Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Wednesday»: Παραγωγός του Χόλιγουντ για Τζένα Ορτέγκα: «Είναι κακομαθημένη και τοξική»

Η πρωταγωνίστρια του «Wednesday», Jenna Ortega, είναι «κακομαθημένη» και «πάρα πολύ τοξική», σύμφωνα με τον βετεράνο παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Steven DeKnight.

Ο DeKnight κατακεραύνωσε την 20χρονη ηθοποιό για κάποιες δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια συμπεριφερόταν «αντιεπαγγελματικά» στο πλατό του Wednesday που προβάλλεται από το Netflix και άλλαζε τα λόγια της «που δεν είχαν νόημα» επίτηδες.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο παραγωγός έγραψε ότι του αρέσει «να συζητάει με τους ηθοποιούς για τα λόγια των ρόλων και τις ιστορίες τους», αλλά μερικές φορές οι ηθοποιοί «δεν έχουν πλήρη εικόνα για το πού πηγαίνει η ιστορία και γιατί χρειάζονται κάποιες συγκεκριμένες ατάκες για να έχει νόημα η ιστορία σαν σύνολο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και κατηγόρησε, εν μέρει, την ηλικία της για τις πράξεις της, είπε επίσης ότι «θα έπρεπε» να γνωρίζει πώς λειτουργούν τα πράγματα. «Είναι νέα, οπότε ίσως δεν ξέρει καλύτερα (αλλά θα έπρεπε)», συνέχισε στο Twitter. «Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθεί πώς θα ένιωθε αν οι υπεύθυνοι της σειράς έδιναν μια συνέντευξη και μιλούσαν για το πόσο δύσκολη ήταν και αρνούνταν να εκτελέσει το υλικό».

Αν και ο ίδιος αγαπάει τη δουλειά της, συνέχισε, η ζωή είναι «πολύ μικρή» για να «ασχολείται κανείς με ανθρώπους» όπως αυτή στη βιομηχανία. «Αυτή είναι συμπεριφορά ενός τοξικού και κακομαθημένου ατόμου», είπε ο παραγωγός, σε έντονο ύφος. «Αν και λατρεύω τη δουλειά της, η ζωή είναι πολύ μικρή για να συναλλάσσεσαι με τέτοια άτομα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συζητώντας με άλλους χρήστες του Twitter, ο DeKnight -ο οποίος έχει επίσης εργαστεί σε σειρές όπως το «Daredevil» και το «Buffy the Vampire Slayer» κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του- χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Ortega «εξαιρετικά αντιεπαγγελματική», προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη του, οι ηθοποιοί θα πρέπει να εκθέτουν τις ανησυχίες τους πίσω από τις σκηνές και όχι «να πετάνε στα σκουπίδια το σενάριο» σε ένα δημόσιο podcast.

Ωστόσο, σε επόμενα tweet, μάζεψε λίγο τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά: Είναι ένα εκπληκτικό ταλέντο. Ήταν απλώς μια ατυχής κατάσταση να εκθέσω δημοσίως τις δημιουργικές διαφορές. Επίσης, θα παραδεχθώ πως οι συγγραφείς βρίσκονται στην τσίτα λόγω της επικείμενης απεργίας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Μια τέλεια καταιγίδα».

Στο podcast τoυ 48χρονου Dax Shepard με τίτλο «Armchair Expert» την περασμένη εβδομάδα, η πρωταγωνίστρια του Wednesday παραδέχτηκε ότι «πάτησε πόδι», αγγίζοντας τα όρια του «αντιεπαγγελματικού» για χάρη του χαρακτήρα της οικογένειας Addams, για τον οποίο ήταν «πολύ προστατευτική».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν νομίζω ότι χρειάστηκε ποτέ να πατήσω περισσότερο πόδι σε ένα πλατό με τέτοιον τρόπο που χρειάστηκε στη “Wednesday”», είπε. «Όλα όσα κάνει η Wednesday, όλα όσα έπρεπε να παίξω, δεν είχαν κανένα νόημα για τον χαρακτήρα της».

Είπε ότι η συμμετοχή του χαρακτήρα της σε ένα «ερωτικό τρίγωνο» δεν είχε «κανένα νόημα» και είπε επανειλημμένως στους σεναριογράφους «όχι» σε σημεία της πλοκής. Κατά καιρούς ακόμα «άλλαζε ατάκες» η ίδια στο σενάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρχαν στιγμές σε εκείνο το πλατό όπου έγινα σχεδόν αντιεπαγγελματική κατά μία έννοια, όπου απλώς άρχισα να αλλάζω ατάκες», συνέχισε η ηθοποιός. «Ο επόπτης του σεναρίου νόμιζε ότι πήγαινα να πω κάτι και μετά έπρεπε να καθίσω με τους σεναριογράφους και εκείνοι έλεγαν: “Περιμένετε, τι έγινε με τη σκηνή;”. Και έπρεπε να πάω και να εξηγήσω γιατί δεν μπορούσα να πάω να κάνω ορισμένα πράγματα».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παραδεχθεί ότι τις περισσότερες φορές ήταν δυσαρεστημένη με την ερμηνεία της. Δεν υπήρξε «ούτε μία σκηνή» κατά τη διάρκεια της παραγωγής όπου «πήγε σπίτι και είπε: “Εντάξει, αυτό θα έπρεπε να είναι μια χαρά”», εξομολογήθηκε.


Πηγή