Τετάρτη , 8 Μάιος 2024

MasterChef: Τροφική δηλητηρίαση για 44 άτομα στην Ισπανία που δοκίμασαν πιάτα με θαλασσινά [βίντεο]

Μια αρνητική έκβαση είχε η δοκιμή πιάτων με θαλασσινά που δημιούργησαν οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef στην Ισπανία.

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στην ιβηρική χώρα και κάποιες σχετικές αναρτήσεις στα social media που επιβεβαιώνουν το γεγονός, τουλάχιστον 44 άτομα φέρονται να είχαν μια δυσάρεστη εμπειρία μετά τη δοκιμή τριών πιάτων που περιείχε το μενού στην ισπανική εκδοχή του δημοφιλούς τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες του MasterChef έπρεπε να φτιάξουν ένα μενού για τους 120 εργαζόμενους του διάσημου ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Ακολουθώντας τις οδηγίες της δημοφιλούς Ισπανίδας σεφ, Rakel Cernicharo, ετοίμασαν πιάτα με θαλασσινά, όπως λαβράκι, γαρίδες και μύδια, ενώ για επιδόρπιο κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα πράγματα πήγαν πολύ λάθος, καθώς 44 άτομα που δοκίμασαν τα πιάτα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Τα… επακόλουθα αποδίδονται είτε στο ότι κάποια παρασκευή δεν είχε μαγειρευτεί σωστά, είτε κάποιο από τα θαλασσινά δεν ήταν φρέσκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργαζόμενη στο ενυδρείο, δημοσίευσε στα social medua το πρωί της Δευτέρας (10/4) ότι «περισσότεροι από 70 άνθρωποι κατέληξαν άρρωστοι». Από την πλευρά τους, πηγές από το ισπανικού υπουργείο Υγείας, τις οποίες επικαλείται η ELl Pais, ανέφεραν ότι τελικά ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν την τροφική δηλητηρίαση ήταν 44. Τα συμπτώματα που εμφάνισαν, ήταν εμετοί και γαστρεντερικά προβλήματα.

Ένας εξ αυτών περιέγραψε την εμπειρία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου στην ανάρτησή του έγραψε: «Ευχαριστώ MasterChef για τη χειρότερη γαστρονομική εμπειρία που είχα ποτέ στη ζωή μου».

Η παραγωγός εταιρεία του προγράμματος στην Ισπανία, Shine Iberia, ζήτησε συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και υποστήριξε πως είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 11 χρόνια, που προβάλλεται ο μαγειρικός διαγωνισμός στην ιβηρική χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα, στο οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγγύηση της διατροφικής φροντίδας των ατόμων που εμπλέκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Shine Iberia, ενώ το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει έρευνες γύρω από τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.


Πηγή