Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Will Smith: Η βία που είχε ζήσει στο σπίτι του ως παιδί, ο ανοιχτός γάμος με την Τζέιντα, η πολυγαμία

Από τις περίεργες απόψεις τους για την ανατροφή των παιδιών μέχρι την πολύ ασυνήθιστη αντίληψή τους για τη συζυγική πίστη, ο Will Smith και η σύζυγός του, Τζέιντα, είναι εδώ και καιρό ένα από τα πιο «περίεργα» ζευγάρια του Χόλιγουντ.

Πριν από λίγες μέρες, το όνομά του Γουίλ Σμιθ έκανε τον γύρο του κόσμου, όχι για το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου με το οποίο βραβεύτηκε, αλλά για το χαστούκι που έδωσε στον παρουσιαστή της τελετής απονομής, Κρις Ροκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία» του αμερικανικού κινηματογράφου, είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός λαμβάνοντας το βραβείο του, αφού λίγο νωρίτερα άφησε αποσβολωμένη όλη την αίθουσα ανεβαίνοντας στη σκηνή για να χαστουκίσει τον χιουμορίστα Κρις Ροκ, ο οποίος μόλις είχε πει ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του – η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ έχει αλωπεκία – προκαλώντας του το ξέσπασμα οργής. «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Σμιθ παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο.

Ο Γουίλ Σμιθ, δήλωσε κάποτε στη Mail: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει το υπόβαθρό μου. Είμαι ευτυχισμένος όλη την ώρα και οι άνθρωποι με βλέπουν να χαμογελάω. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το μονοπάτι που ακολούθησα για να φτάσω εκεί που είμαι και το θηρίο που παραμονεύει όταν προκαλείται».

Ο εκρηκτικός Will Smith

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 53χρονος Γουίλ Σμιθ σήμερα, κατηγορείται ότι κρύβει ένα άσχημο ταμπεραμέντο πίσω από το χαμογελαστό προσωπείο του Mr Nice Guy.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1989, ο ηθοποιός και ράπερ πέρασε μια νύχτα στη φυλακή λόγω της εμπλοκής του σε ένα περιστατικό που, σύμφωνα με την αστυνομία της Φιλαδέλφειας, παραλίγο να αφήσει τυφλό τον παραγωγό του δίσκου του, William Hendricks. Λίγες μέρες μετά τη βράβευσή του με βραβείο Grammy, κατηγορήθηκε για βαριά επίθεση, απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο και εγκληματική συνωμοσία. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα.

Ο Γουίλ Σμιθ χαρούμενος δείχνει το Όσκαρ του
Ο Γουίλ Σμιθ χαρούμενος δείχνει το Όσκαρ του / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Μια άλλη πιθανή ένδειξη για την ιδιοσυγκρασία του αποκαλύφθηκε στα απομνημονεύματα του το 2021, στα οποία εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας του, μηχανικός ψυγείων, συνήθιζε να χτυπάει τη μητέρα του και ότι, αν και μικρό παιδί, αισθανόταν δειλός που δεν επενέβη.

Χρόνια αργότερα, όταν ο πατέρας του έπασχε από καρκίνο και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε σκεφτεί να τον σκοτώσει για να εκδικηθεί τη μητέρα του, όπως έχει πει. Πράγματι, στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής για την αποδοχή του βραβείου, μίλησε συναισθηματικά για μια ανώτερη δύναμη που τον καλούσε «να αγαπώ τους ανθρώπους και να προστατεύω τους ανθρώπους και να είμαι ένα ποτάμι για τον λαό μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί ο Will Smith χαστούκισε τον Κρις Ροκ

Σύμφωνα με πηγές που ασχολούνται με τα πρόσφατα απομνημονεύματα του σταρ της τανίας «King Richard», η βίαιη αντίδρασή του το βράδυ της Κυριακής «πυροδοτήθηκε» από την τραυματική κακοποίηση της παιδικής του ηλικίας.

Φίλοι του 53χρονου ηθοποιού, ισχυρίζονται ότι ωθήθηκε σε αυτή την πράξη, αφού ένιωσε αβοήθητος σε ηλικία εννέα ετών, ενώ έβλεπε τον πατέρα του Γουίλαρντ Κάρολ Σμιθ Σίνιορ να χτυπάει τη μητέρα του Κάρολαιν και να μην κάνει «τίποτα».

Όταν ο κωμικός Κρις Ροκ κορόιδεψε την αλωπεκία της συζύγου του, Τζέιντα, λέγεται ότι ο Γουίλ Σμιθ «γύρισε πίσω στην παιδική του ηλικία και ξέσπασε».

Μια πηγή από το περιβάλλον του Μαρκ Μάνσον, ο οποίος συνυπογράφει τα απομνημονεύματα του Γουίλ Σμιθ που κυκλοφόρησαν το 2021 με τίτλο Will, δήλωσε: «Ο Γουίλ ξέρει ότι δίνει μάχη για να σώσει την καριέρα του, τη φήμη του, ακόμη και το Όσκαρ του. Είναι τρομοκρατημένος από την τροπή των γεγονότων και είναι γεμάτος από ένα βαθύ αίσθημα ντροπής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γουίλ Σμιθ στην παρουσίαση του βιβλίου του Γουίλ στη Νέα Υόρκη
Ο Γουίλ Σμιθ στην παρουσίαση του βιβλίου του «Γουίλ» στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία: Greg Allen/Invision/AP

«Είναι ευτυχής που θα κάνει λίγη ακόμη θεραπεία για τα άλυτα παιδικά του θέματα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει το στιγμιαίο λάθος της κρίσης του. Ουσιαστικά, όμως, ο Γουίλ προκλήθηκε βαθιά από τα υποτιμητικά σχόλια του Κρις για την αλωπεκία της συζύγου του. Τον πήγε κατευθείαν πίσω στην παιδική του ηλικία, βλέποντας τη μητέρα του να κακοποιείται από τον πατέρα του. Αυτή τη φορά δεν το δέχτηκε με σταυρωμένα χέρια – και ανταπέδωσε, όπως, δυστυχώς, είδαν 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο».

Ως αποτέλεσμα, ο Γουίλ Σμιθ ανέπτυξε τη βαθιά πεποίθηση ότι ήταν «δειλός», η οποία έχει στοιχειώσει τη μετέπειτα ζωή του και λέει ότι πυροδοτήθηκε από ανθρώπους που πίστευε ότι ήταν ατρόμητοι και «σκληροί».

Εξηγεί ότι αυτά τα συναισθήματα μπορούσαν να προκαλέσουν ζήλια και να τον οδηγήσουν στο να κρύβεται πίσω από το χιούμορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέφτεται την πρώτη του μέρα στο Λύκειο: «Πάντα μιλούσα, πάντα αστειευόμουν – ποτέ δεν το βούλωνα. Μιλούσα όχι επειδή είχα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό να πω, αλλά επειδή φοβόμουν. Άρχισα να καταλαβαίνω, ότι η υπερβολική αντιστάθμιση και η ψεύτικη γενναιότητά μου ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια άλλη, πιο ύπουλη εκδήλωση του δειλού».

Στην επίσημη περιγραφή του βιβλίου, ωστόσο, οι συγγραφείς φροντίζουν να υποστηρίξουν ότι, χάρη στην εκτεταμένη θεραπεία και την αυτοβοήθεια, ο Γουίλ έχει «κυριαρχήσει» στα συναισθήματά του.

Όσκαρ 2022 Όταν ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ
Όσκαρ 2022: Όταν ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ / Φωτογραφία: AP/Chris Pizzello, File

Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτά τα απομνημονεύματα είναι το προϊόν ενός βαθύτατου ταξιδιού αυτογνωσίας, μιας αναμέτρησης με όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει η θέλησή σου και όλα όσα μπορεί να αφήσει πίσω της. Ο Γουίλ είναι η ιστορία του πώς ένας εξαιρετικός άνθρωπος κατέκτησε τα συναισθήματά του, γραμμένη με τρόπο που μπορεί να βοηθήσει όλους τους άλλους να κάνουν το ίδιο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ο Γουίλ Σμιθ καυχιόταν περήφανα ότι είχε μάθει να χειρίζεται τη φήμη – και τους δαίμονές του. Στο επίσημο δελτίο τύπου έγραψε: «Είναι εύκολο να ελιχθείς στον υλικό κόσμο όταν έχεις κατακτήσει το μυαλό σου.

«Μόλις μάθεις το μυαλό σου, κάθε εμπειρία, κάθε συναίσθημα, κάθε περίσταση – είτε θετική είτε αρνητική – απλά σε ωθεί προς τα εμπρός για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτή είναι η αληθινή θέληση. Το να προχωράς προς τα εμπρός παρά τα πάντα. Και να προχωράτε μπροστά με τρόπο που να φέρνει τους άλλους μαζί σας, αντί να τους αφήνει πίσω».

«Παιδική τραυματική εμπειρία»

Μιλώντας πρόσφατα στην τηλεόραση των ΗΠΑ, καθώς προωθούσε το βιβλίο του, ο Γουίλ Σμιθ είπε, ενδεικτικά: «Ο πατέρας μου ήταν βίαιος με τη μητέρα μου. Και απλά στο νεαρό μου μυαλό, αυτό αποτυπώθηκε. Είναι σαν, τι είδους παιδί στέκεται εκεί και αφήνει κάποιον να χτυπάει τη μητέρα του και δεν κάνει τίποτα, καταλαβαίνετε;».

«Και αυτό έγινε πραγματικά το βασικό τραύμα της παιδικής μου ηλικίας, γύρω από το οποίο διαμορφώθηκε η προσωπικότητά μου και η περσόνα μου, για να είμαι το αντίθετο από αυτό, καταλαβαίνετε; Δεν επρόκειτο να φοβηθώ ποτέ ξανά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βιβλίο, ο Γουίλ Σμιθ αναφέρεται επίσης στην «εσωτερική σύγκρουση» που υπέφερε, επειδή δεν μίλησε δημόσια για την κακοποίηση όσο ο πατέρας του, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ψυκτικός, ήταν ζωντανός, επειδή ήταν ο «ήρωάς» του.

Ο Will Smith και η Jada Pinkett Smith φτάνουν στην απονομή των Όσκαρ την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες
Ο Will Smith και η Jada Pinkett Smith φτάνουν στην απονομή των Όσκαρ την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες / Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP

Υποστηρίζει ότι υπήρχαν δύο πλευρές στον πατέρα του και ότι ήταν η κινητήρια δύναμη για την καριέρα του, βοηθώντας να ενθαρρύνει το ταλέντο του και ότι «δεν ήταν τέρας».

Σε ένα οδυνηρό τμήμα των απομνημονευμάτων του ο Γουίλ Σμιθ λέει ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει σε ηλικία 13 ετών, όταν η μητέρα του, σχολική διευθύντρια, έφυγε μετά από άλλη μια επίθεση του πατέρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτει πως δεν περίμενε ποτέ να ακολουθήσει τη σωματική βία του πατέρα του – ο θυμός του βγαίνει αντίθετα σε «συναισθηματική βία». Σε ηλικία 14 ετών ισχυρίζεται ότι είχε μια πνευματική στιγμή όταν η αλαζονική του φύση ώθησε ένα άλλο παιδί του σχολείου να του επιτεθεί και να αποβληθεί.

Επιμένει ότι εκείνη η στιγμή οδήγησε στην αφύπνιση ότι ποτέ «δεν θα έμπαινε σε ένα δωμάτιο και δεν θα έκανε τίποτα άλλο από το να εμπνέει, να εξυψώνει και να διαφωτίζει και να βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».

Ο Γουίλ Σμιθ τα βρήκε με τον πατέρα του έξι εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2016 και δέχεται ότι η ζωή του θα είναι πάντα «γεμάτη σκαμπανεβάσματα» και ότι τα λάθη είναι μέρος του ταξιδιού.

Ο γάμος του με την Τζέιντα Πίνκετ

Αφού παντρεύτηκε την Τζέιντα Πίνκετ το 1997, η ιδιωτική του ζωή φάνηκε να καταλαγιάζει και ο γάμος τους έμοιαζε ως ένας από τις πιο ανθεκτικούς του Χόλιγουντ. Διαρκής αλλά ελάχιστα συμβατική – δεδομένων των επακόλουθων αποκαλύψεων για τον ανορθόδοξο γάμο τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίστηκαν το 1994, όταν εκείνη πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο της φίλης του χαρακτήρα του στην επιτυχημένη κωμική σειρά του The Fresh Prince of Bel-Air (ήταν πολύ κοντή και τον ρόλο πήρε μια άλλη ηθοποιός). Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Γουίλ Σμιθ είχε παντρευτεί την ηθοποιό Σερί Ζαμπίνο και απέκτησαν έναν γιο, τον Τρέι. Αλλά όταν είδε την Τζέιντα, όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι είχε παντρευτεί τη λάθος γυναίκα.

«Υπήρχε μια μοναδική, όμορφη δύναμη», υποστήριξε ο Γουίλ Σμιθ για την πρώτη του βραδιά με την Τζέιντα. «Είχαμε εκείνη τη στιγμή και συνδεθήκαμε, αλλά ήμουν παντρεμένος». Το επόμενο βράδυ δείπνησε έξω με τη Σερί, αλλά έπρεπε να πάει στο μπάνιο όπου «ξέσπασε σε κλάματα».

Ο Γουίλ Σμιθ φιλά στο μάγουλο τη γυναίκα του
Ο Γουίλ Σμιθ και η σύζυγός του έχουν μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τον γάμο τους / Φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP, File

Η Σερί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1995 και ο Γουίλ Σμιθ παντρεύτηκε την Τζέιντα, δύο χρόνια αργότερα. Και όμως η Τζέιντα αποκάλυψε αργότερα ότι ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να τον παντρευτεί. Είχε πάντα αμφιβολίες για το γάμο, αλλά ένιωσε να την πιέζουν να τον κάνει αφού έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τον Τζέιντεν. Είπε ότι ήξερε ότι ήταν έγκυος «μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα» αφότου το ζευγάρι έκανε σεξ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν τόσο αναστατωμένη που έπρεπε να κάνω γάμο», δήλωσε το 2018. «Έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή προς την εκκλησία. Απλά ποτέ δεν συμφώνησα πραγματικά με το κατασκεύασμα. Ακόμα δεν συμφωνώ».

Ο Γουίλ Σμιθ, ωστόσο, ένιωθε ακριβώς το αντίθετο, παραδεχόμενος: «Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στη ζωή μου που να ήθελα κάτι άλλο από το να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Από πέντε ετών κυριολεκτικά, φανταζόμουν πώς θα ήταν η οικογένειά μου».Απέκτησαν ένα δεύτερο παιδί, τη Γουίλοου, τρία χρόνια αργότερα.

Ο πατέρας τους έχει αναφερθρεί αρκετές φορές στον ανοιχτό γάμο του με την Τζέιντα, ότι αυτός και η σύζυγός τους δεν είναι ποτέ άπιστοι, επειδή είναι πάντα ειλικρινείς μεταξύ τους για τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Η σχέση του Γουίλ και της Τζέιντα ήταν από την αρχή αντικείμενο έντονων εικασιών και η Τζέιντα το γνώριζε πλήρως. «Έχω ακούσει όλα τα πράγματα – ο γάμος τους δεν είναι αληθινός, εκείνος είναι γκέι, εκείνη είναι γκέι, κάνουν swing», δήλωσε το 2009. «Θα σας πω κάτι, είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε έναν γάμο που προσποιείσαι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όμως, «προσποιητός» θα μπορούσε να είναι η λέξη που κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν όταν ο τραγουδιστής της R&B Όγκοστ Αλσίνα, αποκάλυψε το 2020 ότι είχε μακροχρόνια σχέση με την Τζέιντα ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη με τον Σμιθ.

Η Jada Pinkett Smith και από αριστερά, οι Willow Smith, Will Smith, Jaden Smith και Trey Smith φτάνουν στο Vanity Fair Oscar Party
Η Jada Pinkett Smith και από αριστερά, οι Willow Smith, Will Smith, Jaden Smith και Trey Smith φτάνουν στο Vanity Fair Oscar Party την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 / Φωτογραφία από τον Evan Agostini/Invision/AP

Το ζευγάρι αρχικά το αρνήθηκε και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι συνέβη αφού οι Σμιθ χώρισαν προσωρινά μερικά χρόνια νωρίτερα. Ο Αλσίνα είχε συστηθεί στην Τζέιντα από τον γιο της, Τζέιντεν, σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Λονδίνο το 2015.

Φίλοι είπαν ότι ο Αλσίνα – 21 χρόνια νεότερος από την Τζέιντα, την οποία περιέγραψε ως «θεότητα του Θεού» -ήταν τόσο κοντά στους Σμιθ, που πήγαινε διακοπές μαζί τους και έμενε στην έπαυλή τους αξίας 32 εκατομμυρίων λιρών στο Calabasas του Λος Άντζελες. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι ο Σμιθ είχε πράγματι δώσει την ευλογία του για τη σχέση του με τη σύζυγό του – ισχυρισμό που η Τζέιντα αρνήθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, ο Σμιθ παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις του, ότι η σύζυγός του δεν ήταν η μόνη που κοιμόταν με άλλους. Και οι δύο είχαν αρχίσει να εξερευνούν την πολυγαμία αφού ήταν «δυστυχισμένοι» και συνειδητοποίησαν ότι «κάτι έπρεπε να αλλάξει».

Είχε δηλώσει στο περιοδικό GQ πέρυσι: «Δώσαμε ο ένας στον άλλον εμπιστοσύνη και ελευθερία, με την πεποίθηση ότι ο καθένας πρέπει να βρει το δικό του δρόμο».

Το ζευγάρι, είχε «ατελείωτες συζητήσεις» για τη φύση της «σχεσιακής τελειότητας», είπε ο Σμιθ. Και παραδέχτηκε ότι κάποτε έτρεφε τη φαντασίωση ότι θα είχε ένα «χαρέμι από φίλες» 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Χάλι Μπέρι και η μπαλαρίνα Μίστι Κόουπλαντ.


Πηγή