Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πώς αντιμετώπισε το σκάνδαλο Λεβίνσκι η Χίλαρι

Πώς αντιμετώπισε το σκάνδαλο Λεβίνσκι η Χίλαρι

Η παράνομη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα ήταν κοινό μυστικό

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, που πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών παρηγορήθηκε για την παράνομη σχέση του τότε προέδρου, Μπιλ Κλίντον, με τη Μόνικα Λεβίνσκι με γλυκά και στέλνοντας τον άντρα της να κοιμηθεί στον καναπέ.

Νέο βιβλίο για τη ζωή στο Λευκό Οίκο ρίχνει μια ματιά από την κλειδαρότρυπα στη Χίλαρι, που μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τις προεδρικές εκλογές του 2016, και στο πώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών χειρίστηκε την παράνομη σχέση του συζύγου της και πρώην προέδρου.

Παρότι αρχικά ο Μπιλ και η Χίλαρι διέψευσαν ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε ανάρμοστη σχέση με τη Μόνικα Λεβίνσκι, μία ειδικευόμενη στο Λευκό Οίκο, μία πηγή ανέφερε στη συγγραφέα του βιβλίου ότι η σχέση ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού.

Και παρότι το κοινό δεν έμαθε για τη Μόνικα Λεβίνσκι παρά τον Ιανουάριο του 1998, κάποιοι υπάλληλοι τη γνώριζαν. Οι μπάτλερ είχαν δει τον πρόεδρο και τη Λεβίνσκι στο σινεμά του Λευκού Οίκου και ούτως ή άλλως τους έβλεπαν συχνά μαζί.

Ένας υπάλληλος θυμάται να στέκεται στο κεντρικό χολ μπροστά στην κουζίνα και να ακούει τον μπάτλερ να λέει: «Αυτή είναι, αυτή είναι η φιλενάδα του Προέδρου. Ήταν στο σινεμά προχθές».

Όταν οι φήμες για τη σχέση άρχισαν να κυκλοφορούν στον Τύπο, άλλαξε και η κατάσταση στο Λευκό Οίκο. Υπήρχε ένταση και φαινόταν η θλίψη στα διαμερίσματα της οικογένειας.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Χίλαρι συνήθως έχανε τα απογευματινά ραντεβού και ο Μπιλ κοιμόταν στον καναπέ που βρισκόταν στο γραφείο έξω από το υπνοδωμάτιο για 3 με 4 μήνες.

Η πρώην Πρώτη Κυρία ήταν διάσημη για τον οξύθυμο χαρακτήρα της, ειδικά το διάστημα μετά τη φημολογία στον Τύπο για την παράνομη σχέση του πρώην προέδρου.

Πολλοί υπάλληλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για τη Χίλαρι. Ο σεφ των γλυκών μάλιστα της έφτιαχνε το αγαπημένο της μόκα κέικ. Όπως είπε έφτιαξε «πάρα, μα πάρα πολλά μόκα κέικ κατά τη διάρκεια του σκανδάλου».

Η Χίλαρι φέρεται να του του ζητούσε κάθε απόγευμα να της φτιάξει τα αγαπημένα της κέικ για το βράδυ.

Συχνά έσπαζε το πρωτόκολλο ασφαλείας για να μείνει μόνη, ζητώντας ένα συνοδό για την πισίνα και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήθελε κανέναν άλλο εκεί.

Παρότι το 1998 ήταν μία δύσκολη χρονιά για να δουλεύει κανείς στο Λευκό Οίκο, πολλοί υπάλληλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για το πώς χειρίστηκε η Χίλαρι το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr