Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

The Crow: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας «Το Κοράκι» -Γιατί δίχασε τους fans

Διχασμένες είναι οι αντιδράσεις των fans μετά την αποκάλυψη του πρώτου τρέιλερ για την επερχόμενη ταινία «The Crow» [Το Κοράκι], με τους Μπιλ Σκάρσγκαρντ και FKA Twigs.

Η νέα ταινία λειτουργεί ως «reboot», κατά κάποιον τρόπο, καθώς είναι μια νέα διασκευή του ομώνυμου κόμικ: αφηγείται ξανά την ιστορία που είδαμε στο Κοράκι το 1994 με σκηνοθέτη τον Άλεξ Πρόγιας, αλλά πρόκειται για νέα εκδοχή, με άλλους ηθοποιούς, διαφορετικό ύφος και -πιθανώς- αλλαγές στο σενάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδοχή αυτή έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, ως τώρα, το πρότζεκτ δεν είχε προχωρήσει αρκετά, ενώ είχε αλλάξει «χέρια» αρκετές φορές.

Δείτε το τρέιλερ:

Τι είναι «Το Κοράκι»

Στο σενάριο, που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Τζέιμς Ο’Μπαρ, βλέπουμε την επιστροφή του Έρικ Ντρέιβεν από τον θάνατο, με σκοπό να πάρει εκδίκηση από μια συμμορία που σκότωσε τον ίδιο και την αρραβωνιαστικιά του.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η πλοκή στο κόμικ και στην ταινία του 1994, αφού, από το τρέιλερ της νέας εκδοχής, φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Φαίνεται ότι στη νέα ταινία ο Έρικ Ντρέιβεν επιστρέφει από τον θάνατο για να μπορέσει να αναστήσει τη σύντροφό του, η οποία δολοφονήθηκε, όπως κι ο ίδιος, κάτι που δεν συνέβη στις άλλες περιπτώσεις, στις οποίες ο θάνατός της ήταν οριστικός και το σενάριο είχε ως βασικό μοχλό τον πόνο και τη θλίψη του πρωταγωνιστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη, πάντως, η ταινία του 1994 είχε κάνει σημαντικές αλλαγές στο υλικό του κόμικ: σημαντικότερη, μάλλον, η εισαγωγή μιας αδυναμίας για τον πρωταγωνιστή, που τον κάνει τρωτό στα χτυπήματα και τις σφαίρες. Στο κόμικ ήταν εντελώς άτρωτος και βασανιζόταν μόνο από τους προσωπικούς του «δαίμονες» (δεν ήταν αυτή η μοναδική διαφορά ταινίας-κόμικ).

Γιατί αντέδρασαν οι fans στο νέο τρέιλερ

Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως ενδέχεται να έχουν γίνει αλλαγές στην πλοκή και αυτό είναι ένα από τα σημεία που προκάλεσαν αντιδράσεις στο κοινό. Τα άλλα σημεία έχουν να κάνουν με το ύφος και με τον ηθοποιό που πρωταγωνιστεί.

Η νέα ταινία δεν μοιάζει να ακολουθεί το ίδιο ύφος γύρω από την ατμόσφαιρά της, αφού φαίνεται να έχει αφήσει στο παρελθόν το γοτθικό στιλ και τη ροκ προσέγγιση, για να κινηθεί σε πιο σύγχρονα λημέρια, με ραπ ήχους και ανάλογο στιλ.

Το τρέιλερ της ταινίας του 1994:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έρικ Ντρέιβεν είναι σημαντικά αλλαγμένος στη νέα του εκδοχή και, εκτός από την εμφάνισή του, οι fans σχολιάζουν και την ίδια την επιλογή της αναβίωσης του χαρακτήρα μέσω της ερμηνείας άλλου ηθοποιού. Αυτό επειδή στην πρώτη ταινία έπαιξε τον χαρακτήρα ο Μπράντον Λι, γιος του Μπρους Λι, που σκοτώθηκε από δυστύχημα στα γυρίσματα, μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου με «άσφαιρα».

Το Κοράκι είναι η «κληρονομιά» του Μπράντον Λι

Έτσι, αρκετοί ήταν αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από το γεμάτο δράση, στιλιζαρισμένο τρέιλερ, αλλά και εκείνοι που θεώρησαν ότι ο ρόλος αυτός «ανήκει» πλέον για πάντα στον Μπράντον Λι, που τον έκανε «δικό του» με την ερμηνεία του και τον σφράγισε η τραγική κατάληξη -η ταινία ολοκληρώθηκε, τελικά, καθώς ο Λι είχε γυρίσει τις περισσότερες σκηνές πριν χάσει τη ζωή του.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας του 1994 είχε πει σε συνέντευξή του:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«[…] Ο Μπράντον Λι έκανε αυτή την ταινία αυτό που είναι. Αυτός έφτιαξε την ταινία, αυτός έφτιαξε τον χαρακτήρα. Αυτός ο χαρακτήρας δεν προέρχεται από κάποιο κόμικ, αυτός ήταν ο Μπράντον. Και ο Μπράντον Λι πέθανε κάνοντας αυτή την ταινία, πλήρωσε το χειρότερο τίμημα που θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει κάποιος κάνοντας μια ταινία και αυτή είναι η κληρονομιά του. Θα γινόταν τεράστιο αστέρι μετά από αυτή την ταινία.

Δεν μπόρεσε ποτέ να το κάνει αυτό. Και γι’ αυτό τελείωσα την ταινία. Την τελείωσα για τον Μπράντον. […] Μπόρεσα να την παρακολουθήσω και να δω πόσο σπουδαίος ήταν και σκέφτηκα ότι τότε η ταινία αξίζει να ολοκληρωθεί γιατί είναι η κληρονομιά του. Αυτό είναι λοιπόν η ταινία, δεν είναι απλώς μια ταινία που μπορεί να ξαναγίνει. Είναι η κληρονομιά ενός ανθρώπου. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυτό το επίπεδο σεβασμού».

Η νέα εκδοχή του The Crow κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου 2024, οπότε αναμένουμε να δούμε πώς θα διαχειριστεί το παρελθόν του franchise και αν θα καταφέρει να προσφέρει κάτι νέο, σε μια κινηματογραφική σειρά που δεν μετρά πολλές επιτυχίες, μετά την πρώτη ταινία.


Πηγή