Πέμπτη , 9 Φεβρουάριος 2023

Αμυράς: Το 38% των κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορούν δράσεις για το κλίμα

Στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη υπουργών Περιβάλλοντος της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη, που γίνεται στη Λευκωσία, συμμετέχει ο Γιώργος Αμυράς.

Κατά την τοποθέτησή του στην 9η UNECE, ο κ. Αμυράς παρουσίασε τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τον σχεδιασμό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη στήριξη βιώσιμων υποδομών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στη διάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, όπως:

  • Ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον Βιώσιμο Τουρισμό.
  • Πρασινίζοντας την οικονομία, δουλεύοντας στην κατεύθυνση των Βιώσιμων Υποδομών.
  • Η στρατηγική για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αμυράς: «Υλοποιούμε δεκάδες δράσεις για τη βιοποικιλότητα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα»

Φωτογραφία: ΥΠΕΝ
Φωτογραφία: ΥΠΕΝ

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις βιώσιμες υποδομές, δηλώνοντας ότι «το 38% των κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορούν σε δράσεις για το κλίμα και το 23% εστιάζουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων μέσα από τα προγράμματα “Εξοικονομώ” για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα. Συγχρόνως, επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο για τα κτίρια όσο και για τις μεταφορές».

Ο υφυπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση και την απόλυτη προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων, λέγοντας ότι «είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει καθεστώς ειδικής προστασίας για σημαντικές οροσειρές, τα απάτητα βουνά, ενώ παράλληλα, υλοποιούμε δεκάδες δράσεις για τη βιοποικιλότητα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα».

Φωτογραφία: ΥΠΕΝ
Φωτογραφία: ΥΠΕΝ

Πηγή