Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Master Chef 6: Μπόμπενα -Η ιστορία της θρυλικής ψαροταβέρνας που έκλεισε -Παίκτης στο ριάλιτι ο ιδιοκτήτης της | ΖΩΗ

Το Master Chef 6 έκανε χθες πρεμιέρα, με τις πρώτες οντισιόν να κρύβουν εκπλήξεις. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Ταϊρίδης της Μπόμπενας.

Ο θρυλικός ιδιοκτήτης της Μπόμπενας ήταν ο διαγωνιζόμενος με τον οποίο άνοιξαν οι οντισιόν του Master Chef 6. Μπήκε μέσα με το καροτσάκι του, ετοίμασε στο άψε σβήσε μια γαριδομακαρονάδα και κλασική και ιδιαίτερη, είπε την ιστορία του θρυλικού εστιατορίου που λειτουργούσε υπό 21 χρόνια, πήρε τρία ναι και έγινε ο πρώτος παίκτης που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Master Chef.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μπόμπενα ήταν για 21 χρόνια το απόλυτο στέκι ψαροφαγίας στην Αθήνα. Στα τραπέζια του σύχναζαν επιχειρηματίες και πολιτικοί και όσοι αναζητούσαν καλό ψάρι και εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Η θρυλική Μπόμπενα, που στεγάστηκε για 21 χρόνια σε ένα στενό της Καισαριανής, τον οδό Αναξαγόρα 46-48, μερικά στενά κάτω από το καφενείο του πατέρα του Δημήτρη Ταϊρίδη, καυχιόταν ότι έμαθε την αστακομακαρονάδα στους Αθηναίους και αποτέλεσε ένα εκλεκτό στέκι ψαροφαγίας της πρωτεύουσας.

Στο κατάστημα αυτό όπου δεν υπήρχε κατάλογος καθώς το μενού φτιαχνόταν καθημερινά ανάλογα με τα ψάρια και τα θαλασσινά που έρχονταν στο μαγαζί, γευόταν κανείς εκλεκτά ψαροφαγικά πιάτα, φτιαγμένα από εκλεκτές πρώτες ύλες και με πολύ μεράκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα εκλεκτό φαγητό, όχι φθηνό, ακριβό φαγητό, κάτι που με νόημα και καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης χθες υπαινισσόταν και ο κριτής του Master Chef Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Δημήτρης Ταϊρίδης το αρνήθηκε έξυπνα και ευγενικά ενώ διηγήθηκε και ο ίδιος τη στιγμή που κατάλαβε ότι κάτι… δεν πάει καλά. Δυστυχώς το θρυλικό ψαροφαγικό στέκι έκλεισε το 2016. Ο ιδιοκτήτης του ευελπιστεί τώρα με την ώθηση που θα του δώσει το Master Chef να μπορέσει να το ξανα-ανοίξει.

Από που πήρε το όνομα Μπόμπενα

Οπως και ο Ταϊρίδης εξήγησε χθες το όνομα αυτό δόθηκε προς τιμήν του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νέος, σε ηλικία μόλις 51 ετών. Ο πατέρας Ταϊρίδης όπως προαναφέρθηκε διατηρούσε καφενείο στην περιοχή. Εκεί μέσα μυήθηκε στην εστίαση, με έναν ξεχωριστό τρόπο, ο γιος του Δημήτρης. Σπούδασε σεφ, έμαθε τεχνικές και μετά το θάνατο του πατέρα του, όταν ήταν σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να ανοίξει το περίφημο εστιατόριο. Το όνομα αυτού Μπόμπενα, από το παρατσούκλι «Μπόμπος» που είχε ο πατέρας του σε… γυναικεία έκδοση για να τιμήσει ταυτόχρονα και την μητέρα του.

Το λουκέτο στη Μπόμπενα το 2016

Οι αδελφοί Ταϊρίδη το 2016 ανακοίνωσαν το κλείσιμο της διάσημης Μπόμπενας με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα στο Facebook του Foodcritics

«Μετά από 21 χρόνια πίστης και αφοσίωσης, υπηρετώντας το λειτούργημα του εστιατορίου και σεβόμενοι τις ανάγκες των πελατών μας, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη λειτουργία μας καθώς το κυρίαρχο μέλημά μας που ήταν πάντα η παροχή υψίστης ποιότητας προς τον πελάτη, να μην μπορεί να είναι βιώσιμη επιχειρηματικά. Θέλοντας να μην υποβαθμίσουμε ό,τι με κόπο χτίσαμε τα προαναφερόμενα χρόνια, αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της Μπόμπενας και πραγματικά λυπόμαστε για αυτό. Ελπίζουμε στο άμεσο ή έμμεσο χρονικό διάστημα που οι συνθήκες το επιτρέψουν, να είμαστε και πάλι κοντά σας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό που εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας και παρείχε τις υπηρεσίες του φροντίζοντας για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσουμε τελευταία μέρα και θα είναι για εμάς μία ημέρα γιορτής για όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε κοντά σας, έχοντας ως γνώμονα την ύψιστη ποιότητα των προϊόντων μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημήτρης Ταϊρίδης, η ψυχή της Μπόμπενας θα γίνει και ψυχή του Master Chef 6;

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης ο οποίος μαζί με τον αδελφό του υπήρξαν η ψυχή του εστιατορίου για τα 21 χρόνια της λειτουργίας του έκανε το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή του στο Master Chef 6. Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να μάθει τα άλλα παιδιά τεχνικές και να μάθε και εκείνος από τους νέους που έρχονται και ελπίζει να κερδίσει το παιχνίδι. Στόχος του να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της Μπόμπενας, το οποίο είναι και ευχή όλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα συγκινημένος χθες παρέλαβε την ποδιά του, ενώ διηγήθηκε και κάποιες ιστορίες δείχνοντας στους τηλεθεατές ένας μέρος μόνο του ταμπεραμέντου του. Μίλησε για τη σύντροφό του λέγοντας ότι είναι τα πάντα για εκείνον, φίλη του και σύμβουλός του, ενώ περιέγραψε ότι έχει αρραβωνιαστεί 17 φορές! «17 μονόπετρα! Κανένα δεν πήρα πίσω, όποιος παίρνει κοσμήματα πίσω από γυναίκες είναι εγκληματίας», είπε.

Περιέγραψε ακόμη το ταξίδι που είχε κάνει για δουλειά στην Αμερική, σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας και αναγκάστηκε να μείνει για μια εβδομάδα… άστεγος και να κοιμάται στο παγκάκι, καθώς δεν είχε καταλάβει ότι θα του πληρώνουν από την εργασία του το ξενοδοχείο και η περηφάνειά του δεν του άφηνε περιθώριο να ζητήσει βοήθεια από την Αθήνα. Περιέγραψε ένα ακόμη περιστατικό από την εμπειρία του στο εστιατόριο των ΗΠΑ όπου εργάστηκε όταν μια παρέα τριών ατόμων προσήλθαν για φαγητό πέντε λεπτά πριν το κλείσιμο, το εστιατόριο ουσιαστικά τούς έδιωχνε και εκείνος παρενέβη για να τους δεχτούν και να τους σερβίρουν λέγοντας ότι για πέντε λεπτά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται την εξυπηρέτηση σε πελάτες που το ζητούσαν. Και χωρίς να γνωρίζει επρόκειτο για κάποια πριγκίπισσα που άφησε ένα τεράστιο ποσό εκείνο το βράδυ στο κατάστημα με αποτέλεσμα η μέρα από μείον να κλείσει με πολλά συν!

Θυμήθηκε και περιέγραψε, δε, μαζί με τον Σωτήρη Κοντιζά, την ημέρα που ο σεφ και κριτής του Master Chef είχε επισκεφθεί τη Μπόμπενα, περιγράφοντας ακριβώς το πού είχαν κάτσει και τι είχαν φάει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή