Παρασκευή , 28 Φεβρουάριος 2020

Αναβαθμίζεται η επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για την αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου κατέθεσε τις προτάσεις της στον δήμαρχο Αθηναίων και συμφωνήθηκε να υπογραφεί το προσεχές διάστημα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Δήμου Αθηναίων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην συγκρότηση ομάδων εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία και να προχωρήσουν οι κοινές δράσεις ενώ πλέον θα είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλες οι προτάσεις του επιμελητηρίου είναι πλήρως μελετημένες και στοχεύουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί σημαντικά και η εικόνα της πόλης.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν από το ΕΕΑ περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την προώθηση της καινοτομίας, τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για επιχειρηματίες και δυνητικούς επιχειρηματίες, δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας, ενώ ο κ. Μπακογιάννης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το στρατηγικό σχέδιο του επιμελητηρίου, για την ανάπτυξη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) στην τουριστική αγορά της Πλάκας- Μοναστηρακίου, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στην ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, με τον κ. Μπακογιάννη να υπογραμμίζει την συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου να επισημαίνουν ότι θα συνδράμουν με προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κρούσματα παραβατικότητας που δυσκολεύουν το επιχειρείν.

Επίσης, για ένα θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ομόνοια, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στους εκπροσώπους του επιμελητηρίου ότι οι εργασίες που γίνονται επί της πλατείας θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιανουαρίου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή