Τετάρτη , 29 Νοέμβριος 2023

Αδιανόητο: Νιγηριανός γερουσιαστής μετέφερε 15χρονο άστεγο στο Λονδίνο για να του αφαιρέσουν το νεφρό

Μια σοκαριστική υπόθεση απόσπασης οργάνων 15χρονου, προς όφελος της κόρης Νιγηριανού αξιωματούχου, έρχεται στη δημοσιότητα.

Ένας γιατρός στο Λονδίνο υποψιάστηκε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν τον επισκέφθηκε ένα ζευγάρι Νιγηριανών με ένα 15χρονο παιδί, με το αίτημα της μεταμόσχευσης του ενός νεφρού του παιδιού. Το όργανο θα το έπαιρνε η κόρη του ζευγαριού. Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής της Νιγηρίας και τη σύζυγό του!

Ο 15χρονος είναι ένα άστεγο αγόρι, που το πήραν από τους δρόμους του Λάγος. Μάλιστα, του είχαν ετοιμάσει και ένα πλαστό διαβατήριο -προφανώς για να δικαιολογείται η μεταμόσχευση-, που ανέγραφε ότι η ηλικία του ήταν 41 έτη!

Για καλή του τύχη, ο αρμόδιος γιατρός κατάλαβε ότι ο 15χρονος δεν ήξερε πως τον πήγαν εκεί ως δωρητή νεφρού, όπως και ότι δεν είναι 41 ετών. Το μόνο που ήξερε ο έφηβος είναι ότι τον πηγαίνουν στο Λονδίνο από λύπηση, για να έχει μια καλύτερη ζωή.

Το ζευγάρι, ο Ike Ekweremadu, 60 ετών, και η Beatrice Ekweremadu, 55 ετών, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου πριν φύγουν για την Τουρκία, όπου προφανώς θα δοκίμαζαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Πλέον, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, σχετικές με τον νόμο περί «σύγχρονης σκλαβιάς», ενώ ο έφηβος είναι ασφαλής με την αγγλική αστυνομία.

Ο άνδρας ήταν δικηγόρος πριν γίνει πολιτικός και η γυναίκα γιατρός και ακαδημαϊκός. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ο σκοπός των γονέων ήταν να βοηθήσουν την κόρη τους που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ έχουν συνολικά τέσσερα παιδιά.


Πηγή