Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024
Χαρίτσης: Λεκτικά παιχνίδια της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Αλέξης Χαρίτσης: «Η ΝΔ αδυνατεί να ομολογήσει ότι στραβά αρμενίζει»

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και τις επιπτώσεις της στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, στηλιτεύει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Σε κάθε μεταρρύθμιση της νέας κυβέρνησης διακρίνει κανείς ένα ιδεοληπτικό υπόστρωμα που παραπέμπει στις χειρότερες μέρες της μνημονιακής επιτήρησης», υπογραμμίζει, κατηγορώντας ότι «η ΝΔ αδυνατεί να ομολογήσει ότι στραβά αρμενίζει γιατί είναι συνεπής στον ιδεολογικό χάρτη που υπαγορεύει την πορεία της».

Ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζει ότι «η ανάκαμψη και η σταθεροποίηση της χώρας επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρεται στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της «την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας και την αξιοποίηση κάθε πηγής χρηματοδότησης που οδήγησε στην πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ». «Πολλοί που ομνύουν στην υγιή επιχειρηματικότητα αντιδρούν έντονα όταν αυτή από ρητορική εξαγγελία αποκτά σάρκα και οστά». Επί ΣΥΡΙΖΑ «τομές που το παλιό πολιτικό σύστημα απέφευγε επί μακρόν, όπως η θέσπιση ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων για προμήθειες και δημόσια έργα σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, έγιναν πράξη μόλις σε τέσσερα χρόνια».

Και επισημαίνει ότι η ρητορική της κυβέρνησης της ΝΔ περί ανάπτυξης είναι απλά «ένα προπέτασμα καπνού για την εξυπηρέτηση των ήδη ισχυρών».

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρεται και στο έργο του υπουργείου Εργασίας, που «παραπέμπει σε μια πολιτική απορρύθμισης που εν τέλει υπονομεύει την ανάπτυξη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό: ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις τον Οκτώβριο, με απώλεια 126.000 θέσεων εργασίας». Προειδοποιεί, δε, ότι «η χώρα κάτω από τις πρακτικές αυτές, οδηγήθηκε στη χρεοκοπία».

Και καταλήγει: «Οφείλουμε να πορευτούμε με όραμα την ανάπτυξη, με κανόνες που οδηγούν στη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προστασία του περιβάλλοντος, και την ευημερία των πολλών».


Πηγή