Παρασκευή , 21 Φεβρουάριος 2020
Met Gala 2019: Ροζ φλαμίνγκο υποδέχονταν τους προσκεκλημένους

Met Gala 2019: Ροζ φλαμίνγκο υποδέχονταν τους προσκεκλημένους

Ένα έργο τέχνης από άνθη που σχημάτιζαν μεγάλα ροζ φλαμίνγκο υποδεχόταν τους προσκεκλημένους στη Μεγάλη Αίθουσα του Met (Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης) στο μεγαλύτερο γεγονός μόδας της χρονιάς, το ετήσιο γκαλά που διοργανώθηκε στην αμερικανική μητρόπολη τη Δευτέρα.

Η κάπα του οίκου Schiaparelli με σχέδια φλαμίνγκο από τη συλλογή του 2018, το φόρεμα με φτερά του Moschino από τη συλλογή του Άνοιξη 2016 και η μαύρη κωμωδία του 1972, «Ροζ Φλαμίνγκο», κλασική καλτ ταινία με περίεργη, τολμηρή πλοκή ενέπνευσαν τον διοργανωτή εκδηλώσεων , Ραούλ Αβίλα, ο οποίος επιβλέπει τη διακόσμηση της βραδιάς από το 2007, αναφέρει το ΑΠΕ.

Κάθε χρόνο ο διοργανωτής και η ομάδα του δημιουργούν ένα αριστούργημα από άνθη, το ανεπίσημο επιβλητικό καλωσόρισμα στο Met Gala. Φέτος, το γλυπτό ήταν ένα σμήνος φανταχτερών, περίτεχνων φλαμίνγκο.

«Παραπέμπουμε στους ακραίους και άγριους τόνους από την ταινία για να δημιουργήσουμε ένα εκλεπτυσμένο, πολυτελές και συναρπαστικό έργο που ξεπερνάει οποιεσδήποτε προσδοκίες», δήλωσε ο Àvila στο Vogue.

Για τη δημιουργία του γλυπτού ύψους 7,6 μέτρων αποτελούμενου από 30.000 άνθη εργάστηκαν 25 άνθρωποι.

«Αυτή ήταν η ευκαιρία μας να πάρουμε το απροσδόκητο και να το μετατρέψουμε σε θεατρική και υπερβατική στιγμή για τη βιομηχανία», τόνισε ο Avila.

Τα ροζ φλαμίνγκο ήταν επιλογή στο πνεύμα του φετινού θέματος του Met Gala και της έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μουσείου που εγκαινιάστηκε τη μεγάλη βραδιά της μόδας – της αισθητικής camp (στυλ αφύσικο, επιτηδευμένο).


Πηγή