Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

O playboy που είχε κοιμηθεί με τις πιο ποθητές γυναίκες και είχε κολλητό έναν δικτάτορα

Λάγνο βλέμμα, γοητευτικό χαμόγελο, κομψά ρούχα και πολλά χρήματα, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έκαναν τον Porfirio Rubirosa έναν από τους πιο διάσημους playboy όλων των εποχών.

Ο Rubirosa είχε παντρευτεί πέντε φορές μερικές από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη, ενώ είχε φιλοξενήσει στο κρεβάτι του μερικές από τις πιο ποθητές αιθέριες υπάρξεις όπως τη Μαίριλιν Μονρόε, τη Ζα Ζα Γκαμπόρ, τη Ρίτα Χέιγουορθ, την Τζόαν Κρόφορντ και την Τζούντι Γκάρλαντ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094872219-0’); });
Με τη Za Za Gabor

Τον Porfirio ακολουθούσε και μια άλλη φήμη. Αυτή του έμπιστου και στενού συνεργάτη του δικτάτορα της Δομινικανής Δημοκρατίας Ραφαέλ Τρουχίγιο, που είχε μείνει γνωστός ως ο «σκληρότερος άνθρωπος της αμερικανικής ηπείρου». Ο Τρουχίγιο χαρακτηριζόταν για την κτηνώδη σκληρότητά του και τη βαναυσότητά του κατά μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, όπως των γηγενών φυλών της Αϊτής, με τη γενοκτονία τους να μετρά περισσότερα από 50.000 θύματα.

Ο Rubirosa γεννήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1909 και ήταν το νεότερο παιδί μιας πλούσιας οικογένειας διπλωματών. Ο πατέρας του είχε στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και είχε διοριστεί πρέσβης στη Γαλλία. Ο Porfirio πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Παρίσι πριν επιστρέψει στον Άγιο Δομίνικο για να στρατευτεί στα 17 του.

Λίγοι μπορούσαν να αντισταθούν στη γοητεία του και τους εκλεπτυσμένους τρόπους του, που χαρακτηρίζονταν από ευγένεια και διπλωματία. Το ίδιο συνέβη και στον δικτάτορα Τρουχίγιο όταν έτυχε να τον γνωρίσει. Στη σύντομη συνάντηση τους ενθουσιάστηκε με την προσωπικότητά του και την επόμενη μέρα τον προήγαγε σε υπολοχαγό. H πρώτη αποστολή του Rubirosa ήταν να αναλάβει τη διοίκηση της προσωπικής φρουράς του δικτάτορα και έτσι μετατράπηκε σε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του. «Είναι καλός στη δουλειά του γιατί αρέσει στις γυναίκες και είναι ένας θαυμάσιος ψεύτης» συνήθιζε να λέει ο δικτάτορας.

Με τη μία εκ των συζύγων του, Odile Rodin

Επόμενη κίνηση του Rubirosa ήταν να μπει ακόμα πιο βαθιά στην οικογένεια. Έτσι επιστράτευσε όλη τη γοητεία του και παντρεύτηκε την κόρη του Τρουχίγιο, με αποτέλεσμα το 1936 να γίνει ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες της χώρας του. Η εξουσία που είχε έκανε πολλές γυναίκες να τον ερωτευτούν και φυσικά εκείνος ανταποκρίθηκε στα ερωτικά καλέσματά τους λες και δεν είχε ποτέ παντρευτεί. «Έκανε κάθε γυναίκα να νιώθει ότι ήταν η πιο σημαντική στον κόσμο» ανακαλεί ένας φίλος του.

O γάμος του κράτησε μόλις δύο χρόνια. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να κάνει στη συνέχεια άλλους τέσσερις γάμους με μερικές από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη: τη διασημότερη ηθοποιό εκείνη της εποχής στη Γαλλία Danielle Darrieux, την επίσης ηθοποιό Odile Rodin, με την οποία έμεινε παντρεμένος μέχρι το θάνατό του το 1965 και τις κληρονόμους Doris Duke and Barbara Hutton. Γιατί για τον Rubi, όπως συνήθως τον φώναζαν, δεν αρκούσε μόνο η γοητεία, έπρεπε να είναι γεμάτη και η τσέπη (συνήθιζε μάλιστα κάποιες φορές να αποκαλεί τον εαυτό του «ζιγκολό»). Φυσικά όλοι οι γάμοι είχαν μέσα την απιστία με ορισμένες από τις πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη όπως ήταν η Ρίτα Χέιγουορθ, η Μαίριλιν Μονρόε, η Ζα Ζα Γκαμπόρ, η Τζόαν Κρόφορντ και η Τζούντι Γκάρλαντ.

Στα πάθη του, εκτός από τις γυναίκες, συγκαταλέγονταν το πόλο και οι αγώνες αυτοκινήτων. Τις αγάπες του αυτές συντηρούσε με λεφτά από τις πλούσιες συζύγους του, αλλά και από τα χρήματα που του έδινε ο Τρανχίγιο.

Παρά τα ερωτικά σκάνδαλα και το διαζύγιο ο Τρανχίγιο συνέχισε να τον κρατάει ως πολύτιμο συνεργάτη του. Όταν φούντωναν τα κουτσομπολιά για το τι γινόταν στο κρεβάτι του ο Τρανχίγιο τον ανακαλούσε στη Δομινικανική Δημοκρατία ή τον έστελνε σε κάποια άλλη χώρα. Πάντα όμως ήταν ο επίσημος χορηγός της προσωπικής του ζωής.

Οι μέρες όμως της πατρονίας του ήταν μετρημένες. Το 1961 οπλισμένοι άνδρες έστησαν ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή του Τρανχίγιο και τον δολοφόνησαν. Τη θέση του πήρε ο γιος του Ράμφις, τον οποίο στήριξε ο Rubirosa και το ίδιο προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο Κένεντι να κάνει. Αυτός αρνήθηκε και στο τέλος εκείνης της χρονιάς ο Ράμφις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Χωρίς τη στήριξη του δικτάτορα ο Rubi σύντομα απολύθηκε από τη θέση του διπλωμάτη. Χωρίς τις επιταγές του Τρανχίγιο η ζωή του έγινε μίζερη καθώς ποτέ δεν είχε λεφτά. Ένας ολοένα και περισσότερο καταθλιπτικός Rubirosa επέστρεψε στο Παρίσι και το έριξε στο ποτό, ανίκανος να δεχτεί πώς είχε αλλάξει η ζωή του.

Το 1965 κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από ένα ξέφρενο πάρτι στο Παρίσι έριξε την πολυτελή Φεράρι του πάνω σε ένα δέντρο και σκοτώθηκε. Ήταν μόλις 56. Έζησε τη ζωή του στα άκρα. «Προτιμώ να ρισκάρω τα πάντα από το να βαρεθώ» έλεγε. Και αυτό έκανε όταν είδε την αυλαία της δικής του παράστασης να πέφτει.

Στο γάμο του με την Doris Duke
Με την κληρονόμο σύζυγό του, Barbara Hutton

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή