Παρασκευή , 27 Ιανουάριος 2023

Ακροδεξιοί διαδηλωτές έσκισαν το κοράνι στη Χάγη -Κάλεσε τον Ολλανδό πρεσβευτή το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από διαδήλωση που έγινε την Κυριακή στην Χάγη, κατά την οποία μετέχοντες έσκισαν το Κοράνι, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, ο επικεφαλής του κινήματος PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι απέναντι στην Ισλαμοποίηση της Δύσης), Έντβιν Βάγκενσβελντ, έσκισε σελίδες του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, λίγες ημέρες μετά από μια παρόμοια διαδήλωση που έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη.

«Οργή» στην Άγκυρα: Η ισλαμοφοβία και οι διακρίσεις δεν γνωρίζουν όρια στην Ευρώπη

«Ο Ολλανδός πρεσβευτής στην Άγκυρα εκλήθη στο υπουργείο μας και καταδικάσαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για αυτήν την αποτρόπαια και απεχθή πράξη και αξιώσαμε η Ολλανδία να μην επιτρέπει τέτοιες προκλητικές ενέργειες», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Αυτή η απεχθής πράξη, η οποία έγινε αυτήν τη φορά στην Ολλανδία μετά τη Σουηδία, προσβάλλοντας τις ιερές μας αξίες και εμπεριέχοντας ένα έγκλημα μίσους, είναι σαφής δήλωση ότι η ισλαμοφοβία, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία δεν γνωρίζουν όρια στην Ευρώπη», υπογραμμίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή