Κυριακή , 4 Δεκέμβριος 2022

Έφηβοι έβλεπαν άνθρωπο να πνίγεται και δεν έκαναν τίποτα για αυτό

Ένα βίντεο που έχει προκαλέσει αίσθηση είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ένας άντρας φωνάζει για βοήθεια καθώς προσπαθεί να κολυμπήσει και να μείνει πάνω από το νερό σε μια λίμνη στη Φλόριντα.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι φωνές πέντε εφήβων που απλώς παρακολουθούν από απόσταση το τραγικό περιστατικό, το οποίο βρίσκουν μάλιστα… αστείο. «Πνίγεται, τι στο καλό…», λέει ένας γελώντας και όταν ο άντρας χάνεται κάτω από το νερό ακούγεται: «Ωχ, απλώς πέθανε».

Η σορός του 32χρονου Jamel Dunn, πατέρα δύο παιδιών, εντοπίστηκε στο νερό τρεις μέρες αργότερα, στις 12 Ιουλίου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν γνώριζε πού βρισκόταν. Κανείς δεν είχε καλέσει την αστυνομία ή ασθενοφόρο για να αναφέρει ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κίνδυνο. Κανείς μάλιστα δεν ήξερε ότι κάποιος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού, μέχρι που το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας και τα μέλη της οικογένειας του άτυχου άντρα το είδαν.

Το περιεχόμενό του σόκαρε τους κατοίκους της πόλη Κόκοα, στην ακτή της Φλόριντα. Πάντως οι έφηβοι, ηλικίας 14 με 16 ετών, δεν αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις αυτές.

Σύμφωνα με το BBC, οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ δεν προβλέπουν την «υποχρέωση σε διάσωση» για τους πολίτες τους. Δέκα όμως από αυτές έχουν σχετική πρόβλεψη. Και αυτές όμως δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, λίγες χώρες στον κόσμο έχουν νόμο που προβλέπει ότι οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν βοήθεια σε κάποιον που κινδυνεύει, διαφορετικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο φυλάκισης. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία, όπου τέσσερις άνθρωποι κατηγορούνται αυτή τη στιγμή επειδή «απέτυχαν να προσφέρουν βοήθεια».

localStorage.clear();


Πηγή