του βλεφάρου. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, πριν απλώσετε τη σκιά, περνάτε τα βλέφαρά σας με μια πούδρα σε χρώματα φυσικά, όπως είναι το μπεζ-ροζ.

Για σκιές των ματιών, μη χρησιμοποιείτε ποτέ χρώματα όπως το γκρι, που κάνει το βλέμμα να χάνει τη λάμψη του, καθώς και τα ζωηρά χρώματα, που σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά.

Το βλέμμα σας θα τονιστεί με ένα καφέ μολύβι, με το οποίο θα βάφετε τη βάση των πάνω βλεφαρίδων σχηματίζοντας μικρές γραμμές. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι έντονο, σβήνετε τη γραμμή με λίγο βαμβάκι.

Όμορφο στόμα
Για να είναι τα χείλη σας μετά τα 40 τέλεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ένα μολύβι χειλιών. Το μολύβι έχοντας υφή πιο σκληρή από εκείνη του κραγιόν, «τρυπώνει» στις ρυτίδες του περιγράμματος των χειλιών και τις απαλύνει.

Για τέλειο σχήμα, περνάτε με μολύβι το φυσικό περίγραμμα των χειλιών σας. Έξω από το περίγραμμα το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι ικανοποιητικό. Στη συνέχεια βάψτε τα χείλη σας με ένα κραγιόν στο ίδιο χρώμα.

Αν θέλετε να διατηρείται περισσότερο το κραγιόν, προτιμάτε εκείνα με υφή πούδρας. Τα λαμπερά κραγιόν, που είναι και μόδα τώρα το καλοκαίρι, θα σας φωτίζουν σίγουρα περισσότερα, αλλά διαρκούν λιγότερο.

Όψη… υγείας
Τα ρουζ σε ροζ χρώμα δίνουν περισσότερο φως στο πρόσωπο, αλλά τονίζουν την ευρυαγγεία ή τις πιθανές κοκκινίλες του δέρματος. Γι’ αυτό, καταργήστε τα. Ένα ρουζ σε ροδακινί χρώμα ή μια αντιηλιακή πούδρα, που δίνει πάντα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, θα σας ταιριάζει περισσότερο.

Η αντιηλιακή πούδρα δεν πρέπει να έχει πολύ σκούρο χρώμα. Θα την τοποθετείτε κυρίως ψηλά στα μήλα, για να αναδεικνύονται έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι διάφανη όψη στο πρόσωπο δίνουν μόνο τα ελαφριά μακιγιάζ.

Πηγή: belife.gr

 

Αφήστε μια απάντηση