Σάββατο , 1 Απρίλιος 2023

Άντρας που ισχυρίζεται πως το έσκασε από το Αλκατράζ γράφει γράμμα στο FBI!

Λένε πως κανείς δεν δραπέτευσε ποτέ από τον «Βράχο», τις Ομοσπονδιακές Φυλακές του Αλκατράζ δηλαδή, καθώς και οι 36 γνωστές απόπειρες απέτυχαν παταγωδώς.

Κι όμως, μια επιστολή από φερόμενο πρώην τρόφιμο έρχεται τώρα να τα αλλάξει όλα.

Ήταν το 1962 λοιπόν όταν τρεις κρατούμενοι, οι John και Clarence Anglin και ο Frank Morris, επιχείρησαν κι αυτοί να διαφύγουν από τον «Βράχο».

Το FBI, που είχε ερευνήσει τότε την υπόθεση, κατέληξε πως η τριάδα των τροφίμων είχε πνιγεί στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, αν και δεν είχε στα χέρια του αδιάσειστες αποδείξεις γι’ αυτό.

Λίγο παραπάνω από μισό αιώνα αργότερα λοιπόν, το FBI έλαβε ένα παράξενο γράμμα από έναν άντρα που ισχυρίζεται πως είναι ο John Anglin. Στο οποίο λέει πως αυτός, ο αδερφός του και ένας τρίτος κατάφεραν να επιβιώσουν από την τολμηρή επιχείρηση.

Κι ενώ είχε παραδοθεί στο FBI το 2013, το γράμμα αποκαλύφθηκε μόλις στο κοινό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Metro», η επιστολή λέει: «Το όνομά μου είναι John Anglin. Απέδρασα από το Αλκατράζ τον Ιούνιο του 1962 με τον αδερφό μου Clarence και τον Frank Morris. Είμαι 83 ετών και σε κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, τα καταφέραμε όλοι εκείνη τη νύχτα, αλλά μόλις! Ο Frank πέθανε τον Οκτώβριο του 2005. Ο τάφος του είναι στην Alexandria [Βιρτζίνια] με άλλο όνομα. Ο αδερφός μου πέθανε το 2011».

5fkqzfc0

Και μετά περνά στο «ζουμί»: «Αν ανακοινώσετε στην τηλεόραση πως υπόσχομαι να πάω στη φυλακή όχι περισσότερο από έναν χρόνο και να λάβω ιατρική φροντίδα, τότε θα σας γράψω ενημερώνοντάς σας για το πού ακριβώς βρίσκομαι. Αυτό δεν είναι πλάκα, αυτό είναι πραγματικότητα και ειλικρινής αλήθεια».

Η «Telegraph» αναφέρει μάλιστα πως το FBI ερεύνησε πολύ το γράμμα για αποτυπώματα ή κάτι που να αποδεικνύει πως είναι ο φυγάς, δεν κατέληξε ωστόσο κάπου. Εκπρόσωπος του νόμου μίλησε πάντως στο κανάλι KPIX 5: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψουμε πως κανένας από τους τρεις τους θα άλλαζε τον τρόπο ζωής του και θα γινόταν νομοταγής πολίτης μετά την απόδραση».

Οι John και Clarence είχαν καταδικαστεί σε 15-20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για σωρεία ληστειών τράπεζας. Εξέτισαν την ποινή τους σε τρία διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα, έπειτα όμως από αλλεπάλληλες απόπειρες δραπέτευσης, στάλθηκαν στον «Βράχο».

Και απέδρασαν τελικά και από κει, αν και το FBI θεωρούσε επί μισό αιώνα πως πνίγηκαν στη θάλασσα. Η ιστορία τους ήταν αυτή που γέννησε την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ» (1979) με τον Κλιντ Ίστγουντ…

localStorage.clear();


Πηγή